Jak zkoušet?(Crate V50,V33,V18,Valveking 50,Vox AD-30)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
termyx

Příspěvek od termyx »

Smrťokvítek píše:
Maples píše:to jsi se někde dozvěděl, nebo tak usuzuješ podle zvuku? protože ty zvuky jsou naprosto odlišný, 4 je přirozeně lehce nakreslená z předzesilovače, kdežto na čistym kanálu se to chová naprosto jednoznačně jako lampa - začne nakreslovat až koncem...nevěřím, že i ten první kanál je simulace!
Je. Když trošku zagooglíš najdeš to. Na jednom fóru chlápek psal, že to měl rozdělaný. Dával tam i fotky. Všechny potenciometry tam fungují jenom jako napěťové děliče pro ten integráč. Všechny signály vedou přes ty simulace. :P
ježiš..takle kazit ideály..fuj :D

mimochodem..dnes jsem laboroval mezi V18tkou a twin reverbem a změřený rozdíl v jasnosti zvuku dal mým uším za pravdu...
s mojí epi lucille a stejným kabelem jsem zkusil obě a aby hrál twin na čistym zvuku "srovnatelně", tak jsem musel dát tónovou clonu na kytaře na 2(z 10ti, přičemž na desítku hraju normálně tzn. bez tón. clony)

pamatuju si, jak jsem uslintával v kytarách, když jsme tam tu V18tku zkoušeli, že to hraje fakt dobře za ty prachy..no a pak to člověk porovná v přímém souboji a je to zvuk jako z plechovky :D :D

je to jen takovej postřeh..žádný pomluvy na V18tku ani omylem..je to dobrý kombo :)
to a to a za chvíli zas tohle
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No ale takhle se srovnávat věci nedají. :lol:
Každopádně velký podíl na tom bude mít repro. V té V18 nebude nějaký super skvělý alnico speaker. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
termyx

Příspěvek od termyx »

bohužel si myslím, že v tom crateu jsou dokonce lepší repra než mám já, protože sice mám jenseny, ale rozhodně ne alnico, někde jsem se dočetl, že jsou dokonce special designed for behringer :lol:
takže moje úspory půjdou někdy v průběhu příštího roku do nových dvanáctek :twisted:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

ou :lol:

No každopádně ta V18 za ty peníze nemůže být špatná. Dost mě štve, že jsem ji tady nikde neviděl. Jediné z čeho jsem docela zmaten je, že nevím jestli umí opravdu čistý zvuk. Na youtube je nějaké demo a tam to chlápek otočí na gain 2 a tam už to s HB zkresluje.
termyx

Příspěvek od termyx »

jo je to dobrý kombo, to bez diskuzí..začíná nakreslovat celkem brzy, ale to je taky o lampách..bůh ví, co tam dali ve fabrice.. :lol:
při přelampování tam plánujem dát něco, co kreslí pozdějc...ale není to žádná hrůza..i čistej se z toho vyloudit dá :)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

termyx píše:
při přelampování tam plánujem dát něco, co kreslí pozdějc...ale není to žádná hrůza..i čistej se z toho vyloudit dá :)
to de takhle vymakat? :) kdyz to tu tak ctu, zajimalo by me, k cemu ty komba vlastne jsou, kdyz staci koupit kisnu a dat si do ni lampy jaky clovek chce ;)
smrtokvitek: da. na V33 asi tak 1,7/10 v pohode clean ;) . problem ovsem bude dost mozna na vyssich hlasitostech...

edit: ted kdyz jsem si to po sobe precet tak ais vypadam jak debil ;) proste, clean z toho asi pujde. sice rinkavejsi(singly), alwe pujde.
termyx

Příspěvek od termyx »

Asanoth píše:
termyx píše:
to de takhle vymakat? :) kdyz to tu tak ctu, zajimalo by me, k cemu ty komba vlastne jsou, kdyz staci koupit kisnu a dat si do ni lampy jaky clovek chce ;)
smrtokvitek: da. na V33 asi tak 1,7/10 v pohode clean ;) . problem ovsem bude dost mozna na vyssich hlasitostech...

edit: ted kdyz jsem si to po sobe precet tak ais vypadam jak debil ;) proste, clean z toho asi pujde. sice rinkavejsi(singly), alwe pujde.
no výslednej zvuk a jeho průběh se dá ovlivnit i lampama, to je jasný..to máš jako s benzínem, ale když dáš do škodárny stooktanovej, tka taky nepojede jako ferari, to dá rozum..takže lampama novej zesík neuděláš
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

No on je taky problém co si lidé představují pod pojmem čistý zvuk. Už se mi párkrát stalo, že jsem viděl nějakého metalistu mluvit o crunchi jako o clean a to to nemyslel ze srandy. Normálně hrál nějaké akordy a říkal tomu chrčení čistý zvuk.. :lol:

No já mám prostě takový problém, že tyhle malé lampičky jsou spíš "marshallovsky" pojmuté. Strašně mě mrzí, že se nedělá něco jako "malý blackface". :cry:
Ale vychází to z té podstaty vytavit všechny lampy a neohluchnout, takže to chápu. :)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

.. cisty.. zvuk . .jak se pozna cisty zvuk na HB snimacich, ty samy od sebe prece kresli...
termyx

Příspěvek od termyx »

Smrťokvítek píše:No on je taky problém co si lidé představují pod pojmem čistý zvuk. Už se mi párkrát stalo, že jsem viděl nějakého metalistu mluvit o crunchi jako o clean a to to nemyslel ze srandy. Normálně hrál nějaké akordy a říkal tomu chrčení čistý zvuk.. :lol:

No já mám prostě takový problém, že tyhle malé lampičky jsou spíš "marshallovsky" pojmuté. Strašně mě mrzí, že se nedělá něco jako "malý blackface". :cry:
Ale vychází to z té podstaty vytavit všechny lampy a neohluchnout, takže to chápu. :)
hehe :lol:
mno v podstaně má k tomu blackfacu z těch malých nejblíž asi ten superchamp XD

pigdestroyer: právě že ne..i s hambáčema se dá hrát čistočistej břinkavej cinkavej..hmmmm 8)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no je pravda ze tohle de uplne mimo me, ale lehce nakreslenej zvuk a cistej pres HB mi prijde uplne stejnej..
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Jo, i čistej na super champu tedy bude simulace, ale naprosto nesouhlasím s tím, že je totožnej se simulací č.4...ty zvuky jsou totálně jiný, dneska jsem to blíže zkoumal a společnýho nemají nic.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

me pride, ze hb kresli mnohem min nez singly... ;) sorry.
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Asanoth píše:
Nero píše:Tak to si tam byl ty, kdo řezal do toh Crate a já přes to nemohl slyšet efekt, co jsem zkoušel! :evil:
moc sem nerezal ;) stejnak jsem hral hlavne prstama :) a to si vyrid s tm chlapikem co tam prodava :-P ;) doufam, ze nedostanu bann :D

mam tedy dotaz k Valvekingu: co vsecno na nem jde prepinat footswitchem?
Hej , ale ten smoke on the water byl drsnej :-) Pěknej feel do toho ;) a ja si říkal co to bylo za vidláka :-D
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

:lol: :lol: :lol:
diky ;)
termyx

Příspěvek od termyx »

pigdestroyer píše:no je pravda ze tohle de uplne mimo me, ale lehce nakreslenej zvuk a cistej pres HB mi prijde uplne stejnej..
:!: :!: jé tak tímto zvu všechny, kteří mají problém s tím, poznat čistý zvuk od crunche, aby se mi ozvali pokud budou mít někdy o víkendu cestu přes strakonice a já je nechám zahrát :lol: :D :!: :!:
:lol:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ad cisty zvuk V18: Nestacilo by vstupni ECC83 vymenit za nejakou mene gainovou,tj. ECC81, 5751 nebo ECC82? Pripadne i nekterou dalsi, nevim, co tam presne ktera dela. U tech vyssich dvoukanalovych modelu by to mohlo limitovat zkreslenej zvuk, ale u jednokanalu tento problem asi clovek mit nebude, pokud hleda opravdu cistej zvuk :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jj ja používám 5751 a trochu to přidalo na čistotě.. taky s mi ten výsledný zvuk víc líbí... kdyby někdo 5751 chtel, at se mi ozve... mám ted jednu v zesíku a 3 v záloze - což je trochu zbytečné :D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Zdar,
tak jsem se zamyslel. a zjistil dost blbou vec :)
Mam dilema mezi V50tkou a V18tkou.
Dve veci jsou pro V18: ma dva repraky a hlavne, jeji zvuk se mi libi nepatrne vic. teda, o neco vic nez nepatrne, ale V50 semi libi taky.
jenze, V50 ma: 2 kanaly. coz je pro me docela dost zasadni, protoze i s krabkou jsou to ctyri kanaly, a to umoznuje dost moznosti.
pochybuju ze mi nekdo bude schiopne poradit "vyber si tohle", ale zeptam se:
ktere kombo je hlasitejsi?
ktere vic kresli?
jak moc velkej plus sou ty dva repraky?
ma V18 maximum hlasitoasti i s minimem Gainu(je tam Level, coz oznacuje hlasitos cleanu)?

uvidim ;)
diky moc za vsechny poznatky.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dvoukanal s krabkou != ctyrkanal. Je to naprosto zasadni rozdil pri zivym hrani, naraz dva pedaly neseslapnes. A kdyz se ti nebude libit zkresleni v kombu, tak si priplacis uplne zbytecne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“