Hra na kytaru ve stoje

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Klaseq

Hra na kytaru ve stoje

Příspěvek od Klaseq »

Vždycky sem hrával v sedě a myslel že ve stoje to bude to semé, ale když teď potřebuju hrát ve stoje tak mi to vubec nejde a bolí mě z toho levá ruka, navíc se zdá že nemám vubec roztažené prsty, v sedě sem s těmato věcma problémy neměl, nemáte nějakou radu ohledně toho jak se to rychla naučit? dik :(
Gibson Les Paul Studio Faded 2016
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Hrat casto vestoje,....?nic jinyho me nenapda..jeste ze kdyz cvicis tak si dat kejtru tak aby simulovala hrani ve stoje..a nastavit si popruh vejs ..casem si zvyknes a muzes si dat kejtru niz a niz ale cim vejs tim se vetsine lidi lip hraje
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

už se to tady párkrát řešilo, skus něco vyhledat. jinak doporučení. sedni si, a stáhni si pás tak aby ti v sedě seděl tak akorát, a nebyl v sedě dlouhy. pak stoupni a nech stejnou vyšku, uc se hrat, a po čase stahni dolu

sice budeš nadavat ze vypadas jako buzerant, ale jina to nejde, a je daleko prijemnejsi hrat s kytarou hodně navrchu.

jinak ja osobně jsem to dlouho trenoval, rozcvičil jsem ruku, a muzu hrat jak nizko chci, bohuzel pak se mi kytara nakloni hlavou navrch, sturny se otočí a je to nepohodlne pro pravou ruku, takze kytaru u kolen opravdu nemam
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

je to ciste o zvyku
nejlip by se ti melo hrat tak, ze v jakykoliv poloze na hmatniku budes mit stejnou polohu zapesti vzledem ke krku a predlokti.
Smile

Příspěvek od Smile »

btw proc si myslite ze je blbyho na tom mit kytaru vysoko? podivejte se na Toma Morella...
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Tak neseď jako pecka a hraj ve stoje. Naučíš se to. Taky mě nejdřív bolela ruka, ale přestalo to :). Já většinu času s kytarou stojim. Člověk na podiu taky nebude sedět na židli :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
majkie

Příspěvek od majkie »

ja sem divnej pripad - ve stoje se mi hraje mnohem lip, a navic potrebuju mit kytaru nizko :)

jinak jak radi ostatni, kytaru si dej vysoko, at mas podobny podminky, jako v sede a trochu se do hrani ve stoje prinut, ruce si zvyknou
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Klaseq

Příspěvek od Klaseq »

j, diky udělám to s tím postupným snižováním, san to pjde co nejrychlej
Gibson Les Paul Studio Faded 2016
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

ve stoje se mi hraje líp než v sedě díky způsobu držení ;) :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

majkie píše:ja sem divnej pripad - ve stoje se mi hraje mnohem lip, a navic potrebuju mit kytaru nizko :)

jinak jak radi ostatni, kytaru si dej vysoko, at mas podobny podminky, jako v sede a trochu se do hrani ve stoje prinut, ruce si zvyknou
nejseš jedinej, muj ucitel to taky říká. A mě se sice hraje líp v sedě, ale hraju skoro furt ve stoje, takže jsem si zvyk a už mi to nedělá problém a kytaru mám nízko tak akorát :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Pajur
last.fm: _PaJuR_
Bandzone: butt

Příspěvek od Pajur »

mi se tež líp hraje ve stoje.. a kytaru mám tak akorát, jak se mi to líbí.. při hraní v sedě nemužu dělat kraviny.. :lol:
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Pajur píše:mi se tež líp hraje ve stoje.. a kytaru mám tak akorát, jak se mi to líbí.. při hraní v sedě nemužu dělat kraviny.. :lol:
Tak tak :lol:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

na druhou stranu, mít image kytaristy sedícího třeba na fešné barovce nemusí bejt špatný ;) každopádně jinak je to "problém" a věc zvyku a protažení šlach, nic víc...Nejde hrát ve stoje, hraj ve stoje protáhneš to časem... Dokážu si představit krásný blues v baru a sebe na barovce :DDD sem narcis já vím
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Pajur
last.fm: _PaJuR_
Bandzone: butt

Příspěvek od Pajur »

vikicek píše:
Pajur píše:mi se tež líp hraje ve stoje.. a kytaru mám tak akorát, jak se mi to líbí.. při hraní v sedě nemužu dělat kraviny.. :lol:
Tak tak :lol:
dycky si předtavuju jak jsem na koncerttě a je vyprodáno a jak pak rozbijim kytaru.. :lol:
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Nejlepší je podle mě ten trénink si rozvrhnout, začátek v sedě a kytaru mít mzei nohama, né jak to vidím na youtubku na pravém stejhně, ale mezi nohama a krkem hore.... no a pak v druhé části, až se člověk rozehraje, hrát to samé ve stoje... já to tak třeba osobně dělám nebo to dělam na opak nejdřív ve stoje a pak v sedě... záleží jak se mi chce, v sedě mám rád, když mi popruh drží kytaru a mám tim pádem větší jistotu - proto si popruh stáhnu víc na horu a kytaru mám víc na prsách, ale když hraju ve stoje tak mám rád kytaru níž, někde v oblasti pasu ani ne moc nízko ani ne moc vysoko, prostě se mi tak dobře hraje :) všiml sem si že tak má kytaru třeba i Hetfiled z metly bo Kirk taky z metly :)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Kytaru mezi nohama? No pochopil bych to u véčka, ale jako celkově by mi to přišlo takový nepohodlný. Pravá noha je lepčí. :P
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

rasomaso píše:Kytaru mezi nohama? No pochopil bych to u véčka, ale jako celkově by mi to přišlo takový nepohodlný. Pravá noha je lepčí. :P
ta pravá noha nenapodobuje hru ve stoje (alespon podle mě...)a je to taky divny pak ten přechod...
Márty007

Příspěvek od Márty007 »

Já když jsem poprvé zkusil hrát ve stoje...vůbec jsem nepoznal rozdíl. Nepřišlo mi to těžší. Ani baré nebyl větší problém oproti v sedě. Jen jsem postupně povoloval pás, abych mohl mít kytaru níže. Všechno je to jen o zvyku..asi jako celé hraní na kytaru.
Squier (Fender) Deluxe Hot Rails Strat® (olympic white)
Trace Elliot Super Tramp 100W
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

leva noha je klasicky drzeni, prava country, folk a moderni styly drzeni :)
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

Z my zkusenosti: Ve stoje se mi lip hrajou beglajty, mam vetsi razanci v ruce, ale so solem si vc vyhraju v sede, mam zase rychlejsi ruku na hmatniku nez ve stoje.. Ale rozdíl je to smazatelnej, takže je to opravdu jedno. BTW podívejte na Petrucciho, jak ma kytaru vysoko :wink:
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“