Hra na kytaru ve stoje
Pravidla fóra
Hra na kytaru ve stoje
Vždycky sem hrával v sedě a myslel že ve stoje to bude to semé, ale když teď potřebuju hrát ve stoje tak mi to vubec nejde a bolí mě z toho levá ruka, navíc se zdá že nemám vubec roztažené prsty, v sedě sem s těmato věcma problémy neměl, nemáte nějakou radu ohledně toho jak se to rychla naučit? dik 
Gibson Les Paul Studio Faded 2016
Hrat casto vestoje,....?nic jinyho me nenapda..jeste ze kdyz cvicis tak si dat kejtru tak aby simulovala hrani ve stoje..a nastavit si popruh vejs ..casem si zvyknes a muzes si dat kejtru niz a niz ale cim vejs tim se vetsine lidi lip hraje
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
už se to tady párkrát řešilo, skus něco vyhledat. jinak doporučení. sedni si, a stáhni si pás tak aby ti v sedě seděl tak akorát, a nebyl v sedě dlouhy. pak stoupni a nech stejnou vyšku, uc se hrat, a po čase stahni dolu
sice budeš nadavat ze vypadas jako buzerant, ale jina to nejde, a je daleko prijemnejsi hrat s kytarou hodně navrchu.
jinak ja osobně jsem to dlouho trenoval, rozcvičil jsem ruku, a muzu hrat jak nizko chci, bohuzel pak se mi kytara nakloni hlavou navrch, sturny se otočí a je to nepohodlne pro pravou ruku, takze kytaru u kolen opravdu nemam
sice budeš nadavat ze vypadas jako buzerant, ale jina to nejde, a je daleko prijemnejsi hrat s kytarou hodně navrchu.
jinak ja osobně jsem to dlouho trenoval, rozcvičil jsem ruku, a muzu hrat jak nizko chci, bohuzel pak se mi kytara nakloni hlavou navrch, sturny se otočí a je to nepohodlne pro pravou ruku, takze kytaru u kolen opravdu nemam
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
ja sem divnej pripad - ve stoje se mi hraje mnohem lip, a navic potrebuju mit kytaru nizko 
jinak jak radi ostatni, kytaru si dej vysoko, at mas podobny podminky, jako v sede a trochu se do hrani ve stoje prinut, ruce si zvyknou
jinak jak radi ostatni, kytaru si dej vysoko, at mas podobny podminky, jako v sede a trochu se do hrani ve stoje prinut, ruce si zvyknou
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
nejseš jedinej, muj ucitel to taky říká. A mě se sice hraje líp v sedě, ale hraju skoro furt ve stoje, takže jsem si zvyk a už mi to nedělá problém a kytaru mám nízko tak akorátmajkie píše:ja sem divnej pripad - ve stoje se mi hraje mnohem lip, a navic potrebuju mit kytaru nizko
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
na druhou stranu, mít image kytaristy sedícího třeba na fešné barovce nemusí bejt špatný
každopádně jinak je to "problém" a věc zvyku a protažení šlach, nic víc...Nejde hrát ve stoje, hraj ve stoje protáhneš to časem... Dokážu si představit krásný blues v baru a sebe na barovce :DDD sem narcis já vím
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je podle mě ten trénink si rozvrhnout, začátek v sedě a kytaru mít mzei nohama, né jak to vidím na youtubku na pravém stejhně, ale mezi nohama a krkem hore.... no a pak v druhé části, až se člověk rozehraje, hrát to samé ve stoje... já to tak třeba osobně dělám nebo to dělam na opak nejdřív ve stoje a pak v sedě... záleží jak se mi chce, v sedě mám rád, když mi popruh drží kytaru a mám tim pádem větší jistotu - proto si popruh stáhnu víc na horu a kytaru mám víc na prsách, ale když hraju ve stoje tak mám rád kytaru níž, někde v oblasti pasu ani ne moc nízko ani ne moc vysoko, prostě se mi tak dobře hraje
všiml sem si že tak má kytaru třeba i Hetfiled z metly bo Kirk taky z metly 
Já když jsem poprvé zkusil hrát ve stoje...vůbec jsem nepoznal rozdíl. Nepřišlo mi to těžší. Ani baré nebyl větší problém oproti v sedě. Jen jsem postupně povoloval pás, abych mohl mít kytaru níže. Všechno je to jen o zvyku..asi jako celé hraní na kytaru.
Squier (Fender) Deluxe Hot Rails Strat® (olympic white)
Trace Elliot Super Tramp 100W
Trace Elliot Super Tramp 100W
- freelancer02
Z my zkusenosti: Ve stoje se mi lip hrajou beglajty, mam vetsi razanci v ruce, ale so solem si vc vyhraju v sede, mam zase rychlejsi ruku na hmatniku nez ve stoje.. Ale rozdíl je to smazatelnej, takže je to opravdu jedno. BTW podívejte na Petrucciho, jak ma kytaru vysoko 
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem