overdrive na marshall valvestate?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
humus

overdrive na marshall valvestate?

Příspěvek od humus »

zdarec, tak mě napadá, hraju na marshala valvestate 8080, kterej sice disponuje habaděj distortionu, ale rád bych i nějakej ten overdrive..

zatim mi padl do oka http://kytary.cz/boss-super-overdrive-s ... 32:0:0:1:0

co myslíte jak se to s timhle kombem snese?
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

SD-1 je vcelku univerzální OD, navíc se mi zvukově vcelku zamlouvá, já bych ho bral

uvažoval jsem o něm jako přídavném boosteru na sóla, dá se dobře využít i takhle
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Máš nějaký cenový limit? Pokud by si chtěl zainvestovat, tak můžeš zkusit třeba efekty od Xoticu: AC nebo RC. Patří to ke špičce. :wink:

Ten Boss sem slyšel sice jen na tranďáku, ale docela se mi to líbilo. Kdyby si sehnal nějakej Boos overdrive made in Japan, tak by to bylo best. 8)
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

SD-1 má fakt krásné, ale docela jemné zkreslení. :)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ja som raz skusal OS-2 na Valvestatovi 8040. Znasalo sa to vyborne, pritvrdit sa to dalo az do metalu.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Adamz Asah píše:SD-1 má fakt krásné, ale docela jemné zkreslení. :)
jestli jsem to správně pochopil, o to přesně mu jde :-)

Kamahle: to není nejhorší nápad, ale cenový rozdíl je několikanásobkem ceny SD-1, tak uvidíme, jak to autor vezme
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Na valvstejta + SD1 jsem hrál několik let a byla to dobrá kombinace, vlastně si tím znásobíš počet kanálů od čistého po ultrahigajn. Valvstejta už nemám, ale SD1(Japan) je můj miláček a vemu si ho i do hrobu :-)
humus

Příspěvek od humus »

díky všem za rady a postřehy. nejspíš půjdu do SD-1, byla mi zde dokonce nabídnuta japan verze, tak snad to vyjde. mužete zamknout :)
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
bjjz

Příspěvek od bjjz »

jen dotaz ..
je ten rozdil mezi sd1 a sd1 japanem tak enormni, ze ta cena je cca dvojnasobna? a pokud ano, vcem se tak lisi? thx ,)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Kdysi dávno jsem měl SD1 z bazaru a fakt nevím kde byla vyrobená, neřešil jsem to a ani jsem netušil že je v tom snad nějaký rozdíl - hrál jsem přes to na lampokombo Regent 30 (supr vintyč :-) ). Pak jsem propadl módě digitálních simulací a všecko jsem prodal. Po vystřízlivění, nebo v jeho průběhu jsem narazil v bazaru opět na SD1 japan a to jsem neváhal ani vteřinu - byl o dost levnější než nový tajwan :-) a opět mi bylo fuk kde ho sletovali. Mám taky DS1 - hodně starou, jednu z prvních tajwanských a přímo jsem to srovnával s japan a výrazný rozdíl, který by stál za dvojnásobek ceny, jsem neslyšel. S dobrou kytarou, aparátem, rukama a ušiskama, které to chtějí slyšet tam rozdíl určitě bude. Ale s "valvstejtem, kytarou od fokuse a na hraní haardkóru" (dosaďte si dle libosti) bych to neřešil, pokud by to nebyla fakt výhodná koupě...
Takže rozdíl tam je (zákonitě musí být - jiný čip) ale né enormní. Navíc je to prostě veterán tak jak třeba auto, no a kde je poptávka tam je nabídka. A jak říkala moje babička "najde sa hlůpí, co to kůpí" :-))
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

rain píše:Kdysi dávno jsem měl SD1 z bazaru a fakt nevím kde byla vyrobená, neřešil jsem to a ani jsem netušil že je v tom snad nějaký rozdíl - hrál jsem přes to na lampokombo Regent 30 (supr vintyč :-) ). Pak jsem propadl módě digitálních simulací a všecko jsem prodal. Po vystřízlivění, nebo v jeho průběhu jsem narazil v bazaru opět na SD1 japan a to jsem neváhal ani vteřinu - byl o dost levnější než nový tajwan :-) a opět mi bylo fuk kde ho sletovali. Mám taky DS1 - hodně starou, jednu z prvních tajwanských a přímo jsem to srovnával s japan a výrazný rozdíl, který by stál za dvojnásobek ceny, jsem neslyšel. S dobrou kytarou, aparátem, rukama a ušiskama, které to chtějí slyšet tam rozdíl určitě bude. Ale s "valvstejtem, kytarou od fokuse a na hraní haardkóru" (dosaďte si dle libosti) bych to neřešil, pokud by to nebyla fakt výhodná koupě...
Takže rozdíl tam je (zákonitě musí být - jiný čip) ale né enormní. Navíc je to prostě veterán tak jak třeba auto, no a kde je poptávka tam je nabídka. A jak říkala moje babička "najde sa hlůpí, co to kůpí" :-))
jj,souhlasim s tebou,myslim si taky ze jde o to ze kdyz ten japan je treba cca 10 let starej,tak muze vydrzet klidne dalsich 10let, za to ty taiwansky kousky min vydrzi,kamosovy treba odesla SD-1 po trech letech,pak si koupil Japan verzi,a ma ji uz prez rok,a dalsich 10 ji urcite jeste bude mit.

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“