A ještě bych chtěl poprosit, jestli by zde někdo nechtěl rozebrat, jak je to s tím snižováním výkonu odebráním dvou koncových lamp
btw: 333 už se hřeje u mě doma... dneska jí čeká stěhování do zkušebny
Jsou zesilovače, který mají přepínání na 2 nebo 4 - poloviční nebo plný výkon - aniž bys vyndával lampy. Je to například Matchless DC-30. Přepne se přepínač a místo na 4 to pojede na 2 EL-84 (a samozřejmě se přepne v tomhle případě velikost katodového rezistoru pro správně nastavený bias). U tohoto zesilovače by tedy nebylo jedno, který se vyndají a bylo by ale zbytečný je vyndávat.JanSpilka píše:K tomu vyndavání... no... nevimto prostě jen vyndám dvě koncový elektronky? (jedno který - to asi zas ne
) a to je vše?
![]()
No to je možný, ale pokud přes to má třeba někdo zpívat, tak to bude strašně těžký. I kdyby se uslyšel, tak to bude mít asi horší s intonací. A zvukař - teda pokud by to mělo jít na stage - bude úplně blahem bez sebe, asi bude křičet, že se na to... že se to nedá nazvučit. Teda já hraju taky rád nahlas, ale snažím se zvukaře občas i poslechnout a jít trochu dolu s hlasitostí. Jiná situace by byla, kdybych hrál třeba v Suicidal Tendencies (nebo v kapele s podobným názvem), pak bych si vzal na stage všechny svoje lampáče, otočil volume doprava a zabil se vlastním zvukem. Přinejlepším bych dopadl jako Paul Gilbert.JanSpilka píše:Možná sem divnej... ale jak všichni tvrděj, že 120W v lampách je děsně moc atd. a bla bla bla...nevim, nepřijde mi
měl jsem to už na plnej výkon (zkreslenej kanál) a kromě toho, že to chytalo už dost šílený vazby, tak to zas takovej rachot nebyl
...teda bubeník tvrdil, že se neslyšel, ale nevěřim mu
!
Jo... včera jsem nechal velký racky ve zkušebně a vzal si na koncert 333xl hlavu, master jsem měl taky cca na 1/4 a pohoda. Bylo to docela dobrý, protože kolega v kapele se taky zblbnul, koupil jsem mu taky jednu 333xl, taky včera nechal svýho těžkýho racka ve zkušebně (on tam má KittyHawk tube preamp, G-major a jako konec 2x50 lampovýho Marshalla) a vypadal spokojeně. byli jsme včera jak firemní bugerovští hráči, ale spokojenost... fakt to hraje dobře.JanSpilka píše:Neřikám, že to tak mám "All the time"by mě zbytek kapely asi umlátil... jen jsem to zkusil a neni to tak strašný jak sem čekal
Normálně hraju tak, že mám zkreslené kanály někde za polovinou a Master tak na 1/4.
byl tady i v bazaru za par supek.. ale totok - kdyz bych prepl na 16 stereo na boxu, a zapojil hlavu ktera stereo nema, bude nejaky rozdil ve zvuku..?rain píše:Klidně bych šel do hárleje, ale u Thomanna, stejně to koupily tam, nikde jinde v Evropě ho neseženeš: http://www.thomann.de/de/harley_benton_ ... intage.htm - is dopravou (15Eur) cca 9500,- no nekupto...
Tady máš fotky, je to úplně v pohodě: http://www.instrumento.cz/fotogalerie-f ... n-box.html
případně si tam najdi víc info...
no to asi fakt ne.JanSpilka píše:j.. když budeš sedět před tim, budeš to mít stereo... v ostatních případech to bude spíš kontraproduktivni a bude to znít míň konkrétně.