PUNK CZ!! Co vy na nej???

Vše o kapelách a hudebnících ...
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

jojo takovej sem ja :D...proste zmatenej:D mas pravdu SmileCZ jak s tou energii,neni prece nikde dane,ze pokud to ma kombo sola a buh vi co jeste v tom metalu umite:),tak to ma vic energie...si pustim starycky Offspring a mam pocit,ze energii prasknu.....a s tim Zdanie Klame mas pravdu taky Smile,si to neumim poradne precist...per to do me at je po me :)...neco mi rika ze po tomhle prispevku bude ten flame jeste zhavejsi :D..a polovina z toho pekla pude na moji hlavu:) se uz tesim
:: Cort m600 AVD :: Roland Cube XL 40 ::
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

žebrák píše:
cerfotoc píše:než jsem objevil krásu metalu tak jsem punk poslouchal :) ale už mě štvalo že je to takový strtašně jednoduchý a veselý, což mi po docela krátký době začalo lízt na nervy. Jako už to neposloucham, ale když to někde hraje tak mi to nevadí.
Sem na tom uplně stejně. V metalu nacházim mnohem víc energie a...všeho :) A hlavně mám hrozně rád kytaru, takže mě fakt nebaví poslouchat pořád 3 akordy dokola. To chce pořádný nabouchaný riffy a zběsilý sóla!! :twisted: :twisted:
Podívej se třeba na AC/DC - přes třicet let hrajou tři-čtyři akordy skoro v každý písníčce. A nabouchaný riffy bezpochyby maj'. Sóla to samý. Rock'n'roll & hard rock jako prase. Je to o tom pojetí. Kdo umí, umí. Nevim, jakej punk posloucháš/znáš, ale špatnejch metalovejch skupin je dozajista minimálně stejně jako těch punkovejch. :arrow:

A já k tématu: český punk nevyhledávám, občas je fajn. :wink:
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Kamahl píše:Podívej se třeba na AC/DC - přes třicet let hrajou tři-čtyři akordy skoro v každý písníčce. A nabouchaný riffy bezpochyby maj'. Sóla to samý. Rock'n'roll & hard rock jako prase. Je to o tom pojetí. Kdo umí, umí. Nevim, jakej punk posloucháš/znáš, ale špatnejch metalovejch skupin je dozajista minimálně stejně jako těch punkovejch. :arrow:

A já k tématu: český punk nevyhledávám, občas je fajn. :wink:
jo to je mi jasný, AC/DC sou super, otom žádná :) každej čerpá energii z něčeho jinýho, já z metalu, někdo z punku a neznamená že by to nebylo energický.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Než jsem začal poslouchat metal, tak se mi docela líbili SPS. :wink:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Mige11

Příspěvek od Mige11 »

For !pang jo na Punkfloydoch som bol na Starej Turej, fajn kapela ale hovorím staré Zdanie Klame to bola sila zvlášť z Indim ako basákom.
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Nehádejte se, nejvíc energie je stejně v hc, emo, metalcoru :lol:
Jinak, český pank moc nemusím, spíše něco techničtějšího...
Ale něco se mi občas zalíbí
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
krade

Příspěvek od krade »

...dobrej českej punk není sci-fi, existuje. viz třeba Complicité Candide, Inoxia Corpora, Dezinfekce...a vážně si myslíte, že věci jako Volant, SPS a další kapely s "veselými texty" , který hrajou na velkej fesťákách, kam s přiserou a div za to skoro ještě neplatí, se dají nazývat punk?
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
TaZ

Příspěvek od TaZ »

krade píše:...dobrej českej punk není sci-fi, existuje. viz třeba Complicité Candide, Inoxia Corpora, Dezinfekce...a vážně si myslíte, že věci jako Volant, SPS a další kapely s "veselými texty" , který hrajou na velkej fesťákách, kam s přiserou a div za to skoro ještě neplatí, se dají nazývat punk?
Ano dají. btw Volanti sou těma textama těžce nad věcí a ten saxofon do toho mmm lahůdka. Když to srovnám s Dezinfekcí tak u mně vyhrávaj Volanti, ale beru tvuj názor ikdyž s nim nesouhlasim 8)
Hodně lidí se myslí, že bez zpěvu píseň není písní. Kdyby to zkusili říct Beethovenovi, tak by je určitě nakopal do zadku..

Eddie Van Halen
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

krade píše:...dobrej českej punk není sci-fi, existuje. viz třeba Complicité Candide, Inoxia Corpora, Dezinfekce...a vážně si myslíte, že věci jako Volant, SPS a další kapely s "veselými texty" , který hrajou na velkej fesťákách, kam s přiserou a div za to skoro ještě neplatí, se dají nazývat punk?
ja ti rozumim. sou tady dobry punky/crusty/hc (ja to beru jako punkovky vsechno) ale to tady nikdo z tohoto fora nikdy neslysel :)
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Ja se taky priklanim k tem Volantum a k tomu ze je to vesele bych chtel rict,ze nepotrebuji poslouchat jen deprimujici hudbu,nejsem emous :) ....mno Dezinfekce a Inoxia Corpora jsou taky dost dobry,to je pravda,ale na ty jsem nejak pozapomel....SPS mam rad,protoze to tadyk startovali,ne samy ale byli mezi vsemi temi kterym se uz proste chtelo vyslovit nazor a nehrat jen konzumni hudbu...je fakt,ze vetsina lidi s tohot fora zna tak mozna Visace,Fixu a mozna jeste houbu,ale na tom CZ punk postaven neni...chtel jsem znat nazor ostatnich a dozvedel jsem se ho...ten muj mi ovsem nevyvrati nikdo
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

z ceskyho punku mam rad VOH takovy HC punk, jinak kdybych nejel z koncertu a nepotkal tam ozralyho kytaristu od nich tak bych asi o nich nevedel. :D
žebrák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od žebrák »

Volantí koncerty sem před pár lety docela hojně vymetal. Je to hezká hudba. A je mi jedno jestli je to pank nebo ne.
nity

Re: PUNK CZ!! Co vy na nej???

Příspěvek od nity »

!pang píše:Nevim jak vy co poslouchate punk,ale podle me nas cesky neni vubec spatny...Houba,punk floid,S.P.S.,Visaci,E!E,N.V.Ú.,Sanov 1,Malomocnost prazdnoty....znate vubec???
já děkuju za ten šanov 1, mám radost že nejsme vubec spatny...

jinak mam asi nejradsi sps a nvu, ale nechci moc hodnotit, sou to vsechno kamosi

celkove je ceskej punk na docela dost vysoky urovni...jak uz sem rikal, sps, nvu, apple juice, plexis..to je vsechno kvalitka, ty lidi se tomu hafo venujou...a i ty mlady kapelky maj energie vic nez dost
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
likespike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od likespike »

Nejlepsi punx jsou Nouzáči. Nouzovej výstup. Maj profil i na BZ. :D
Kytara: Epi LP Standard, Squier Tele Custom II, Akustika Crafter, basa Stagg
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone

Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
TaZ

Příspěvek od TaZ »

Asi by se slušilo připomenout Sex Deviants když už sme u toho.. ;)
Hodně lidí se myslí, že bez zpěvu píseň není písní. Kdyby to zkusili říct Beethovenovi, tak by je určitě nakopal do zadku..

Eddie Van Halen
humus

Příspěvek od humus »

pangu ty seš tak pankovej až je mi z toho nablití... skus se podívat po něčem jinym než je houba, punk floyid a eéčka (nic proti těm kapelám první dvě zmiňované sice nemusim ale eéčka mam rád)

mimochodem kolik ti je? já mluvil jako ty když mi bylo 14-15 a začal jsem tak nějak bejt ten děsnej pank sice sem v tom dodneška ale později jsem zjistil že ten pank neni všechno :)

zrovna dneska jsem na tohle téma napsal text

Kód: Vybrat vše

seber svoji bundu a svý těžký boty
nageluj si číro na křiváka cvočky
teď si můžeš říct to sem k***a pank

mrtvej pank, mrtvej
mrtvej pank, mrtvej
si mrtvej

vybíravý chování a hektolitry chlastu
řikaji ti debile odpovídáš fuck you

nesmíš na to myslet je to jenom slovo
třeba z toho vyrosteš a co jako potom
potom se budeš smát, panku co nepřežil
žije ale nepřežil, když si ho opustil

v hlavě brouka máš co je to ten pank
co si vzít na sebe a jak se chovat máš
když ti řeknu z mostu skoč tak ty to uděláš
nejsi přece srab ty si k***a pank
jen tak mimochodem, poslední cca rok mě mnohem víc oslovuje hcpunk

viz třeba http://bandzone.cz/sarcasticfront (doporučuji píseň Splněný plán) nebo http://bandzone.cz/128poslednich ... to jsou kapely který toho řeknou mnohem víc než všechny Houby světa

z cizích doporučuju purgeny (rusko), nářez jako svině
http://www.youtube.com/watch?v=14OOj0GUwN4
http://www.youtube.com/watch?v=x0XgqU6N ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=UpcFKa3nDwo
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Moje sestra (teď je jí 21, studuje práva) byla taky hodně zapálená do punku tak od 13cti do 17nácti ... pak z toho prostě vyrostla. Nevim jak vy, ale mě se prostě zdá, že to vzniká z nějaký snahy vypadat jako ten pankáč kerej prostě strašně nenávidí tu komerci (:lol: ) a chce být zajímavý pro okolí. Pak z toho ale prostě vyroste a pochopí že punkem cesta nevede. Pokud zastydnete a zůstanete punkerem, dopadnete jako Johnny Rotten ( nezdá se vám dneska už trošku směšnej? :) , jako mladýmu klukovi mu to slušelo, ale koukat na 50sáti letýho dědu co zpívá že je anarchista a antikrist je už trošku srandovní :) )

P.S. Možná kecám sraačky, tak to berte s rezervou, ale já to vidim takhle :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
humus

Příspěvek od humus »

vikicek píše:Moje sestra (teď je jí 21, studuje práva) byla taky hodně zapálená do punku tak od 13cti do 17nácti ... pak z toho prostě vyrostla. Nevim jak vy, ale mě se prostě zdá, že to vzniká z nějaký snahy vypadat jako ten pankáč kerej prostě strašně nenávidí tu komerci (:lol: ) a chce být zajímavý pro okolí. Pak z toho ale prostě vyroste a pochopí že punkem cesta nevede. Pokud zastydnete a zůstanete punkerem, dopadnete jako Johnny Rotten ( nezdá se vám dneska už trošku směšnej? :) , jako mladýmu klukovi mu to slušelo, ale koukat na 50sáti letýho dědu co zpívá že je anarchista a antikrist je už trošku srandovní :) )
jistě, kdysi jeden známej řekl "do 18 z toho panku každej vyroste a když ne tak je v prdeli" . . . jsem v prdeli :lol:

s tim rottenem bych to tak nebral, přišl, řek že párkrát zahrajou protože potřebujou prachy a hráli, nevěřim tomu že to sám bere tak jako před třiceti lety (myslim toho anarchistu atd). tehdy to bylo dost o něčem jinym, a kult pistolí nevzniknul jak si možná spousta lidí myslí až po nich. četl jsem spoustu rozhovorů s různejma lidma co se v tý scéně tehdy pohybovali, a když se ptali na dobrý kapely co se dřív líbili málokdo nezmínil pistole. já mam pistole moc rád, dneska je poslouchám už celkem sporadi/ycky, ale je to pro mě jedna ze zásadních kapel :)
Pak z toho ale prostě vyroste a pochopí že punkem cesta nevede.
taky že ne, ačkoliv ji tam každej druhej hledá. je to spíš prostředek.
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Já pistole taky poslouchám, mám to tak trochu jako památku po sestře ( už s námi nebydlí) :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Takže po dlouhé odmlce jsem zpět (zkoušky na výšce a všechny ty s****y kolem školy)..takže první otázka zodpovězena..je mi 21 let a punk posloucham od svých 16ti..od té doby se toho moc nezměnilo a já sám ohledně hudby ani změnu nepotřebuju...jop není "ten punk" všechno..ale co se mě týče tak hudebně skoro jo...nemám jednoduchý život(a nestěžuju si na něj,jen na sebe) abych spokojeně poslouchal pohodovou hudbu a byl rád za to jaký život jsem si udělal...mám toho dost za sebou,od alkoholismu mého fotra,přes smrt holky kterou jsem miloval,až po kamoše kteří jen jako kamoši vypadají..proto jsem jen já,já a punk..a jestli je někomu z mého postoje a názoru na blití,tak to je jen v pořadku..nedělám ze sebe děvku pro všechny...komu se můj názor nezdá,ale snaží se ho respektovat,tak k tomu se já chovám stejně..moc takových lidí jsem zatím nepotkal,ale to mě taky nežere...snažím se stát sám a jít proti všemu co mi příjde nespravedlivý a křivý vuči mě a lidem mě blízkým...ať už někdo soudí mě,svět ve které žije,jakýkoli druh společnosti s kterou nevýchází,tak ať ho soud´podle toho čemu rozumí a co bere jako správnou věc..to je v pořadku,tak to má být,protože nikdo vám nemá určovat kriteria a meze vašeho života,nikdo jiný než vy samy...k tomu výběru kapel bych chtěl jen říct,že je toho spoustu a každý si má vybrat co mu sedí...mě tedy bere E!E,Malomocnost,SPS,Šanov 1,Dead Kennedys,Clashaci,Ramones,Zóna,N.V.Ú atd,atd..takže to není jen a pouze o Punk Floidech a Houbě...pro zlepšení nalady si pustim Skačka (polemic,tleskač,Ska-P,skampararas....)...takže nejsem zase tak omezený jako se na první pohled může zdát...kvalitni Rock si poslechnu taky a před punkem jsem ho poslouchal taky....k těm Pistolím,jako 16lety fakan jsem je poslouchal aniž bych věděl co zpívají,co vyznávají,proč s tím začinali a vůbec jaky bordel kolem toho dělali...a i teď když o nich vím to co vím,tak si je poslechnu stejně,ale ve smyslu "kdo začal punkovou eru ve směru hudby" je u mě přeskočili Clash a v těsném závěsu jsou Ramones...takže takhle ;)
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“