Hraní ve stoje je super věc, osvojí se to jedině tréninkem a na mě uplně skvele fungovalo to snižování... Poprvé jsem viděl kytaristy s kytarou nízkou a tak jsem si ji tak dal a málem jsem umřel, tak jsem si ji dal nahoru a pomalu snižoval a už hraji dole jak oni
Hra na kytaru ve stoje
Pravidla fóra
- DaveMurray
Jstěěě na levý noze se hraje classic guitar na vážné hudbě.
Hraní ve stoje je super věc, osvojí se to jedině tréninkem a na mě uplně skvele fungovalo to snižování... Poprvé jsem viděl kytaristy s kytarou nízkou a tak jsem si ji tak dal a málem jsem umřel, tak jsem si ji dal nahoru a pomalu snižoval a už hraji dole jak oni
ale zase hrat na kytaru kulkama taky neni dobrý
něco mezi tím 
divnej pripad
Mno, na ty fotce to mas docela vysokomajkie píše:ja sem divnej pripad - ve stoje se mi hraje mnohem lip, a navic potrebuju mit kytaru nizko
jinak jak radi ostatni, kytaru si dej vysoko, at mas podobny podminky, jako v sede a trochu se do hrani ve stoje prinut, ruce si zvyknou
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
-
hhoonnzzaa
Já jsem začal hrát ve stoje současně s přechodem ze španělky na elektriku, šel jsem na to humpolácky a prostě jsem si ji dal nízko a hrál, dokud jsem si na to nezvykl, jelikož jsem poslouchal nirvanu tak jsem ze začátku mával pravou rukou jako debil, ale postupně jsem zjistil, že pokud chci zrychlit budu se muset spokojit s pohybem zápěstí...levá ruka byla od začátku v pohodě jelikož jsem většinou hrál power akordy a hluboký éčko tlumil palcem když bylo třeba, takže jsem si nekroutil ruku, při baréčkách to samozřejmě trochu bolí, ale řešim to nakloněním kytary hlavou nahoru a je to v pohodě, se stratem se dobře manipuluje...
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Jak nízko kytaru se odvíjí od toho, jak hrajete a co, pokud hodláš hrát powerchordy bez barré, tak je nejlepší hodit si kytaru extrémně nízko (asi jako já
), pokud hraješ barré, už by to mělo bejt vejš, protože žádný kecy stylu: "na to si zvykneš", neplatěj, v případě, že budeš hrát často barré a kytara bude hodně nízko, kloubíš zápěstí a jako zánět šlach není žádná sranda...
Při sólový hře na nízkejch pražcích se vyplatí opět šoupat trošku vejš (stejně jako v situaci nad tím).
Naopak hra na pražcích cca 9-15 je nejlepší s kytarou co nejníž, úplně nejvyšší pražce potřebujou zase trošku níž...
Osobně dýlku popruhu měním každej den, podle toho, v jakym stavu mám hnáty a jak je to prostě pohodlný, většinou mám kytaru cca tak, že střed kytary mám cca na rozkroku, pokud mě bolej ruce, nebo budu hodně sólovat, vytáhnu to až k pasu...
Každopádně do studia a na nějaké dlouhé sólové party je lepší si sednout, nebo si alespoň hodit kytaru na stehno (noha opřena o odposlech a podobně)...
Při sólový hře na nízkejch pražcích se vyplatí opět šoupat trošku vejš (stejně jako v situaci nad tím).
Naopak hra na pražcích cca 9-15 je nejlepší s kytarou co nejníž, úplně nejvyšší pražce potřebujou zase trošku níž...
Osobně dýlku popruhu měním každej den, podle toho, v jakym stavu mám hnáty a jak je to prostě pohodlný, většinou mám kytaru cca tak, že střed kytary mám cca na rozkroku, pokud mě bolej ruce, nebo budu hodně sólovat, vytáhnu to až k pasu...
Každopádně do studia a na nějaké dlouhé sólové party je lepší si sednout, nebo si alespoň hodit kytaru na stehno (noha opřena o odposlech a podobně)...
Die Hard or Die Home
mam tu kytaru na kulkach, mozna trochu vejs, kolem 12 prazce se mi hraje ok, ale kolem 17 uz se mi blbe vytahujou struny a nemuzu tam moc narvat prstenicek...Trao píše: Naopak hra na pražcích cca 9-15 je nejlepší s kytarou co nejníž, úplně nejvyšší pražce potřebujou zase trošku níž...
podle toho co pises bych si ji moh dat este o trochu niz a hralo by se mi lip..tak jestli si to nenapsal omylem a nema bejt spis vejs tak do toho du:)
jinak hodne se mi libi co dela zakk wylde, ty nohy na odposlechy, kytara do strany..taky se tak snazim hrat a musim rict ze v urcitejch pripadech to hodne pomaha, najednou sou ty prsty zas vysoko, dobre se hraje...
no a pokud hraje nekdo jen akordy tak at si to placne co nejniz, tady neni co resit...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Ja třeba myslím...že kytara "na koulích" vypadá nejlíp no..ale tro je asi o vkusu no:-D jinak treba jak meli kytary nekterý old-schoolovy borci tesne ppod rukou...to mi trochu teplný přijde no:)DaveMurray píše:Jstěěě na levý noze se hraje classic guitar na vážné hudbě.
Hraní ve stoje je super věc, osvojí se to jedině tréninkem a na mě uplně skvele fungovalo to snižování... Poprvé jsem viděl kytaristy s kytarou nízkou a tak jsem si ji tak dal a málem jsem umřel, tak jsem si ji dal nahoru a pomalu snižoval a už hraji dole jak oniale zase hrat na kytaru kulkama taky neni dobrý
něco mezi tím
B.C.Rich Warlock(body art collection)
Podle mě nejde říct: "kytara vypadá nejlíp pod krkem, nebo u kolen." Vono podle mě taky hodně záleží, co je to za kytaru. Mam SG a Explorer, vobě kytary zhruba u pasu a u SG mi to příde uplně normální, ale na Explorer je to podle mě moc vysoko. Chci tim říct, že třeba SG může mít člověk pod krkem (viz Angus), ale takovej Explorer, nebo Véčko, tak ty musej bejt prostě níž, jinak to vypadá strašně
No a jinak k tématu, já to samý, co zahraju v sedě zahraju i ve stoje, nepřipadá mi to jako tak velkej rozdíl. Akorát dyž hraju AC/DC, tak s tou kytarou šíleně kravim a dělam chyby
Ale jinak myslim, že ani ze začátku mi to nedělalo moc problém hrát ve stoje, to má prostě každej individuální, pokud to člověku nejde, musí se to prostě cvičit, jako fšechno vostatní...
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
taky nejradši hraju ve stoje a kytaru mám tak akorát nízko... v sedě mi to příde takí divný... ve stoje se můžeš aspon hejbat přitom...majkie píše:ja sem divnej pripad - ve stoje se mi hraje mnohem lip, a navic potrebuju mit kytaru nizko
jinak jak radi ostatni, kytaru si dej vysoko, at mas podobny podminky, jako v sede a trochu se do hrani ve stoje prinut, ruce si zvyknou
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
roflPajur píše:dneska jsem se dozvěděl, že by měly být struny tam kde končí přirození..
chudáci černoši..
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"