Hra na kytaru ve stoje

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Jstěěě na levý noze se hraje classic guitar na vážné hudbě.
Hraní ve stoje je super věc, osvojí se to jedině tréninkem a na mě uplně skvele fungovalo to snižování... Poprvé jsem viděl kytaristy s kytarou nízkou a tak jsem si ji tak dal a málem jsem umřel, tak jsem si ji dal nahoru a pomalu snižoval a už hraji dole jak oni :D ale zase hrat na kytaru kulkama taky neni dobrý :D něco mezi tím :D
Kirk
Kontaktovat uživatele:

divnej pripad

Příspěvek od Kirk »

majkie píše:ja sem divnej pripad - ve stoje se mi hraje mnohem lip, a navic potrebuju mit kytaru nizko :)

jinak jak radi ostatni, kytaru si dej vysoko, at mas podobny podminky, jako v sede a trochu se do hrani ve stoje prinut, ruce si zvyknou
Mno, na ty fotce to mas docela vysoko :D :D
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
majkie

Příspěvek od majkie »

nj, to nejsem ja, to je kolega mistr Ihsahn z Emperor :-) ten si muze dat kytaru pod krk a stejne se ho budou deti bat :-P
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no ja nevim. ja sem ve stoje aji nahraval. pokud to mam dobre zahrat na koncerte tak by to ve stoje prece nemel byt problem.. :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

když bych nahrával tak asi radši v sedě, ale zase v sedě musím mít skrčenou pazouru a kdyz hraju neco rychle tak už mě pak bolí, kdežto ve stoje ji mám nataženou a je to vpohodě. ´Podle mě by ve stoje měl umět hrát každej kytarista...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Pajur
last.fm: _PaJuR_
Bandzone: butt

Příspěvek od Pajur »

dneska jsem se dozvěděl, že by měly být struny tam kde končí přirození.. :lol:
chudáci černoši..
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Sakra tam ani nedošánu :lol: ne a odkud to máš? Já to mám... tak akorát :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
hhoonnzzaa

Příspěvek od hhoonnzzaa »

Já jsem začal hrát ve stoje současně s přechodem ze španělky na elektriku, šel jsem na to humpolácky a prostě jsem si ji dal nízko a hrál, dokud jsem si na to nezvykl, jelikož jsem poslouchal nirvanu tak jsem ze začátku mával pravou rukou jako debil, ale postupně jsem zjistil, že pokud chci zrychlit budu se muset spokojit s pohybem zápěstí...levá ruka byla od začátku v pohodě jelikož jsem většinou hrál power akordy a hluboký éčko tlumil palcem když bylo třeba, takže jsem si nekroutil ruku, při baréčkách to samozřejmě trochu bolí, ale řešim to nakloněním kytary hlavou nahoru a je to v pohodě, se stratem se dobře manipuluje...
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
Pajur
last.fm: _PaJuR_
Bandzone: butt

Příspěvek od Pajur »

rasomaso píše:Sakra tam ani nedošánu :lol: ne a odkud to máš? Já to mám... tak akorát :D
bohužel, abych mohl hrát musím mít všelijak pokrčenou nohu, i tak to vypadá zajímavě.. ale lepší než v sedě.. :lol:
jinak, řekl mi to neska kámoš ve třídě..
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Jak nízko kytaru se odvíjí od toho, jak hrajete a co, pokud hodláš hrát powerchordy bez barré, tak je nejlepší hodit si kytaru extrémně nízko (asi jako já :-)), pokud hraješ barré, už by to mělo bejt vejš, protože žádný kecy stylu: "na to si zvykneš", neplatěj, v případě, že budeš hrát často barré a kytara bude hodně nízko, kloubíš zápěstí a jako zánět šlach není žádná sranda...
Při sólový hře na nízkejch pražcích se vyplatí opět šoupat trošku vejš (stejně jako v situaci nad tím).
Naopak hra na pražcích cca 9-15 je nejlepší s kytarou co nejníž, úplně nejvyšší pražce potřebujou zase trošku níž...
Osobně dýlku popruhu měním každej den, podle toho, v jakym stavu mám hnáty a jak je to prostě pohodlný, většinou mám kytaru cca tak, že střed kytary mám cca na rozkroku, pokud mě bolej ruce, nebo budu hodně sólovat, vytáhnu to až k pasu...
Každopádně do studia a na nějaké dlouhé sólové party je lepší si sednout, nebo si alespoň hodit kytaru na stehno (noha opřena o odposlech a podobně)...
Die Hard or Die Home
nity

Příspěvek od nity »

Trao píše: Naopak hra na pražcích cca 9-15 je nejlepší s kytarou co nejníž, úplně nejvyšší pražce potřebujou zase trošku níž...
mam tu kytaru na kulkach, mozna trochu vejs, kolem 12 prazce se mi hraje ok, ale kolem 17 uz se mi blbe vytahujou struny a nemuzu tam moc narvat prstenicek...

podle toho co pises bych si ji moh dat este o trochu niz a hralo by se mi lip..tak jestli si to nenapsal omylem a nema bejt spis vejs tak do toho du:)

jinak hodne se mi libi co dela zakk wylde, ty nohy na odposlechy, kytara do strany..taky se tak snazim hrat a musim rict ze v urcitejch pripadech to hodne pomaha, najednou sou ty prsty zas vysoko, dobre se hraje...

no a pokud hraje nekdo jen akordy tak at si to placne co nejniz, tady neni co resit...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Calex99

Příspěvek od Calex99 »

DaveMurray píše:Jstěěě na levý noze se hraje classic guitar na vážné hudbě.
Hraní ve stoje je super věc, osvojí se to jedině tréninkem a na mě uplně skvele fungovalo to snižování... Poprvé jsem viděl kytaristy s kytarou nízkou a tak jsem si ji tak dal a málem jsem umřel, tak jsem si ji dal nahoru a pomalu snižoval a už hraji dole jak oni :D ale zase hrat na kytaru kulkama taky neni dobrý :D něco mezi tím :D
Ja třeba myslím...že kytara "na koulích" vypadá nejlíp no..ale tro je asi o vkusu no:-D jinak treba jak meli kytary nekterý old-schoolovy borci tesne ppod rukou...to mi trochu teplný přijde no:)
B.C.Rich Warlock(body art collection)
Pavel321

Příspěvek od Pavel321 »

Podle mě nejde říct: "kytara vypadá nejlíp pod krkem, nebo u kolen." Vono podle mě taky hodně záleží, co je to za kytaru. Mam SG a Explorer, vobě kytary zhruba u pasu a u SG mi to příde uplně normální, ale na Explorer je to podle mě moc vysoko. Chci tim říct, že třeba SG může mít člověk pod krkem (viz Angus), ale takovej Explorer, nebo Véčko, tak ty musej bejt prostě níž, jinak to vypadá strašně :D No a jinak k tématu, já to samý, co zahraju v sedě zahraju i ve stoje, nepřipadá mi to jako tak velkej rozdíl. Akorát dyž hraju AC/DC, tak s tou kytarou šíleně kravim a dělam chyby :D :D :D Ale jinak myslim, že ani ze začátku mi to nedělalo moc problém hrát ve stoje, to má prostě každej individuální, pokud to člověku nejde, musí se to prostě cvičit, jako fšechno vostatní...
Guitars: Epiphone SG G400 Cherry Lefty - Seymour Duncan SH-6 Bridge + Neck
BaCH Explorer Ebony Lefty
Strings: D´Addario 10
Picks: Dunlop - zelený, Dulop Slide
Effects: Dunlop MXR ZW-44 Overdrive, EHX Pocket Metal Muff
Accessories: ORX, Rockcase, Rockcable
Electro-Acoustic guitar: Ashton
Never
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Never »

Trochu... Hraju s kytarou tak...hehe...akorat? spodni cast na kulkach, nekdy ji snizuju, ale ty baréčka pak fakt bolí :( . Snad neznám nikoho kdo by ji měl až pod rukou. Nějaký ty basáky jo...
Co sám 'nevymslim', sám ani nepochopim.
alkaba

Příspěvek od alkaba »

Tak to já ve stoje neumím moc hrát :) a když už tak mám kytaru pod krkem, sice vypadám jako vůl, ale to je mi jedno :D
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

majkie píše:ja sem divnej pripad - ve stoje se mi hraje mnohem lip, a navic potrebuju mit kytaru nizko :)

jinak jak radi ostatni, kytaru si dej vysoko, at mas podobny podminky, jako v sede a trochu se do hrani ve stoje prinut, ruce si zvyknou
taky nejradši hraju ve stoje a kytaru mám tak akorát nízko... v sedě mi to příde takí divný... ve stoje se můžeš aspon hejbat přitom... :D
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

Pajur píše:dneska jsem se dozvěděl, že by měly být struny tam kde končí přirození.. :lol:
chudáci černoši..
rofl :D
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“