Wah-volume
Pravidla fóra
Wah-volume
zdravim,mam na srdci jednu věc,chtěl bych se zeptat jak fungují Wah-volume pedály? Jestli je například možné při sóle zvednout hlasitost a zároveň do toho použít kvákadlo,nebo jenom vždy jedno z toho,díky
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Ako pise Twisted Brother, tak maju prepinac a funguju bud ako kvakadla alebo volume pedaly. Ale pozor - volume pedal nie je booster, takze v maximalnej polohe nepridava povodnemu signalu ziadnu hlasitost - tu mozees jedine znizovat.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Ano, tak. Ale musi mat dostatocne citlivu nozku, aby v kazdom doprovode ubral rovnako*Twisted.Brother* píše:Jinými slovy né že přidáš v sólu , ale že ubereš v doprovodu
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
jj přesně tak, když sem si poprve zkoušel kvakadlo tak mi to jelo jen na patu a spicku jinam sem to nedostal, ale můžu doporučit pokud chceš wah/volume tak michalíka - PMT tan má totiž celkem velkej rozsah a hraje výborně
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
popřípadě si podle mě vyplatí i přišetřit a jít do Crybaby Mister (vlastním, úžasná hračka) a nebo do Morley Wah Volume Pro, popřípadě Wah Volume Pro Series II
v přímém porovnání s Michalíkem u mě to Crybaby Mister o hodně vyhrává, ikdyž má kratší průběh a nestálo mě 2500, ale 3600
Morley jsem nikde ještě nepotkal, ale zvukově se mi VELICE líbí, obvzláště na zkreslená sóla (nevím jak na doprovodný zvuk, popřípadě funky beglajty, tam bych zřejmě upřednostnil Crybaby)
v přímém porovnání s Michalíkem u mě to Crybaby Mister o hodně vyhrává, ikdyž má kratší průběh a nestálo mě 2500, ale 3600
Morley jsem nikde ještě nepotkal, ale zvukově se mi VELICE líbí, obvzláště na zkreslená sóla (nevím jak na doprovodný zvuk, popřípadě funky beglajty, tam bych zřejmě upřednostnil Crybaby)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
díky moc,všem už tomu konečně rozumim
ted se jen rozhoduju mezi http://kytary.cz/michalik-wah-volume-pe ... 60:0:0:1:0
a http://kytary.cz/dunlop-mister-crybaby- ... 60:0:0:1:0 , ovšem to cry baby bych měl za 2000,tak co myslíte?
a http://kytary.cz/dunlop-mister-crybaby- ... 60:0:0:1:0 , ovšem to cry baby bych měl za 2000,tak co myslíte?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já zase MichalíkaDark Axel píše:já osobně bych v tomhle případě být tebou neváhal a bral to Crybaby
Pokud si kupuješ kvákadlo, tak si je musíš všechny vyzkoušet, protože každé z nich má jinou charakteristiku zvuku.
Hraju na kytary a mašinky
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jo, no, to je pravda, Crybaby má alespoň nějakou charakteristiku zvukurotten77 píše:Já zase MichalíkaDark Axel píše:já osobně bych v tomhle případě být tebou neváhal a bral to Crybaby
Pokud si kupuješ kvákadlo, tak si je musíš všechny vyzkoušet, protože každé z nich má jinou charakteristiku zvuku.
každopádně za tuhle cenu je to velice pěkný kup, pokud vše funguje jak má
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Takže to znamená že ze svojí sestavy nikdy nevymáčknu ten nejlepší zvukwikxzen píše:To zalezi na tom jakou vystupni impendancni hodnotu ma ten wah... pokud je hodnota nizsi nez u ProCo Ratu, tak je jasne ze neni skoro slyset, nebo je nevyrazny... v opacnem pripade to dela bordel (umisteni za zkreslenim).
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Na PMT jsem nikdy nehrál, ale třeba je to jeho "vlastnost" mno... Jedině zkusit jiný distortion, nebo jiný wah. Třeba si spolu nesedli... ti dva...*Twisted.Brother* píše:Když už jsme u toho Wahu .... vím že by se měl Wah dávat před distorzy .. jenže mám jí za ní (A dost to ku*ví zvuk wahu) ale když to dám před ní tak ten Wah vůbec nejde slyšet(Nebo jinak řečeno je dost nevýrazný) .. něaké rady ?:) bráno směrem kytara -> kombo