Wah-volume

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
maf

Wah-volume

Příspěvek od maf »

zdravim,mam na srdci jednu věc,chtěl bych se zeptat jak fungují Wah-volume pedály? Jestli je například možné při sóle zvednout hlasitost a zároveň do toho použít kvákadlo,nebo jenom vždy jedno z toho,díky
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

samozřejmě je ...většina kvákadel má přepínač pod pedálem , to znamená že jak mile ho pořádně sešlápneš zamění se tí ve Wah či Volume .... takže když zvedneš hlasitost můžes rovnou zapnout i Wah ovšem už nebudeš moc během sola měnit hlasitost
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Ako pise Twisted Brother, tak maju prepinac a funguju bud ako kvakadla alebo volume pedaly. Ale pozor - volume pedal nie je booster, takze v maximalnej polohe nepridava povodnemu signalu ziadnu hlasitost - tu mozees jedine znizovat.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Jinými slovy né že přidáš v sólu , ale že ubereš v doprovodu :wink:
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

*Twisted.Brother* píše:Jinými slovy né že přidáš v sólu , ale že ubereš v doprovodu :wink:
Ano, tak. Ale musi mat dostatocne citlivu nozku, aby v kazdom doprovode ubral rovnako :)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

jj přesně tak, když sem si poprve zkoušel kvakadlo tak mi to jelo jen na patu a spicku jinam sem to nedostal, ale můžu doporučit pokud chceš wah/volume tak michalíka - PMT tan má totiž celkem velkej rozsah a hraje výborně
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

popřípadě si podle mě vyplatí i přišetřit a jít do Crybaby Mister (vlastním, úžasná hračka) a nebo do Morley Wah Volume Pro, popřípadě Wah Volume Pro Series II

v přímém porovnání s Michalíkem u mě to Crybaby Mister o hodně vyhrává, ikdyž má kratší průběh a nestálo mě 2500, ale 3600

Morley jsem nikde ještě nepotkal, ale zvukově se mi VELICE líbí, obvzláště na zkreslená sóla (nevím jak na doprovodný zvuk, popřípadě funky beglajty, tam bych zřejmě upřednostnil Crybaby)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
maf

Příspěvek od maf »

díky moc,všem už tomu konečně rozumim :) ted se jen rozhoduju mezi http://kytary.cz/michalik-wah-volume-pe ... 60:0:0:1:0
a http://kytary.cz/dunlop-mister-crybaby- ... 60:0:0:1:0 , ovšem to cry baby bych měl za 2000,tak co myslíte?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já osobně bych v tomhle případě být tebou neváhal a bral to Crybaby
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Dark Axel píše:já osobně bych v tomhle případě být tebou neváhal a bral to Crybaby
Já zase Michalíka :-)

Pokud si kupuješ kvákadlo, tak si je musíš všechny vyzkoušet, protože každé z nich má jinou charakteristiku zvuku.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Když už jsme u toho Wahu .... vím že by se měl Wah dávat před distorzy .. jenže mám jí za ní (A dost to ku*ví zvuk wahu) ale když to dám před ní tak ten Wah vůbec nejde slyšet(Nebo jinak řečeno je dost nevýrazný) .. něaké rady ?:) bráno směrem kytara -> kombo
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To zalezi na tom jakou vystupni impendancni hodnotu ma ten wah... pokud je hodnota nizsi nez u ProCo Ratu, tak je jasne ze neni skoro slyset, nebo je nevyrazny... v opacnem pripade to dela bordel (umisteni za zkreslenim).
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

rotten77 píše:
Dark Axel píše:já osobně bych v tomhle případě být tebou neváhal a bral to Crybaby
Já zase Michalíka :-)

Pokud si kupuješ kvákadlo, tak si je musíš všechny vyzkoušet, protože každé z nich má jinou charakteristiku zvuku.
jo, no, to je pravda, Crybaby má alespoň nějakou charakteristiku zvuku :D ten Michalík mi přišel trochu moc... jako unifikovaný zvuk kvákadla, který neurazí, ale nejde o nic výrazného

každopádně za tuhle cenu je to velice pěkný kup, pokud vše funguje jak má :-) pokud nemá nikde možnost si vyzkoušet Crybaby (což je podle mě docela nemožné :D ) tak ikdyž ho koupí a nezalíbí se mi, vždycky ho může poslat dál a zrovna tratný nebude
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

wikxzen píše:To zalezi na tom jakou vystupni impendancni hodnotu ma ten wah... pokud je hodnota nizsi nez u ProCo Ratu, tak je jasne ze neni skoro slyset, nebo je nevyrazny... v opacnem pripade to dela bordel (umisteni za zkreslenim).
Takže to znamená že ze svojí sestavy nikdy nevymáčknu ten nejlepší zvuk :(
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Nejlepsi zvuk nevymacknes nikdy. Krabicky, pasticky, to je vzdy alchymie, hledani a dilema...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

*Twisted.Brother* píše:Když už jsme u toho Wahu .... vím že by se měl Wah dávat před distorzy .. jenže mám jí za ní (A dost to ku*ví zvuk wahu) ale když to dám před ní tak ten Wah vůbec nejde slyšet(Nebo jinak řečeno je dost nevýrazný) .. něaké rady ?:) bráno směrem kytara -> kombo
Na PMT jsem nikdy nehrál, ale třeba je to jeho "vlastnost" mno... Jedině zkusit jiný distortion, nebo jiný wah. Třeba si spolu nesedli... ti dva...
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“