mohl bys kdyžtak něco svojeho nahrát , at tu nevaříme z vody?Tdo1 píše:Ahoj mám opravdu vážný problém,naučil sem se hrát na kytaru jako samouk a rychlost pravačky sem získal vykřečováním loktu.Asi sem nějakej v tomto zabržděnej,protože mi to došlo až po 5 letech.Zjistil sem,že takhle se dál hrát nedá,že podstatě nic nedovedu zahrát přesně a čistě.Začalo přeučovaní hraním zápěstí,ale po 2 letech sem si tu techniku pos.al ještě víc,protože sem si zažil takový nějaký obloukový hraní v zápěstí a nebyl sem schopný dosáhnout vyššího tempa než 100 v šestnáctkách,protože ta ruka začala vždy šíleně bolet a zvuk ztrácel na kvalitě.Tak sem si sehnal učitele,který mi ukázal jak správně na to,ale po 2 letech nejsem schopnej pořádně zahrát nahoru a dolů ani v 80 tempu a to sem trénoval i několik hodin denně.Takže po 9 letech hraní zpět na začátku a vůbec nevím proč to nejde.U začátečníků nedělá nikomu takový problém hrát alternate picking jako mě a všichni se kterýma sem znova začínal už hoblují jak draci.S levačkou přitom nemám vůbec problémy a lítam s ní po celým hmatníku,ani můj učitel nechápe proč nejsem schopný tu pravačku zrychlit.Takže to vypadá,že ač nerad budu muset s kytarou skončit protože,po tolika letech být furt na začátku je děs.Těď už vím,že kdybych si nechal možná poradit v době když sem začínal dopadlo by to jinak,prostě říkam že totálně zkažená technika se už asi nedá přeučit.Asi mi nikdo neporadíte,spíš mě zajímá jestli někdo neměl nebo nemá podobný problém.
Protože za 9 let už musíš něco umět.
Jestli ne, jak říkáš, tak něco děláš špatně a zkus si nechat od někoho poradit.
Ale nechápu, jak za 9 let nic nemůžeš umět, to hraješ jenom stupnice nebo co?