Začátek

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
impact

Příspěvek od impact »

cerfotoc píše:nevím jestli není lepší se to naučit tak jak to de správně :) ale fakt ste kořeni :D
Vždyť je to to samé. Akorát se to jinak jmenuje. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Roflkoptr :lol: C C# D D# E F F# G G# A B H C máme my.
Oni to majá C C# D D# E F F# G G# A A# B C

editeček: ty písmenka by měly bejt malý pokud de vo tón (a nerozlišuju tenký a tlustý struny) :idea:
Naposledy upravil(a) DaveMurray dne 26.11.2008 14:24, celkem upraveno 1 x.
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

DaveMurray píše:Roflkoptr :lol: C C# D D# E F F# G G# A B H C máme my.
Oni to majá C C# D D# E F F# G G# A Bb B C

editeček: ty písmenka by měly bejt malý pokud de vo tón (a nerozlišuju tenký a tlustý struny) :idea:
Promiň, ale musím si rýpnout, Pokud máš celou dobu křížky, tak bys ho měl mít i Ais :wink:
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
DaveMurray

Jistě :D Už to tam je :D
hooky

Příspěvek od hooky »

pls je nějakej rozdil v tomhle měnil sem dvě struny A a D a řek sem že chci na akustiku A a D kovový páč mam aj E kovový ale zdá se mi že maj nepřirozenej zvuk a sou taký volnější :)
Frostys

Příspěvek od Frostys »

hooky píše:pls je nějakej rozdil v tomhle měnil sem dvě struny A a D a řek sem že chci na akustiku A a D kovový páč mam aj E kovový ale zdá se mi že maj nepřirozenej zvuk a sou taký volnější :)
Přečetl jsem si to 5x ale nerozumím ničemu cos napsal.
hooky

Příspěvek od hooky »

tak česky :-D mno vyměnil jsem dvě struny na španělce A a D a koupil sem si nový v obchodě a on se ptal jestli chci kovový tak sem řikal že jo ale ted mam teda nasazený a naladěný ale prostě to má takej divnej zvuk jakoby bych řek že to neladí moc a sou taký volný oproti těm ostatnim o dost :( :) jestli by to nemohlo bejt třeba že mam špatný nebo tak :)
DaveMurray

Když se mění tak je lepší měnit celou sadu pak nebudou odlišnosti ve strunách nebo koupit jednotlivě aspoň co nejbližší struny stejné značky tlouštky a typu... A i tak budou znít nové jinak oproti těm starým a budou se jinak rozlaďovat... Dle mého názoru tedy... A pokud jsem tedy pochopil, co jsi chtěl napsat :D
hooky

Příspěvek od hooky »

ještě mam takej doatz u některejch akordů mi prostě dělá problém když mam třeba chytit 3 struny každou na jinym pražci nebo ještě přes jinou strunu abych je netlumil a tak :) sou na to nějaký cvíčka aby se mi to roztáhlo ty rpsty trochu ? :-D
Frostys

Příspěvek od Frostys »

hooky píše:ještě mam takej doatz u některejch akordů mi prostě dělá problém když mam třeba chytit 3 struny každou na jinym pražci nebo ještě přes jinou strunu abych je netlumil a tak :) sou na to nějaký cvíčka aby se mi to roztáhlo ty rpsty trochu ? :-D
Jen to zkoušej. Ono to přijde samo a prsty se snaž pokládat kolmo na struny.
woro90

Příspěvek od woro90 »

hooky píše:tak česky :-D mno vyměnil jsem dvě struny na španělce A a D a koupil sem si nový v obchodě a on se ptal jestli chci kovový tak sem řikal že jo ale ted mam teda nasazený a naladěný ale prostě to má takej divnej zvuk jakoby bych řek že to neladí moc a sou taký volný oproti těm ostatnim o dost :( :) jestli by to nemohlo bejt třeba že mam špatný nebo tak :)
kovové struny na španělce = mrtvá španělka!
Pokud jsi měl E kovové, sundej ho - všechny struny by měly být nylonové, jenom E, A a D s kovovou omotávkou (ale jádro tvoří svazek nylonových vláken, ne drát) - a dej tam pokud možno všechny struny ze stejné sady. To abys neohnul nebo nezkroutil krk. Kovové struny ti u španělky prohnou krk a vytrhnou kobylku nebo zkroutí horní desku, na které kobylka sedí. Viděl jsem to už i od nylonových strun, ale ta kytara byla odfláknutá a struny byly tvrdé koncertní.
Kovové struny si cpi na dreadnaughta nebo jumbo, na španělce nemají co dělat. Za totáče, když se u nás nadalo sehnat jumbo, se na čundr nosily španělky s tenkými kovovými strunami, ale to bylo nouzové řešení a za chvíli se na to dalo hrát tak do 5. pražce maximálně, protože se ohnul krk. Pak přišla i vyboulená horní deska, takže bylo potřeba sbrousit kobylku, prostě kytara v pr... Používaly se na to také ty nejlevnější šunky, u kterých nevadilo když se večer hřály u ohně a v noci na ně pršelo.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“