Vždyť je to to samé. Akorát se to jinak jmenuje.cerfotoc píše:nevím jestli není lepší se to naučit tak jak to de správněale fakt ste kořeni
Začátek
Pravidla fóra
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
- DaveMurray
Roflkoptr
C C# D D# E F F# G G# A B H C máme my.
Oni to majá C C# D D# E F F# G G# A A# B C
editeček: ty písmenka by měly bejt malý pokud de vo tón (a nerozlišuju tenký a tlustý struny)
Oni to majá C C# D D# E F F# G G# A A# B C
editeček: ty písmenka by měly bejt malý pokud de vo tón (a nerozlišuju tenký a tlustý struny)
Naposledy upravil(a) DaveMurray dne 26.11.2008 14:24, celkem upraveno 1 x.
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Promiň, ale musím si rýpnout, Pokud máš celou dobu křížky, tak bys ho měl mít i AisDaveMurray píše:RoflkoptrC C# D D# E F F# G G# A B H C máme my.
Oni to majá C C# D D# E F F# G G# A Bb B C
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
- DaveMurray
tak česky
mno vyměnil jsem dvě struny na španělce A a D a koupil sem si nový v obchodě a on se ptal jestli chci kovový tak sem řikal že jo ale ted mam teda nasazený a naladěný ale prostě to má takej divnej zvuk jakoby bych řek že to neladí moc a sou taký volný oproti těm ostatnim o dost
jestli by to nemohlo bejt třeba že mam špatný nebo tak 
- DaveMurray
Když se mění tak je lepší měnit celou sadu pak nebudou odlišnosti ve strunách nebo koupit jednotlivě aspoň co nejbližší struny stejné značky tlouštky a typu... A i tak budou znít nové jinak oproti těm starým a budou se jinak rozlaďovat... Dle mého názoru tedy... A pokud jsem tedy pochopil, co jsi chtěl napsat 
Jen to zkoušej. Ono to přijde samo a prsty se snaž pokládat kolmo na struny.hooky píše:ještě mam takej doatz u některejch akordů mi prostě dělá problém když mam třeba chytit 3 struny každou na jinym pražci nebo ještě přes jinou strunu abych je netlumil a taksou na to nějaký cvíčka aby se mi to roztáhlo ty rpsty trochu ?
kovové struny na španělce = mrtvá španělka!hooky píše:tak českymno vyměnil jsem dvě struny na španělce A a D a koupil sem si nový v obchodě a on se ptal jestli chci kovový tak sem řikal že jo ale ted mam teda nasazený a naladěný ale prostě to má takej divnej zvuk jakoby bych řek že to neladí moc a sou taký volný oproti těm ostatnim o dost
![]()
jestli by to nemohlo bejt třeba že mam špatný nebo tak
Pokud jsi měl E kovové, sundej ho - všechny struny by měly být nylonové, jenom E, A a D s kovovou omotávkou (ale jádro tvoří svazek nylonových vláken, ne drát) - a dej tam pokud možno všechny struny ze stejné sady. To abys neohnul nebo nezkroutil krk. Kovové struny ti u španělky prohnou krk a vytrhnou kobylku nebo zkroutí horní desku, na které kobylka sedí. Viděl jsem to už i od nylonových strun, ale ta kytara byla odfláknutá a struny byly tvrdé koncertní.
Kovové struny si cpi na dreadnaughta nebo jumbo, na španělce nemají co dělat. Za totáče, když se u nás nadalo sehnat jumbo, se na čundr nosily španělky s tenkými kovovými strunami, ale to bylo nouzové řešení a za chvíli se na to dalo hrát tak do 5. pražce maximálně, protože se ohnul krk. Pak přišla i vyboulená horní deska, takže bylo potřeba sbrousit kobylku, prostě kytara v pr... Používaly se na to také ty nejlevnější šunky, u kterých nevadilo když se večer hřály u ohně a v noci na ně pršelo.