zadruhé na cigoše tu nesahej...k těm se vyjadřuje kdyžtak v "Chatování" a "Skini" a tam si taky můžeš najít můj názor a příspěvek, který je myslím docela jakoby dělaný přímo pro tebe
Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?
Pravidla fóra
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Re: čus
Hned bych po něm hodil BANánemMacaFCB píše:lidi no looooooooooooool ok sou vyjímky kteří sou slušní ale hodně velka většina jich je .............!!!! vím o čem mluvím
Jinak si myslím že začít s čímkoliv (krom navštěvování MŠ apod.) není nikdy pozdě
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
já jsem začal ve čtrnácti... dva měsíce samouk, pak jsem dostal náhernou akustiku Cort a v únoru jsem šel do hudebky. Už tam chodím 3/4 roku. Baví mě to a i když asi nebudu mít na střední tolik času abych chodil i do hudebky, určitě s hraním neskončím.
Takže, všichni co váháte, sežeňte si kataru a hurá do toho... držím vám palce
Takže, všichni co váháte, sežeňte si kataru a hurá do toho... držím vám palce
- Phoenixcqcq
- Kontaktovat uživatele:
Neváhat ani DEN!!! Hrát HNED!!! ŠUP!!! V 18... to je uplně v pohodě. Za 2 roky budeš umět líp jak polovina kytaristů. (polovina umí jen pár akordů, 3 rytmy a na táboráčkoch jenou) Jinak rock se dá na akustiku hrát upe v pohodě. Zkus chvíli Youtubeovat a uvidíš sám. Sou tam i takoví co hrajou nohama čilipapričky - a ře to není vůbec špatný!!!
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
já sem začal před 2 lety, ve 26ti letech
myslím že na věku nezáleží, spíš na zapálení. I když náctiletý člověk se líp učí (má zvyklý mozek ze školy atd) ale i tak.. stejně je to celoživotní učení - koníček. Takže jediná nevýhoda že člověk začne později je ta, že bude hrát kratší dobu 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Re: Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?
jj. ja som začal keď som mal asi 15 rokou, vydržalo mi to asi 3 roky, potom som sa nato vykašlal a teraz som znovu začal asi rok dozadu, podotýkam po 24 rokoch som sa vrátil k hre na gitaru a teraz mi nejde do hlavy ako som mohol bez toho žiť , podla mňa začať nie je nikdy neskoro keď ta to baví ...
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
-
Teorge
Re:
+ pravděpodobně nebude mít tolik volného času jako, když chodil do školypupack píše:já sem začal před 2 lety, ve 26ti letechmyslím že na věku nezáleží, spíš na zapálení. I když náctiletý člověk se líp učí (má zvyklý mozek ze školy atd) ale i tak.. stejně je to celoživotní učení - koníček. Takže jediná nevýhoda že člověk začne později je ta, že bude hrát kratší dobu
Začal jsem v 25 a lituju, že jsem nezačal dřív, strašně to obohatilo můj život
Taky jsem začal úplně poprvé kolem svého 13. roku, ale to jsem se naučil dva akordy, prsty bolely jako sviině a po měsíci - dvou jsem se na to vykašlal. Teď se k tomu vracím v 19 (tedy spíše začínám úplně znova) a je to úplně o něčem jiném 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Si rovnaký prípad ako ja
Ale ak chceš hrať Rock, tak akustika ti je nanič, len ťa to odradí. Kúp si elektriku.
Akustika a navštevovanie hudobnej školy je pre detičky
Ale ak ťa to baví, venuješ sa tomu a nie si lenivý, tak sa naučíš aj sám hrať. Na internete máš dnes toľko možností.. taký Jimmi Hendrix mohol o takom niečom iba snívať 
Je to sprostosť, že učiť sa najprv na akustike. Keby som mohol začať hrať skôr tak si kúpim klavír a potom elektriku. Ale akustiku.. neviem čo by som s tým robil
ja som krpatý a akustiku neviem ani chytiť cez to hrubé telo 
Akustika a navštevovanie hudobnej školy je pre detičky
Je to sprostosť, že učiť sa najprv na akustike. Keby som mohol začať hrať skôr tak si kúpim klavír a potom elektriku. Ale akustiku.. neviem čo by som s tým robil
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
-
charliealpha
Mirko, odvážím se s tebou nesouhlasit. Akustika je základ, kterým by si měl projít každý, pokud se teda člověk neplánuje stát zběsilým onanistou šredujícím po hmatníku nahoru a dolů a zase nahoru. Na akustice získáš ten správnej feeling a rytmiku. A možná by ses i podivil, jak se dá na akustiku válet pořádnej rock. Akustika je grunt, kdo na ní nehrá, ten je špunt
Add thema: Na kytaru se dá začít kdykoliv...akorát v těch osmnácti a víc už se na to hůř balej holky 
já ti nevim ale já hraju rock i na akustiku.
Už vidim jak taháš elektriku někam ven k ohni ( pokud teda nemáš takový to kombíčko na baterky )
Už vidim jak taháš elektriku někam ven k ohni ( pokud teda nemáš takový to kombíčko na baterky )
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Velmi odvážné tvrzení, už jsem viděl takových samouků s takřka neodučitelnými zlozvyky, technickým stropem díky špatné technice, figurky s nadřenými riffy bez harmonických a rytmických základů, o teorii nemluvě, až haňba...Akustika a navštevovanie hudobnej školy je pre detičky
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Shrnul bych to tak, že s postem totálně nesouhlasím. Kdybych chtěl být upřímnější, řeknu, že je to pěkná blbost. Doufám, že nemusím rozebírat proč...mirko píše:Si rovnaký prípad ako jaAle ak chceš hrať Rock, tak akustika ti je nanič, len ťa to odradí. Kúp si elektriku.
Akustika a navštevovanie hudobnej školy je pre detičkyAle ak ťa to baví, venuješ sa tomu a nie si lenivý, tak sa naučíš aj sám hrať. Na internete máš dnes toľko možností.. taký Jimmi Hendrix mohol o takom niečom iba snívať
Je to sprostosť, že učiť sa najprv na akustike. Keby som mohol začať hrať skôr tak si kúpim klavír a potom elektriku. Ale akustiku.. neviem čo by som s tým robilja som krpatý a akustiku neviem ani chytiť cez to hrubé telo
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nikomu bych nikdy nedoporučil začít hrát rovnou na elektriku, hlavně kvůli tomu, že na akustice nemáš nic čiim bys moh skrejt svoje chyby tak je slyšíš a musíš se je odnaučit, kdežto na elektrice nahulíš gain a neni to slyšet. Nehledě na to, že musíš začínat s kompletníma akordama a ne jenom že chytneš dva tóny a mydlíš o strun. Navíc nevidim důvod proč bys nemoh hrát rock na akustiku, víš jak dobře na to vyzní třeba nějaký pomalejší písně(nothing else matters, with or without you, ďábel a syn a mnoho dalších) navíc s kámošema u ohně si na elektriku nezahraješ.mirko píše:Si rovnaký prípad ako jaAle ak chceš hrať Rock, tak akustika ti je nanič, len ťa to odradí. Kúp si elektriku.
Akustika a navštevovanie hudobnej školy je pre detičkyAle ak ťa to baví, venuješ sa tomu a nie si lenivý, tak sa naučíš aj sám hrať. Na internete máš dnes toľko možností.. taký Jimmi Hendrix mohol o takom niečom iba snívať
Je to sprostosť, že učiť sa najprv na akustike. Keby som mohol začať hrať skôr tak si kúpim klavír a potom elektriku. Ale akustiku.. neviem čo by som s tým robilja som krpatý a akustiku neviem ani chytiť cez to hrubé telo
a tvrdit, že škola nebo čitel sou pro děti je blbost, protože nidky se to neaučíš tak jako pod dohleem učitele, i kdybys ho měl jenom kvůli tomu aby hledal toje chyby.
Jinak určitě začni, má to cenu v každým věku, je to nádherej koníček.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Imho non sense. Na každém nástroji se dá hraní "osírat". Ty tvoje "kompletní akordy" se samozřejmě hrajou i na elektrice. Pokud chce někdo nečeho dosáhnout, sám dobře ví, že ošidit se nic nedá.vorech6 píše: na elektrice nahulíš gain a neni to slyšet. Nehledě na to, že musíš začínat s kompletníma akordama a ne jenom že chytneš dva tóny a mydlíš o strun.
Podle mně, ať si každý koupí do začátku to, co ho láká a bude ho bavit. Stejně 95% kytaristů má nakonec oboje.
Nazdar
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
já neříkám, že se na tom nedaj hrát, ale dyž to neumíš tak máš tendecne hrát na tom to nejjedodušší, což sou podle mě power chordy a skrývat svoje chyby což uděláš ohulením gainu. Samozřejmě, že de šifit i na akustice ale je to tam mohek víc slyšet, já sem prostě zastánce toho začít alespoň základy na akustice a 99% lidí s kterýma se o tom mluvil se mno souhlasilo.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
- DL
- Kontaktovat uživatele:
No samozřejmě, ale pokud má člověk nějakou představu, že se na to chce (aspoň trochu) naučit, velmi rychle ho to dožene, protože zjistí, že nic pořádně neumí.vorech6 píše:skrývat svoje chyby což uděláš ohulením gainu.
Jinak pochopitelně, akustika je do začátku nepříjemnější (vyšší dohmat, tvrdší struny), to nezpochybňuji.
Ještě, že jsi nenapsal 100%vorech6 píše:já sem prostě zastánce toho začít alespoň základy na akustice a 99% lidí s kterýma se o tom mluvil se mno souhlasilo.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
Přesně tak protože je to úplně jedno.DL píše:Ještě, že jsi nenapsal 100%Jinak viz můj příspěvek výše; ať si každy koupí, co ho láká a na co má love.
Vztek, zkreslení.

∞=0

∞=0