Moje nová kytara

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Disasterpiece píše:ano mluvim o HB u kobylky a bavime se o fat stratu ne? (ja teda jeste nevidel stratocastra s 2ma HB) krkovej HB ma mensi vystup a dava se niz od strun tak proto ten zvuk je kulatejsi a krasne zpiva ale kobylkovej HB jak uz jsem psal ma vetsy vystup a taky i ten zvuk tak vypada kulatej teda neni v zadnem pripade (aspon me tak nepripada a to mam snimac docela nizko)
krkovy humbucker hraje jinak nez kobylkovy humbucker jen diky tomu, ze je jinak umisten... nic jineho v tom nehledej..

kdyz si vemes kytaru, kde je u kobylky a u krku uplne ten samy humbucker (uplne ten samy - ne nijak odladeny pro dannou polohu - treba moje kytara to tak ma), tak jsou ty zvuky naprosto rozdilne... je to kvuli kmitu (nebo rozkmitu, nebo amplitude nebo nevim kvuli cemu) struny... ktery je samozrejme nad kobylkovym snimacem uplne jiny nez nad krkovym a proto to jinak hraje... neni to silou snimace, neni to vzdalenosti od strun je to proste jen a pouze a jedine timto...
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Však zkus drntnout na strunu u kobyly a u krku... Na krku to kulatí a na kobyle to řeže :wink: Na akustice se to dá vyzkoušet nejlíp :arrow:
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

necet jsem vsechno, ale za sebe ti radim fokusa - pokud se netrefis do spatnyho kusu tak je to podle me paradni kytara - moje je sice SSS ale tak nejak dulezitej je u ni pro me ten pocit z hrani a hraje se na ni fakt dobre... mozna je to tim ze ji mam pomerne dlouho a ten krk uz je osoupanej, ale ma to takovej dobrej povrch, ze ta ruka po krku jezdi skoro sama... coz nebejva i u novejch kytar treba za 6000 (nejnovejsi zkusenost s deankou na kytarach)... jinak jedinej nedostatek jsou mechaniky, to ladeni nedrzi nejak perfektne... ale to je tak jediny... samo ze snimace nejsou nijak svetovy, ale zas tak zlej ten zvoucek neni :)
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
DaveMurray

Také děkuji, také vyzkouším ještě Fokusa, protože to je fakt, že fokusů když se vybere dobrý kus tak taky válcuje... Jinak fokusovna je daleko a jestli si chci vybrat kus tak doufám že bude blízko, však to už jsem tu jednou psal :D díky, kouknu se na něj!
bubak

Příspěvek od bubak »

čaute lidi potřebuju poradit jestli hraje někdo na totu eletriku nebo co o ni vi jestli je goood nebo nic moc

http://www.musiccenter.cz/CORT/Cort-X11 ... e/:3:28310

(musí te ten odkaz skopírovat) :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

qwer píše:
Disasterpiece píše:ano mluvim o HB u kobylky a bavime se o fat stratu ne? (ja teda jeste nevidel stratocastra s 2ma HB) krkovej HB ma mensi vystup a dava se niz od strun tak proto ten zvuk je kulatejsi a krasne zpiva ale kobylkovej HB jak uz jsem psal ma vetsy vystup a taky i ten zvuk tak vypada kulatej teda neni v zadnem pripade (aspon me tak nepripada a to mam snimac docela nizko)
krkovy humbucker hraje jinak nez kobylkovy humbucker jen diky tomu, ze je jinak umisten... nic jineho v tom nehledej..

kdyz si vemes kytaru, kde je u kobylky a u krku uplne ten samy humbucker (uplne ten samy - ne nijak odladeny pro dannou polohu - treba moje kytara to tak ma), tak jsou ty zvuky naprosto rozdilne... je to kvuli kmitu (nebo rozkmitu, nebo amplitude nebo nevim kvuli cemu) struny... ktery je samozrejme nad kobylkovym snimacem uplne jiny nez nad krkovym a proto to jinak hraje... neni to silou snimace, neni to vzdalenosti od strun je to proste jen a pouze a jedine timto...
je to mozny, ale kdyz se delaji krkovy a kobylkovy snimace tak co jsem koukal tak vetsinou krkovy snimac ma mensi vystup asi kvuli necemu to bude, a verim ze vzdalenost snimace od strun taky hraje svoji roli uz jen kvuli citelnosti zvuku.
DaveMurray

Aha aha, to je zvláštní...

A kde je jedna z mých kytar??? Skvijer affinity fat červenej z olše????????????
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Disasterpiece píše: je to mozny, ale kdyz se delaji krkovy a kobylkovy snimace tak co jsem koukal tak vetsinou krkovy snimac ma mensi vystup asi kvuli necemu to bude, a verim ze vzdalenost snimace od strun taky hraje svoji roli uz jen kvuli citelnosti zvuku.
jj ke krku se davaji slabsi snimace, protoze za:

1. cim je snimac silnejsi, tim je zvuk vic nabasovany a nastredovany... a jelikoz je zvuk jakehokoli snimace, ktery das ke krku, vice nabasovany a nastredovany nez kdyby jsi ho dal ke kobyle uz kvuli te pozici, tak se to s vystupem a resistanci krkovych snimacu neprehani tak jako u kobylkovych... aby z toho zvuku u krku zustaly i nejake vysky...

2. se tim eliminuje ten hlasitostni rozdil... pokud das stejny snimac ke kobyle a pak ho prendas ke krku (vzdalenost od strun bude vzdy stejna), tak ten snimac bude hrat v pozici u krku daleko hlasitej...

proste v tom nic nehledej... samozrejme, ze nabidka dnesnich snimacu je odladena na pozici krk a nebo na pozici u kobylky, ale to odladeni vyplyva z tech jevu, ktere tam proste vznikaji...

a ma vzdalenosti snimace od strun taky zalezi - tomu verit nemusis... to je jedna z nejdulezitejsich veci pri spravnem serizeni kytary
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

qwer píše: a ma vzdalenosti snimace od strun taky zalezi - tomu verit nemusis... to je jedna z nejdulezitejsich veci pri spravnem serizeni kytary
to potvrzuju, ono i par milimetru dela fakt hodne...
DaveMurray

Jj dela :D Hele sry že vas osírám, ale je lepší Yamaha nebo Squier? :lol:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

No, asi bude dost zalezet na tom, jaka amaha a jakej squier :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
DaveMurray

Jj Jamaha Pac 012 a Squier affinity fat strat :shock:
Ale beztak jsem zjistil, že ta jamaha má tělo z Agathise :/

Edýt no anebo Kort X2 RM (protože ta jako jediný Kort má tvar strata) jenže má orientační body umístěné ne uprostřed ale na vrchním kraji hmatníka, takže bych se v tom neorientoval....
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ty orientacni body jsou detail, ktere je jednak uplne nepotrebnej(po case hrani) a jednak si na nej velmi lehce zvyknes.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
DaveMurray

No on se stajne nepotřebnej tím, že si na kytaru zvyknu a pak vnímám krk jako celek i s těmi body. A teď, když budou body jinde... :lol:
Anebo Yamaha Pacifika, ale kdyby měla aspoň tělo olšeové... :roll:
DaveMurray

Co to je? http://kytary.cz/squier-by-fender-affin ... 89:0:0:1:0 :shock: Má ten nástroj HB nebo ne? Podle názvu je fat, podle popisu má 2SC jeden HB ale nevypadá na to :shock:

A je z agátizu :(
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Blby foto, Fat=HB u kobyly.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
DaveMurray

No si myslim :D Už jsem se lek :?

Editéček: každý SG má HB!
Naposledy upravil(a) DaveMurray dne 9.12.2008 17:57, celkem upraveno 1 x.
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

DaveMurray píše:No si myslim :D Už jsem se lek :? A co říkáte na toto Ségéčko?

http://www.bachmusik.com/p1101/bach-bsg-na/

Editéček: každý SG má HB!
Nemá. :roll:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
DaveMurray

Áha. A co každé pravé Segéčko?
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

DaveMurray píše:Áha. A co každé pravé Segéčko?
Taky nemá. Ale jestli myslíš Standarda tak ten má HB, ale znám celkem dost SG s P90, lipstickama a jinýma haluzo singlo HB...třeba jedno z Iommiho SG.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“