Je k něčemu dobrý potítko?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Je k něčemu dobrý potítko?

Příspěvek od vikicek »

Hojte, chci se jen zeptat, pomáhá takový potítko předcházet potížím se zápěstími, nebo to maj kytaristi na ruce pouze pro jejich původní účel? ( tj. stírání potu z xichtu). Viděl jsem to totiž i u lidí na youtube a momentálně mam odpálený zápěstí, tak mě to zajímá. díks
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja teda osobne to mivam jen v lete aby mi pot nestekal po rukach, abych nemel tak ulepenou kytaru a abych si utiral pot z cela :) Nemyslim si, ze to ma na zapesti nejaky blahoradny ucinek (leda ze bys hral v nevytapene zkusebne, studenymu zapesti se spis neco stane nez zahratymu).

P.S.: Doufam, ze zas nejaky chytrak neprijde s poznamkou typu "to uz tu rovnou muzeme zacit resit hajzlpapir" apod.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Ok díky, ono ty lidi na youtube to maj asi spíš z machroviny, než aby to plnilo nějakou funkci ..

P.S. Taky doufám, že sem nějakej takovej chytrák nepříjde, léčim si zánět šlach a hledám nějakou možnost alespoň trochu minimalizovat riziko toho, že se mi to bude vracet :(
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
nity

Příspěvek od nity »

hele na 100pro to ma nejakej smysl...mel sem divny obdobi, nejaky problemy, trochu jinak metabolizmus a kdyz sem hral tak sem si rozedrel ruku vod kobyly...pouzival sem fac ne potiko...pak sem se dal nejak do kupy, zahodil sem to, ale pamatuju ze to tenkrat bylo ok..
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Z hlediska šlach je to jedno, protože ti to tu ruku nikterak nestahuje (teda potítko, který by ti ruku stahovalo takovým způsobem, aby ti nějak pomáhalo se šlachama by mi bylo hodně nepohodlný).

Já mám ruce taky poměrně citlivý (myslím tím šlachy a spol.), když cítím, že něco není úplně OK, tak vezmu normální obinadlo a ruku si od lokte po zápěstí stáhnu a je to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Můžu se zeptat jaký to je když máte zánět šlach? Třeba hraju Master of Puppets a taky uz me potom umira ruka, ale žádný problémy se šlachama sem zatim naštěstí neměl, tak by me zajimalo jaky to je, sorry za debilni dotaz:)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Je to vcelku bolavý.

Taková, řekněme pálivá bolest, která se může objevit někde od loktu až po klouby prstů - záleží na tom, kde si ho uženeš (mluvím o kytarových problémech, zánět šlach se dá udělat kdekoli na těle samozřejmě). Hrát nemůžeš, jakkoli namáhat ruku nemůžeš.

A upřímně - když tě ruka bolí (no, nebudu mluvit o nějaké klasické únavě, jak když tě bolí nohy z běhání), tak je to varovný signál a doporučuju to nepodceňovat.

Já to nechával být a pak jsem měl dost dlouhou dobu, kdy jsem nemohl pořádně hrát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

cerfotoc píše:Můžu se zeptat jaký to je když máte zánět šlach? Třeba hraju Master of Puppets a taky uz me potom umira ruka, ale žádný problémy se šlachama sem zatim naštěstí neměl, tak by me zajimalo jaky to je, sorry za debilni dotaz:)
Bude tě bolet, pálit ruka, nateče ti v místě zánětu, bolest ti bude vystřelovat až k ramenu, budeš nosit ortézu, žrát prášky, dávat si obklady a modlit se k Jimi Hendrixovi, aby se to zlepšilo.

EDIT: sakra, šéf byl rychlejší :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

díky chlapy:) dám si pozor, díky bohu že zatím problémy nemám...jinak myslíte že je ruka k něčemu takovýmu víc náchylná v mým věku?
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Když se to přežene, tak je jakákoli ruka náchylná k čemukoli. Mimochodem, ani nevím kolik je tvůj věk, takže... :arrow:

PetrPeter 1975 - 2008
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Asi znáte všichni metallicu že? Tzn že určitě znáte alespoň jeden videoklip od nich... Když si všimnete, tak Hetfield má v poslední době pořád na koncertech potítka, tak proč by ne....? 8)
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

V poslední době? On potítka nosí od pětaosmdesátého.... a má je kvůli potu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

r0nn!e píše:potítka [...] má je kvůli potu.
Huste! :)
(No offence :))
Somnus Aeternus
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

r0nn!e píše:V poslední době? On potítka nosí od pětaosmdesátého.... a má je kvůli potu.
Já čekal, že mě doplníš :lol:
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Wohma píše:
r0nn!e píše:potítka [...] má je kvůli potu.
Huste! :)
(No offence :))
Vždyť ronnie jenom upřesňoval, že mu to neřeší žádné problémy s rukama, ale má to proti potu :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja vim, ale prave primost te vypovedi me proste rozesmala :D
Somnus Aeternus
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Mě taky když to teď po sobě čtu :)

Jediné co vím s čím ma James problém, jsou záda. Taky má nějak od 2006 kytaru o něco výš, přece jen se to jeho hrbení u majku (mikrofonu) nějak za ta léta muselo projevit...

Např.: Obrázek
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 13.12.2008 12:03, celkem upraveno 1 x.
Mjkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

Jenomínus ne si měl dat majk víš ne? :lol:
OneXRoundTheSun

Příspěvek od OneXRoundTheSun »

zanetu slach nepredejdes tim, ze to stahnes .. uz vubec ne nekde v prostred predlokti.
predejdes tomu zpevenenim - tj posilenim svalu v oblasti a protahovanim po namaze
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Možná je to blbost, ale mám zato, že když si každý den z nudy pársetkrát zamačkám gumové kolečko, tak to zápěstí prospívá :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“