Je k něčemu dobrý potítko?
Pravidla fóra
Je k něčemu dobrý potítko?
Hojte, chci se jen zeptat, pomáhá takový potítko předcházet potížím se zápěstími, nebo to maj kytaristi na ruce pouze pro jejich původní účel? ( tj. stírání potu z xichtu). Viděl jsem to totiž i u lidí na youtube a momentálně mam odpálený zápěstí, tak mě to zajímá. díks
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Ja teda osobne to mivam jen v lete aby mi pot nestekal po rukach, abych nemel tak ulepenou kytaru a abych si utiral pot z cela
Nemyslim si, ze to ma na zapesti nejaky blahoradny ucinek (leda ze bys hral v nevytapene zkusebne, studenymu zapesti se spis neco stane nez zahratymu).
P.S.: Doufam, ze zas nejaky chytrak neprijde s poznamkou typu "to uz tu rovnou muzeme zacit resit hajzlpapir" apod.
P.S.: Doufam, ze zas nejaky chytrak neprijde s poznamkou typu "to uz tu rovnou muzeme zacit resit hajzlpapir" apod.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ok díky, ono ty lidi na youtube to maj asi spíš z machroviny, než aby to plnilo nějakou funkci ..
P.S. Taky doufám, že sem nějakej takovej chytrák nepříjde, léčim si zánět šlach a hledám nějakou možnost alespoň trochu minimalizovat riziko toho, že se mi to bude vracet
P.S. Taky doufám, že sem nějakej takovej chytrák nepříjde, léčim si zánět šlach a hledám nějakou možnost alespoň trochu minimalizovat riziko toho, že se mi to bude vracet
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
hele na 100pro to ma nejakej smysl...mel sem divny obdobi, nejaky problemy, trochu jinak metabolizmus a kdyz sem hral tak sem si rozedrel ruku vod kobyly...pouzival sem fac ne potiko...pak sem se dal nejak do kupy, zahodil sem to, ale pamatuju ze to tenkrat bylo ok..
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Z hlediska šlach je to jedno, protože ti to tu ruku nikterak nestahuje (teda potítko, který by ti ruku stahovalo takovým způsobem, aby ti nějak pomáhalo se šlachama by mi bylo hodně nepohodlný).
Já mám ruce taky poměrně citlivý (myslím tím šlachy a spol.), když cítím, že něco není úplně OK, tak vezmu normální obinadlo a ruku si od lokte po zápěstí stáhnu a je to.
Já mám ruce taky poměrně citlivý (myslím tím šlachy a spol.), když cítím, že něco není úplně OK, tak vezmu normální obinadlo a ruku si od lokte po zápěstí stáhnu a je to.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Je to vcelku bolavý.
Taková, řekněme pálivá bolest, která se může objevit někde od loktu až po klouby prstů - záleží na tom, kde si ho uženeš (mluvím o kytarových problémech, zánět šlach se dá udělat kdekoli na těle samozřejmě). Hrát nemůžeš, jakkoli namáhat ruku nemůžeš.
A upřímně - když tě ruka bolí (no, nebudu mluvit o nějaké klasické únavě, jak když tě bolí nohy z běhání), tak je to varovný signál a doporučuju to nepodceňovat.
Já to nechával být a pak jsem měl dost dlouhou dobu, kdy jsem nemohl pořádně hrát.
Taková, řekněme pálivá bolest, která se může objevit někde od loktu až po klouby prstů - záleží na tom, kde si ho uženeš (mluvím o kytarových problémech, zánět šlach se dá udělat kdekoli na těle samozřejmě). Hrát nemůžeš, jakkoli namáhat ruku nemůžeš.
A upřímně - když tě ruka bolí (no, nebudu mluvit o nějaké klasické únavě, jak když tě bolí nohy z běhání), tak je to varovný signál a doporučuju to nepodceňovat.
Já to nechával být a pak jsem měl dost dlouhou dobu, kdy jsem nemohl pořádně hrát.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Bude tě bolet, pálit ruka, nateče ti v místě zánětu, bolest ti bude vystřelovat až k ramenu, budeš nosit ortézu, žrát prášky, dávat si obklady a modlit se k Jimi Hendrixovi, aby se to zlepšilo.cerfotoc píše:Můžu se zeptat jaký to je když máte zánět šlach? Třeba hraju Master of Puppets a taky uz me potom umira ruka, ale žádný problémy se šlachama sem zatim naštěstí neměl, tak by me zajimalo jaky to je, sorry za debilni dotaz:)
EDIT: sakra, šéf byl rychlejší
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- Nero
- Rádce
Huste!r0nn!e píše:potítka [...] má je kvůli potu.
(No offence
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ja vim, ale prave primost te vypovedi me proste rozesmala 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Mě taky když to teď po sobě čtu 
Jediné co vím s čím ma James problém, jsou záda. Taky má nějak od 2006 kytaru o něco výš, přece jen se to jeho hrbení u majku (mikrofonu) nějak za ta léta muselo projevit...
Např.:
Jediné co vím s čím ma James problém, jsou záda. Taky má nějak od 2006 kytaru o něco výš, přece jen se to jeho hrbení u majku (mikrofonu) nějak za ta léta muselo projevit...
Např.:

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 13.12.2008 12:03, celkem upraveno 1 x.
-
OneXRoundTheSun
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele: