Před dvěma dny jsem si přinesl dom svou první kytaru. První pocity super; ve vlaku jsem se pokoušel alespoň o kousek intra k Nothing Else Matters a taky nějak chytnout power akord a tak... Ale jakmile jsem přijel domů, zjistil jsem, že vůbec nevím, kde začít. Hlavně něco, co by mě po prvních minutách neomrzelo (teď mluvím například o studování hudební teorie
Doteď jsem si zkoušel tak od každýho něco (hlavní riff Smells Like Teen Spirit od Nirvány, vybrnkávat intro k Hells Bells od AC/DC, normální a barré akordy, pokoušel jsem se o flažolet /těžko říct jakej/ a tak.....). Samozřejmě nemusím říkat, že nic nezní tak, jak bych očekával, natož abych to dokázal použít
S čím by měl hráč na elektrickou kytaru (s přihlédnutím k tomu, že nehrál na akustiku) začít jako s prvním? Jaké jsou ty nejběžnější zlozvyky, o kterých tu často čtu a jak se jich případně vyvarovat, abych si neudělal z ruky mrzáka?
Díky
EDIT: A ještě poslední věc: Nevíte někdo, jak si trochu zpříjemnit to období, než ztvrdne kůže na prstech levačky?