Otázky ohledně push/pull

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
60'Rock_N'_Roll

Otázky ohledně push/pull

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Je tato písnička hraná na rozepnutej humbucker?

http://www.youtube.com/watch?v=z19xIhUNgxI

A otázka...

Mám klasickýho Les Paula = 2 humbucker, 2 volume, 2 Tone , 3 way.

chtěl bych tam hodit 2 Push/Pull na tone.

1) A chtěl jsem se zeptat, kolik bude takováhle výměna stát u kytaráře, včetně těch push/pull?

2) Když rozepnu snímač a ten push/pull bude na tone. Bude volume fungovat i na ten rozeplej snímač?

Předem díky.... :arrow: :arrow:
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

1) Co třeba nějakému kytarářovi napsat? :roll:
2) Ano.

Jo a k tomu videu: podle toho, co slyšim během vybrnkávání na začátku, bych řek', že jsou oba humbuckery rozepnuté.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Jen bych tě rád upozornil, že ani jeden ze snímačů, co vlastníš - BB2 a classic 57 nejde rozepínat na singly.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
60'Rock_N'_Roll

eugeene píše:Jen bych tě rád upozornil, že ani jeden ze snímačů, co vlastníš - BB2 a classic 57 nejde rozepínat na singly.
Sakra. A me se zrovna ten zvuk rozepnutýho humu začal taaak líbit....
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

eugeene píše:Jen bych tě rád upozornil, že ani jeden ze snímačů, co vlastníš - BB2 a classic 57 nejde rozepínat na singly.
ale nad timhle uz jsem nekolikrat premyslel:
neni mozne takovy snimac nejak upravit? jestli by sis s tim nejaky sikovny kytarar, nebo treba i macho, neporadil.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Asanoth píše:
neni mozne takovy snimac nejak upravit? jestli by sis s tim nejaky sikovny kytarar, nebo treba i macho, neporadil.

Urcite to jde... staci jen vyvyst drat z mista, kde se obe civky snimace spojujou.
Digitech Bad Monkey ->
60'Rock_N'_Roll

eugeene píše:
Asanoth píše:

Urcite to jde... staci jen vyvyst drat z mista, kde se obe civky snimace spojujou.
Dokaze to kytarar?
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

asi jo, ale pochybuju, ze se do toho bude chtit navazet.... mozna Macho nebo Slapak
Digitech Bad Monkey ->
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A co takhle si rovnou sehnat snimac, ktery rozepinani ma primo hotove? Nebylo by to snazsi?
60'Rock_N'_Roll

wikxzen píše:A co takhle si rovnou sehnat snimac, ktery rozepinani ma primo hotove? Nebylo by to snazsi?
Ne

Ale ja na to cely mam asi jen 2 tisíce. To cely i s tema snimacema. To se tam asi nevejdu co?
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

wikxzen píše:A co takhle si rovnou sehnat snimac, ktery rozepinani ma primo hotove? Nebylo by to snazsi?
no, pokud mas zbytecny 4 tisice :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

60'Rock_N'_Roll píše:
Ne

Ale ja na to cely mam asi jen 2 tisíce. To cely i s tema snimacema. To se tam asi nevejdu co?
Kam spechas? Nasetri si dalsi 2 litry ... "otravovat" odbornika, aby HB predelal na rozepinatelny ... ten ti taky rekne, ze by bylo lepsi poridit rozepinatelne HB primo hotove. V bazarech se leccos objevi, ale chapu, ze ty mas specialni pozadavky.
daron521

Příspěvek od daron521 »

Zdravím, keď už tu je reč o rozopínaní hb chcem sa spýtať, či by sa nedal hb rozopínať so stratovským 5-polohovým prepínačom, že by som odstranil štvrtú polohu a ta by mi rozopínala hb. Minule som to mal aj rozobraté ale čumel som nato ako puk lebo neviem ako ten prepinač funguje.
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

daron521 píše:Zdravím, keď už tu je reč o rozopínaní hb chcem sa spýtať, či by sa nedal hb rozopínať so stratovským 5-polohovým prepínačom, že by som odstranil štvrtú polohu a ta by mi rozopínala hb. Minule som to mal aj rozobraté ale čumel som nato ako puk lebo neviem ako ten prepinač funguje.
bohužel ti neporadim přesně jak ale určitě to nějak jde páč já na véčku mam taky zapojený snímače tak že mezipoloha nejsou oba HB dohromady jak to většinou bejvá ale hraje rozeplej kobylkáč...tak snad někdo poradí líp no...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
60'Rock_N'_Roll

wikxzen píše:
60'Rock_N'_Roll píše:
Ne

Kam spechas? Nasetri si dalsi 2 litry ... "otravovat" odbornika, aby HB predelal na rozepinatelny ... ten ti taky rekne, ze by bylo lepsi poridit rozepinatelne HB primo hotove. V bazarech se leccos objevi, ale chapu, ze ty mas specialni pozadavky.
Ale me se ten zvuk mejch snimacu libi doopravdy hodne moc. A po predelani snimace na rozepínatelnej se doufam jeho zvuk nezmeni. Ja si ty snimace fakt hodne oblibil. Takze 2 litry mi nestacej. (cca)
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

tak se na to rozepinani vyser
Digitech Bad Monkey ->
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

eugeene píše:tak se na to rozepinani vyser
moje řeč... nic jiného nemá smysl mu říct, to je jak do dubu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

daron521 píše:Zdravím, keď už tu je reč o rozopínaní hb chcem sa spýtať, či by sa nedal hb rozopínať so stratovským 5-polohovým prepínačom, že by som odstranil štvrtú polohu a ta by mi rozopínala hb. Minule som to mal aj rozobraté ale čumel som nato ako puk lebo neviem ako ten prepinač funguje.
Jaky stratovsky snimac? Kolik to ma konektoru?
Jinak urcite to jde, ale ne presne tak jak pises, ja mel neco podobneho na me ibaneze, rozepinal se mi krkovej snimac, akorat ze 4 a 5 poloha byla stejna, byl tam ten ibanez 5ti polohovej prepinac s 8 konektorama, pokud na tohle chces schemata muzu ti poslat moje nakresleny (ale tezko se v tom orientuje :twisted: , pac ja kreslim jak prase) no a jinak urcite pujde neco vygooglit :wink:
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

takova vec by sla jen za jednoho predpokladu: musel bys vyrvat prostredni snimac. Protoze lze udelat zapojeni, kdy se sice B nebo N humbucker rozepne, ale ta jeho jedna civka pak hraje spolecne se stredovym snimacem -> ten kdyz vyndas, tak to bude fungovat tak, jak chces :P

EDIT1: ted si vzpominam, ze se v juesej prodaval nejakej sic petipolohovej prepinac, ale mel mrtemoc koliku a slo tam delat mrte moc veci, zkusim to najit

EDIT2:

http://www.stewmac.com/shop/Electronics ... -3200.html

ale co to umi jsem nezkoumal
Digitech Bad Monkey ->
daron521

Příspěvek od daron521 »

Tak mám pri kobylke seymou duncan hot rail. Ta možnosť odpojenia stredu sa mi veľmi nepáči keďže ho občas používam.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“