Fender Strat jaký?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Tashiro

Fender Strat jaký?

Příspěvek od Tashiro »

Předem se omlouvám za Lamácký dotaz po stééé, forum jsem četl, u prodejců sem byl.

Takže sem zjistil, že vůbec nejsem jednotný v názoru na kytaru. Potřebuji poradit. Pokud jde o akustiku nemám problém, ale elektrika.... tam se moc nevyznám, potřebuji tedy zkušenost jiných.

Co vím že chci:
FENDER stratocaster (zatím to vypadá na Deluxe) rozhodně Ameriku!!!
tělo z měkčího dřeva Olše
hmatník Javor/Palisandr
nechci tremolo, pokud není kvalitní
zámky
raději singleciol ... humbucker nemusím
pokud možno lepený krk
styl: blues, pop, rock
cena kolem 30.000

Kdo poradí jaký typ a jak osazený. Vůbec nevím jaký rozdíl je mezi Deluxe, Highway One a Artist... jen cena to asi není ne?

Co na blues by ste doporučili? A ještě jednu věc co poslání z US, vyplatí se to? Chtěl bych novou.
Naposledy upravil(a) Tashiro dne 16.12.2008 16:59, celkem upraveno 1 x.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

fender nedělá straty s lepeným krkem a pouze s tremolem (ale kvalitním takže ladit bude)

highway je nejlevnější amerika. delux je drahá amerika a artist jsou signature modely tuším

o stratech od fenderu tu je přímo topic
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jenom dodám že Highway One je sice ze Severní ameriky, ale z Mexika.
A ty typy se liší snímači, tremolem, asi i dřevem. Teoreticky platí za více peněz více muziky.
EDIT: Jo ještě nevím, jak jsou na tom artist modely, ale zámky normální straty nemají.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak ten krk asi těžko bude lepený... takže to se ti asi nepodaří.

jinak z mých zkušeností:

kytara s krkem celojavor má cinkavější zvuk než kytara s palisandrovým hmatníkem - ten má zvuk takový uhlazenější. je to osobní zkušenost, kdy jsem předelal krky na stejném kusu těla... stejné struny, stejné snímače, prostě stejné úplně všechno až na ten krk. takže krk vybírej podle toho, jaký chceš zvuk a ne jen podle vzhledu

deluxe má snímače SCN... jsou trochu bez barvy, podle mě nejsou tak dobré jako ty na standardu... ty na standardu zase nejsou bezšumové... což někomu může vadit... nej bezšum co jsem zatím zkusil je Dimarzio Area - o třídu výš než SCN a Vintage noiseless... taky o něco dražší. Jinak snímače se tady probíraly x-krát, tak hledej...

mrkni se na profily krku - jestli ti sedne víc C a nebo V... a taky na rádius... dost podstatná záležitost. Pokud jsi hrál na akustiku, tak by ti mohl dělat malý rádius dost velký problém... na Včko by se ti mohlo hrát taky docela blbě. Ideální pro tebe bude asi min. 9,5 radius a C krk...

zamykací mechaniky jsou pro někoho dobrá věc... stand. je nemá, ale není problém si je sehnat.

z usa se moc nevyplatí sem něco tahat. dolar je vysoko... mrkni na bazar - občas se tam objeví úplně nový nepoužitý kousek za dobré peníze...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

"Fender Srat" .. opravte ten název šmarja :lol:
Naposledy upravil(a) vikicek dne 16.12.2008 16:34, celkem upraveno 2 x.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Dělaj se i hardtail straty ne? Myslím že tu maj nějakej i na e-shopu na kytarách. Strat se zámkama jsem teď někde viděl, bylo to tušim na fenderovský stránce. Nevim někde ve fóru bude odkaz, ale kdo ví kde... Jinak z toho co jedna baba povídala a druhá vykecala jsem měl dojem že jsou zámky bez floyda k ničemu ne? Kvůli tomu doladění...

:lol: :lol: Fender Srat... dobrý hele :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

já myslel, že myslel zamykací mechaniky... snad teda...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

rasomaso píše:Dělaj se i hardtail straty ne? Myslím že tu maj nějakej i na e-shopu na kytarách. Strat se zámkama jsem teď někde viděl, bylo to tušim na fenderovský stránce. Nevim někde ve fóru bude odkaz, ale kdo ví kde... Jinak z toho co jedna baba povídala a druhá vykecala jsem měl dojem že jsou zámky bez floyda k ničemu ne? Kvůli tomu doladění...

:lol: :lol: Fender Srat... dobrý hele :D
No hardtaily se dělaly kdysi a teď asi jediný hardtail co je tak je Robert Cray signature a to je trošku cenově nákladnější. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

vikicek píše:"Fender Srat" .. opravte ten název šmarja :lol:
... no jo no jo kakra )))))
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

No myslel jsem zámky strun... ale jak to tak čtu tak už na nich moc netrvám )))
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

zámky strun se dávají na kytary s FR... když totiž zamkneš struny zámkama, tak je už kolíkama nenaladíš.. k tomu slouží to ladění na Floyd Rose... a strat s FR je asi ta nejvetsi katastrofa, co na kytarove planete existuje :cry:

Existuji ale i kolíky se zámky... to má třeba ten deluxe. Pokud často blbneš s pákou, tak je to dobrá věc... otázkou je, jak ti budou chodit struny přes nultý pražec... většinou se to řeší LSR nulťákem... který ale prý trochu likviduje zvuk, co je na tom pravdy, nevím.
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

Tak chlopi... dnes jsem byl ve dvou obchodech si zkusit. Mexiko ani Squier mi nesedl zvukem, nebo spíš, když na to brnknu tak mám pocit, že to tak nějak divně nepravidelně vibruje, jako by celý dřevo proti sobě bojovalo a to, jaká část bude nejvíc vibrovat. Takže mechiko a SQ nechci. Pak v prvním mi dobře sedl Highway a s překvapením vůbec mi nesedl jeden z deluxů!!! Ve druhým přesně naopak. Tam mi dokonce jeden Delux s humbuckerem sedl skoro přesně.

Nikde ale neměli US standard, takže ani nevím jak hraje.

Deluxe +- 30k - velmi pěkné a sedí mi asi nejvíc
Highway +- 16k - sedl, ale vizuelně se mi nelíbí a pocitově je na tom hůř.

A teď babo raď.... budu ještě zkoušet jiný shopy, abych si je osahal.
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Pokud do toho chceš dát tolik peněz a chceš pořádnou kvalitu, tak rovnou zkoušej American Standard, nemá cenu koukat na Highwaye, Mexika apod. to jsou podřadné kousky. Dále jsou tu Deluxy, které jsou už vyloženě pro fajnšmejkry, kteří přesně ví, co chtějí. Mají více specifický zvuk.

Jestli máš rád zvuk Fenderů, tak s american standardem budeš jistě spokoejný. Kvalita zpracování je maximální, použíté materiály výborné, snímače hodně silné (netřeba měnit pokud nechceš vyloženě jiný charakter zvuku), ladění drží skvěle i bez zámků, pokud teda neplánuješ nějaké šílenosti s pákou.

Verze s javorovým hmatníkem má takový ostřejší, cinkavější zvuk - parádní na funky nebo rock.

Na bazaru stojí amerikány tak od 19 000. Nové stojí tak od 23 000 do 30 000
dwesrnky

Příspěvek od dwesrnky »

Rainmaker píše:fender nedělá straty s lepeným krkem ...
niektore modely Ritchie Blackmore Signature Stratocaster maju lepeny krk - http://www.fendercustomshop.com.au/cust ... 102400.php - ale to uz je custom shop...
The events and characters depicted in this message are fictitious. Any similarity to actual persons, living or dead, is purely coincidental.
Practice cures most tone issues - John Suhr
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

dwesrnky píše:
Rainmaker píše:fender nedělá straty s lepeným krkem ...
niektore modely Ritchie Blackmore Signature Stratocaster maju lepeny krk - http://www.fendercustomshop.com.au/cust ... 102400.php - ale to uz je custom shop...
aj tenhle tolikrat hledal,a on je to custom shop ;)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Tashiro

Příspěvek od Tashiro »

V posledních několika dnech jsem oběhal co jsem stihl (moc toho nebylo z práce chodím v šest večer ))).

Finančně se do deluxe nevejdu. Takže standard (US, jak jsem psal již výše). Jediné co mi z ne US jakžtakž sedlo byl černý Fender z Korei Lite Ash za asi 10000,- ale přesto bych raději US.

Problém je, že US standard je snad v celý praze asi 4x přitom v Holešovicích jej mají za asi 23k, tedy nejlevněji. A mám ze všech stejný pocit. Akorát nemá HB a palisandrový krk, což bych raději.

Nevíte kde by mohli mít ještě nějakej ten standard?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

driv jsem si myslel, te je deluxe lepsi nez standard... ted si myslim opak...

deluxe je pro me uz dost vyumelkovana kytara... navic jak jsem jiz psal driv... deluxe ma snimace SCN... rozhodne to nejsou snimace, ktere by hraly nejak super. jsou to bezsumy a fender neni zrovna top vyrobce bezsumu... i ten standard hraje daleko lip - vic barevne, lepsi zvuk... casem tam muzes hodit nejakou jinou sadu.. treba 69 jsou uplne uzasne, ale asi si nesednou s kazdym aparatem.

jinak me osobne se na strat humbucker nehodi... proste k tem dvou snimacum nesedi... ale nekdo to ma treba rad. podle me to akorat docela rozhodi "sladenost" zvuku kytary

palisandr bych spis resil kvuli jinemu zvuku nez kvuli hratelnosti... naucis se hrat i na javor.

pokud se ti libil korejsky strat, tak se ti proste libil... ne vzdy znamena usa=to nejlepsi... :) takze vybirej ocima, usima a srdcem.. ne podle cenovky.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

az budes strata vybirat tak si rozhodne vyber z hodne kusu a moc se nekoukej na barvu, hmatnik nebo co je napsany na hlave. fendery jsou hrozne kus od kusu, zazil jsem jich spoustu co nehrajou ale i kusy z levnejsich serii na urovni customshopu.

highway je nejlevnejsi "amerika" (dneska imho neni moc amerika ani to deluxe nebo american standard)

jinak fender dela i hardtail kytary (bez vibrata), jinak to jejich vibrato je klasika bez zamku takze se proste rozladuje (i s rollernutem a dalsima vychytavkama).
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

kdyztak koukej na bazary, da se sehnat treba 20 let starej standart a panuje nazor, ze by mel hrat o dost lip a byt odost kvalitnejsi.
za zkousku nic nedas :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
old_wooden_shoes

Příspěvek od old_wooden_shoes »

Když už se tady řeší fender stratocaster .. chtěl bych se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s těmito kytarami .. rozdíl, nějaké charakteristické znaky a tak ..

http://kytary.cz/fender-usa-70s-stratoc ... 60:0:0:1:0

http://kytary.cz/fender-american-deluxe ... 58:0:0:1:0

dík
FENDER American Standard Stratocaster
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“