Strap lock-zámky na řemen

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Drobák píše:...hraje dost času e stoje nebo kytaru přenášim na zádech(pás přes rameno) ...
co takhle pouzdro? :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

měl sem jedno komunistický,ale to ze studu nenosim a navíc ten řemen nevypadá moc věrohodně :lol: ...až budu mít kytaru svejch snů tak k ní koupim i kufr...do tý doby neřešim,buď záda nebo jí hodim do auta.. :wink:
Pischto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pischto »

Mam ty Fender Strap Locks, můžu jenom doporučit, narozdíl od oček, zátek a buhví čeho to má výhodu, když máte na jednom popruhu vysílačku na pevno a měníte kytaru během koncertu, uděláte jen cvak cvak a jedete dál.. má to jednu nevýhodu a to tu, když pak máte víc kytar a ty jejich špeciální kolíky musíte mít na každý kytaře a nechcete kupovat tolik sad, když zámky vám stačej na 1 popruhu.. a samostatně se ty kolíky samozřejmě neprodávaj.. to pak řeší šikovnej soustružník, nerez a pár braníků:)
Fender Ash Telecaster MN, Fender Bridge Fat Custom Telecaster, ESH 2000 HG100, Marshall 1960A, Nady URR 10, DSP2024
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

já si tu udělal ze zátek od kofoly....
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jaké zámky jsou nejpevnější... potřebuju něco, co udrží SGčko i když ho kolemsebe obhodím :idea: :twisted:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

turbo_MaCk píše:jaké zámky jsou nejpevnější... potřebuju něco, co udrží SGčko i když ho kolemsebe obhodím :idea: :twisted:
mám dunlopy s SG jsem házel a drželo to ok. Ty šrouby, co se k tomu dávaj, sou dycynky širší, než "stock" a dodcela dá fušku je tam naládovat do toho dřeva - u olšový basy jsem se bál, že dřevo praskne
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

eugeene píše:
turbo_MaCk píše:jaké zámky jsou nejpevnější... potřebuju něco, co udrží SGčko i když ho kolemsebe obhodím :idea: :twisted:
mám dunlopy s SG jsem házel a drželo to ok. Ty šrouby, co se k tomu dávaj, sou dycynky širší, než "stock" a dodcela dá fušku je tam naládovat do toho dřeva - u olšový basy jsem se bál, že dřevo praskne
Já mám ty zámky od Fenderu a ty šrouby byly oproti tomu, co sem měl v Cortce, poloviční...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

no, na ty fendrácký jsem už nějaký negativa slyšel, ale nikdy jsem je neviděl naživo
Digitech Bad Monkey ->
afektband

Příspěvek od afektband »

Já jsem měl zámky na framusech už od výroby. Nebylo by špatný. kdyby to takhle dělali všichni výrobci.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
afektband

Příspěvek od afektband »

eugeene píše:no, na ty fendrácký jsem už nějaký negativa slyšel, ale nikdy jsem je neviděl naživo
Známej je má na Stratu 15 let a furt drží, ale tehdy to asi byla jiná kvalita.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

eugeene píše:no, na ty fendrácký jsem už nějaký negativa slyšel, ale nikdy jsem je neviděl naživo
Mimo těch šroubečků si ale na ně nemůžu stěžovat, jsou fakt bezva.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

nemlaťte mě :D já mám taky tyhle jedny a už na třetím nástroji a taky si nestěžuju.. podle mě je to to samý.. holt asi ty šrouby, ale to je korunová záležitost
Digitech Bad Monkey ->
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ty fendery maj hlavně jinej systém uchycení ne? byloby fajn, kdyby to dokázalo udržet kytaru na řemeni i při obletu kolem kytaristy:-X
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

turbo_MaCk píše:ty fendery maj hlavně jinej systém uchycení ne? byloby fajn, kdyby to dokázalo udržet kytaru na řemeni i při obletu kolem kytaristy:-X
no to snad uměj všecny ne ?
Digitech Bad Monkey ->
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Mám ty fendry a nevidím důvod proč by to neměly udržet. Ale osobně bych na to neměl odvahu :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

yeah yeah yeahs... ok díky za rady... ale viďám to na dunlopáky...
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Rád bych si koupil zámky na popruh. Tak jak jsem si to tu pročítal, tak my z toho vylezli Dunlopy , který můžu mít za 400Kč akorát v černé barvě, nebo Schallery ,případně Warwicky (za katalogovou cenu). Který byste mi doporučili?
Rád bych zlatý, jelikož má moje basa zlatej HW, ale překous bych i ty černý, protože mám černej popruh :?

Rád hraju s basou v docela vertikální poloze (nejsem póza, prostě se mi tak dobře hraje), tak se ptám lidí, co maj zkušenost se zámky, jestli se vinou toho nemůžou nějak vyšoupat a tudíž se pak vyvlíknout?
Se starou basou jsem to neřešil, protože ta měla celkem velký ty původní závěsy a navíc řemenu co mám se vůbec nevytahávala ta očka pro zavěšení.
Nová basa má ty závěsy menší a taky je těžší, tak se bojim, aby mi někdy neuletěla.

PS: Rád bych pás odepínal.

PS2: Ten cenovej rozdíl 210Kč mezi chromovanýma dunlopama a zlatýma dunlopama je v tej barvě? si dělaj srandu ne? To je asi pravý zlato :)

PS3: Postněte sem prosím kdyžtak fota těch vašich homemade zámků, třeba se nechám inspirovat a vyrobim si vlastní :wink:

PS4: Snad z toho budete moudří. Děkuju za odpovědi :wink:
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
nity

Příspěvek od nity »

ja bohuzel nemam moznost porovnani, ale 6 let mam schallery...musim rict ze spicka, odepinat se to dá, kytara z krku, ani popruh nespadne..ani material a zpracovani nejsou spatny...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Já mám takové "jakoby homemade" :) - sundal jsem celý úchyt a našel doma podložku, která se zespodu jen tak-tak dala navléknout a z vrchu už neprošla - tu jsem obrousil (byly trochu zrezlé), stříkl na černo, nandal řemen, přidělal zpět a hotovo. 8)

Řemen sice sundat nejde, ale já jsem ho nesunával ani předtím, tak je to O.K. :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: Strap lock-zámky na řemen

Příspěvek od aivn86 »

Tak cca po více jak roce používání strap locků od Fenderu na dvou basách jsem zatím neměl jediný problém. Drží všecko perfektně. Nikdy zámky nijak nepovolily. Takže z mojí strany fakt spokojenost.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“