hraní na živo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
pařmen

hraní na živo

Příspěvek od pařmen »

Bude mi stačit na vystoupení s kapelou 15W zesák(tranzistor)? A když ne,kde se dá půjčit silnější?
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

No pokud nebudeš hrát s mandolínou a tamburínou, tak ne. APec se nejlépe půjčuje mezi lidma, kteří se znají. Takže pokud znáš nějakého kytaristu se silnějším apecem, tak si pujč od něj...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jde to, kdyz:
budes v malym tichym klubu
budes sakra tlumit bici(deky, hadry, apod)
nebudes mit zvukovou konkurenci v podobe trandaku 60W
ti nevadi ten chrapot, co z toho poleze
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

myslim že s tím nemáš šanci, jestli si teda nechcete uděla ostudu :D

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bez šance.

Aparát si opravdu půjčíš jen u známého, nestav si vzdušné zámky...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

ale třeba 15w kombo připojený na 4x12" box, to už je o 6dB víc nahlas :D
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

hele a tobe staci 15W ve zkusebne a vpohode se slysis s bicima? Ja se totiz neslysim moc dobre se 40kou:D taky jde oto co hrajete za styl no...
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Proč by 15 W nestačilo? Když se dá krásně do vejšky, pořádně se vohulí :D...
a bude to kombíčko snímaný mikrofonem zvukařovi do pultu, nebude zas takovej problém to poslat pod sebe do odposlechu a následně ven do beden :-)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

to sice jo ale JAK to bude znit.... nvm jestli se tu otazka jestli to bude stacit nebo jestli to bude stacit kvalitou.... tak prvni ano to druhy ne... jestli to je patnacka tak to bude mit maly prepro tudiz se to bude hltit a nebo to stihat mmm treba basy.... vysral bych se na to a koupil bych si treba blackheart kombo to uz musi stacit.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Řikáš 15W zesák? A jakej k tomu box?
Těžko říct, jak je tomu u tranďáku, ale už 3 watty do 1960 boxu stačej na to, aby v menších sálech nebylo potřeba kytary zvučit přes PA...
Jinak bych zjistil kdo a čim to bude zvučit, popřípadě bych si od známejch popůjčoval lepší apec...
btw, můj Marshall MG15 taky přeřve bicí, ale přeřve, nikoliv přehraje, od 50% výkonu je zvuk nečitelnej
Die Hard or Die Home
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Pokud se bude kombo snímat přes mikrofon zvukařovi do \pa tak bude slyset, to jo, ale nechapu jak mu stačí 15ka ve zkušebně, já když dám 40ku naplno tak už to hraje dost strašně, u tranĎáků to podle mě chce trochu rezervu.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
afektband

Příspěvek od afektband »

ondies píše:Proč by 15 W nestačilo? Když se dá krásně do vejšky, pořádně se vohulí :D...
a bude to kombíčko snímaný mikrofonem zvukařovi do pultu, nebude zas takovej problém to poslat pod sebe do odposlechu a následně ven do beden :-)
Musíš mí za sebou aspoň nějakou hlasitost, on ti to do odposlechu nemůže přidávat do nekonečna, bo to bude vazbit.

Takže za mě určitě ne.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Trao píše:Řikáš 15W zesák? A jakej k tomu box?
Těžko říct, jak je tomu u tranďáku, ale už 3 watty do 1960 boxu stačej na to, aby v menších sálech nebylo potřeba kytary zvučit přes PA...
Jinak bych zjistil kdo a čim to bude zvučit, popřípadě bych si od známejch popůjčoval lepší apec...
btw, můj Marshall MG15 taky přeřve bicí, ale přeřve, nikoliv přehraje, od 50% výkonu je zvuk nečitelnej

Tak tady nesouhlasím s kapelou jedeme většinou menší akce takže kluby a tak. Já sám používám 100W lampu tak na 5-6 hlasitost. Takže já bych se se třema wattama fakt trápil i když s dobrým boxem.

A poslední moudro - vždy nevěřte zvukaři, protože na český scéně je spousta béčkovejch zvukařů co vám chtěl narvat kytaru do linky (pro mě obludnost) a nebo vám stáhnou odposlech uprostřed písničky a odejdou. Já svůj aparát používám pro to abych se slyšel na pódiu a v odposlechu mam hlavně basu bicí zpěv a svou kytaru jen tak trochu.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Trao píše:Řikáš 15W zesák? A jakej k tomu box?
Ja teda nevim, ale moje 50W celolampa se musi okotlit tak alespon na 4, aby se ten box "probudil" a hral jak ma ;) Ale o to tady nejde.
Kdyz se zvuci pres PA, tak si clovek vystaci skoro se vsim, ale jestli je to 15W trandak, tak ho zvukar zabije ne kvuli nedostatku vykonu (i kdyz to mozna taky), ale spis kvuli kanalnimu zvuku. Cest vyjimkam, ale 15W tranzistor vetsinou znaci nejaky chrchel za 2000 s 8" reprakem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

nevím jak je to jinde, ale tady v Č.B. je spousta klubu bez stálého zvukaře (mluvím o těch menších, kde hrajeme s kapelou nejčastěji ), a tam si musíme vystačit samy s tim co máme.
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

Vlčák píše:nevím jak je to jinde, ale tady v Č.B. je spousta klubu bez stálého zvukaře (mluvím o těch menších, kde hrajeme s kapelou nejčastěji ), a tam si musíme vystačit samy s tim co máme.
to je sice pravda, ale na tom to nic nemění. Prostě s 15W tranďákem si nevrzneš.

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

jj, jasný, tím sem chtěl říct, že je třeba mít něco víc. Já mam Valve Kinga 112 - s tím se sice dá už něco uhrát, ale po Vánocích stejně pořizuju k němu box
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Pokud se ti doma zdá, že to řve jak kráva, tak ve zkušebně a na koncertě to musíš kotlit tak dvakrát tolik, aby ses slyšel...
ale jestli někdo chce 4 boxy 1960 a pustit si do toho Rubýka, tak pro mě za mě...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“