Pomozte s výběrem lampy na doma..

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
nazaret

Pomozte s výběrem lampy na doma..

Příspěvek od nazaret »

Mám problém-už dlouho shánim nějaké lepší kombo na doma.Do trandů se mi nechce a celolampy jako http://kytary.cz/peavey-valve-king-roya ... 91:0:0:1:0 nebo http://kytary.cz/crate-celolampove-komb ... 91:0:0:1:0 se mi nelíbí úprava zvuku jen pomocí knobu TONE...jestli s tim máte někdo zkušenosti tak napište právě přemýšlím o těchto dvou:http://kytary.cz/ibanez-val-bee-vbg/850 ... 50:0:0:1:0 -plnohodnotná ekvalizace, presence předžhavení lamp, vše jako velké lampy to se mi líbí, ale bojim se toho malýho repra-proto sem našel ještě jednu možnost: http://kytary.cz/vox-ad-valvetronix-chr ... 10:0:0:1:0 ano sice ampmodeling, ale možnost plně manuálního nastevení, 10"repro ....Bylo by to pouze na doma, takže výkon neřešte, ale aby to hrálo dobře..tak doufám, že mi pomůžete
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Hoj, řešim momentálně to samí ... dej si majzla, ten vox cos postnul není celolampa, je to pololampa, má to jen jednu elektronku v preampu. Takže je to v podstatě to samí jak trand, jen to má takovej lampovej nádech. Já mám tu stříbrnou verzi AD15VT a už jsem z toho modelingu trochu vyrostl, takže taky shánim pěknýho lampáče na doma. Zatim to vidim na Crate V18 ( momentálně dost levně, asi 6200kč). Je to jednoduchej zesilovač, na kterým se nedá nic zkazit. Zvuk bych si tvořil krabkama.. :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no na ty prcky, jak V5 tak VK Royal bych zapomněl - ty malý repráčky jsou velice otřesný, je to to nejhorší, co na těch kombíčkách je a v praxi to zvuk totálně zmrví. Crate V18 je zase přeci jen velké dělo, podívej se na Blackheart 5W kombo, je to sice 5W, ale má 12" reprák, takže může hrát jak pěkně potichu, tak nahlas, protože ten zvuk se prostě vytváří v reproduktoru.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
nazaret

Příspěvek od nazaret »

jasně taky bych to peavey a crate viděl jako takový ty "hračky", ale na druhou stranu má ten crate 10"repro, ale jen Volume a Tone knob takže na prd. Líbí se mi to valbee, ale malej reprák..tak fakt nevim.Taky bych bral crate v18, ale na doma je to moc velký a hlavně silný. Ale ty Voxy maj tu elektronku v power ampu takže tam má(prý) větší účinnost, tak fakt nevim...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

crate v5 má malinej 8" repro, jen pro představu.)tj, pokud se nepletu stejnej, jako Vallbee
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
nazaret

Příspěvek od nazaret »

bohužel valbee má jen 6,5" :( což podle mě nebude vůbec hát a tlačit...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

aha...no já hrál na crate V5 a to byla dle mého názoru hlavně kvůli repru katastrofa...
nazaret

Příspěvek od nazaret »

tak bych to asi viděl na toho Voxe, co ty na to? Vzhledem k tomu, že už je to takový dospělejší kombaso..co myslíš?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

no raci bych bral Blackheart 12ka reprak plus eq vypada dobre navic kdyz tam soupnes tu svoji DS-1 tak to muze bejt delo.
nazaret

Příspěvek od nazaret »

jo taky mě to napadlo, ale to už je trošku víc než bych do toho chtěl vrazit, no uvidim jak vyjdu s penězma. Myslíš, že by to mohlo bejt hustý ds1+blackheart na alternative rock pozdních 80tých a brzkých 90tých..?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jen takova osobni poznamka - dobre si rozmysli, jestli to nebude nejakyho spolubydliciho ci souseda rusit. Ja treba musel Harley Benton GA5 prodat kvuli tomu, ze to rusilo domaci. Ono totiz koupit si celolampu, a pak to mit stejne na 1/4 vykonu, kdy se neprobudi ani repraky, je na nic.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

hele, a jsi si jistej, ze na doma chces lampu?
podle me totiz na doma jednoznacne vede tranzistor, nebo kdyz uz tak hybrid.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Wohma píše:Jen takova osobni poznamka - dobre si rozmysli, jestli to nebude nejakyho spolubydliciho ci souseda rusit. Ja treba musel Harley Benton GA5 prodat kvuli tomu, ze to rusilo domaci. Ono totiz koupit si celolampu, a pak to mit stejne na 1/4 vykonu, kdy se neprobudi ani repraky, je na nic.
Jo to máš pravdu, já naštěstí bydlim uplně na kraji Prahy a sousedy tu nemám .. ale i tak si řikám, že to Crate V18 neni uplně nejlepší volba domů, přece jen, ještě tu máme maminku, která by to nemusela snýst :) ..
Ten Blackheart 3/5W by na doma už byl reálnější což ?
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
termyx

Příspěvek od termyx »

já už dlouho přemýšlím, že bych si na domácí žvejkání pořídil line6 POD2.0
je to ohromně praktická věc a s dobrýma sluchátkama je to na doma ideál :twisted:
to a to a za chvíli zas tohle
nazaret

Příspěvek od nazaret »

tak bych to zůžil na toho Voxe a crate blackheart.. Sousedi sou v poho kluci, maminka někdy nadává, ale co se dá dělat. Bazar sleduju, ale neni tam nic co by mě zaujalo nebo je to přes celou republiku..
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Nevíte jestli se z toho blackhearta po připojení metal muffu dá vytvořit metalovej zvuk? Sice tim asi zabiju ty lampy, ale mělo by to šlapat normálně ne? Potřebuju čistej, hardrockovej a metalovej (thrash, heavy) sound.
Clean ampem, hardrockovej strčenim overdrivu před to ( slyšel jsem na youtube nahrávku s tim blackheartem nakoplym overdrivem a znělo to moc pěkně)

EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=lg3Bs1GLiZw

I když před to strká nějakej všiváckej digitech digi multiefekt, tak docela čumim, co z toho leze...pěkný.
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Gac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gac »

Ten Blackheart zni a vypada docela pekne. V tom metalu ty lampy asi fakt nepoznas, ale na ten rock to bude asi idealni. Jen skoda, ze nema reverb. 8)
Cort Z42 Brown (Seymour Duncan SH-1 59' + SH-4 JB), combo VOX AD30VT-XL ..., Struny D'Addario EXL 110, Trsátka Dunlop Jazz III
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Gac píše:Ten Blackheart zni a vypada docela pekne. V tom metalu ty lampy asi fakt nepoznas, ale na ten rock to bude asi idealni. Jen skoda, ze nema reverb. 8)
Koupí k tomu EH HolyGrail Reverb a má vystaráno ... =)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Já teda můžu doporučit toho BlackHearta. Mám sice BH-5 Hlavu a tlačim to přes 2x12'' (200W) reprobox, ale dá se na to hrát jak potichu přes 3W režim tak velmi hlasitě přes 5W režim. Kreslim přes SansAmp GT-2, a na velký hlasitosti to slušně hrne. Sice ne zdaleka jako Recto, ale stačí mi to a troufám si říct, že nějakej klubík to utáhne. A na vysoký hlasitosti se ten BH nádherně rozezpívá, ale je to daný tím, že ten SansAmp je určen pro lampy. Takže aby jste pak s vaším kreslidlem nebyli zklamaní. Jinak to má samozřejmě Bass/Middle/Treble/Volume poťáky a přepínač mezi 3/5W a hlavní vypínač. Standby to nemá. A když to má nádhernej zvuk přes SansAmpa, tak je samozřejmá přítomnost opravdu kříšťálově čistého zvuku. Teď jak mám EMGčka tak je to jen a jen lepší. Fakt radost na to hrát.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

r0nn!e: Tyjo, to už musí bejt docela peklíčko, když to ženeš přes 2x12", EMGčka a SansAmpGT. Nechceš postnout nějakou zvukovou nahrávku? :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“