Digitální piáno do 20t.

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
qwer
Odborník

Digitální piáno do 20t.

Příspěvek od qwer »

Chtěl bych se začít časem učit hrát na piáno... Jsem ochotný do toho investovat max 20t. (v ceně by měl být i stojan s pedálem). Jinak s nákupem nespěchám - spíš sbírám info... S kytarou rám experimentuju, nakupuju věci, odzkouším, prodám..., ale s tímhle bych nerad šlápl vedle a tak bych rád něco, co budu mít třeba na 10 let. Jestli se mají objevit nějaké nové nadupané modely, o kterým máte info, tak rád počkám :)

to, co potřebuju nutně (možná budu za blbce, ale já se v tomhle naprosto nevyznám):

- výstup do PA

- Midi

- slušná kladívková mechanika

- slušný zvuk klavírů a slušný organ... o tohle mi jde primárně... nemusím tam mít 250 nástrojů jako trubky, harfy atd... stačí mi pár ve slušné kvalitě

- slušné repro

Do oka mě zatím padl Korg SP 250 (?)

taky by mě zajímalo, proč mají některé kousky dva pedály a některé jen jeden... jde u těch, které mají jen ten jeden, nastavit funkce toho pedálu? Tlumící pedál totiž nepoužívám, ale o "sustain" pedál bych nerad přišel... a funguje sustain u těchto levných pian trochu schopně a nebo je to hrůza a děs?

díky za rady
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

k tem pedalum:
levy je tlumeni, pravy je vzdycky "sustain"(neklaviristicky receno, ale coz, na ten spravnej nazev si ted nemuzu vzpomenout).
prostredni byva na pianinech stabilni tlumeni, ktery zahaknes a je to, jako bys pres sebe hodil deku(trochu). pouziva se na nestvani sousedu.
lepsi klaviry(tedy kridla) mivaji pedal, kteremu se rika tusim Sostenuto, ktery spociva v tom, ze ho stisknes a je to jako sustain, ale jen pro to, co jsi mel v te chvili stisknute. u elektrickych to podle me bude v 90% pripadu elektronicke sostenuto.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“