Fulltone Fulldrive 2 Mosfet

Pedály, multiefekty, procesory, ...

Stojí podle vás tento efekt na pomyslné špici současných overdrive pedálů?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

misadlouhy

Fulltone Fulldrive 2 Mosfet

Příspěvek od misadlouhy »

Efekt se mi ocitl ve spárech 8).. mám z něj radost. Protože jsou na něj vynikající ohlasy na Harmony-Central http://reviews.harmony-central.com/revi ... osfet/10/1, tak si snad zaslouží mít post i na tomto fóru.

Dovolím si citovat qwera v SZ kterou mi poslal včera:
Jinak sis nemohl vybral líp - na takové soft zkreslení s naprosto přirozeným charakterem jsem ještě neměl doma nic lepšího... a to jsem měl doma třeba i Tim padál od Cochrana (u nás to asi nikdo ještě neviděl ani z vlaku... v americe stojí 5-6t. a čeká se na něj i půl roku) a nevím co všechno.
Efekt stojí na podobném principu jako populární Tubescreamer TS-808, ale umožňuje větší zkreslení, avšak nijak brutální. Je vyráběn v kalifornii, je celý ze železa a zdá se že něco vydrží.
Naposledy upravil(a) misadlouhy dne 21.12.2008 8:09, celkem upraveno 3 x.
Norman ST 40 folk
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak ja tady panovi muzu pogratulovat. Sam jsem mel od qwera jeden takovy kousek i pujceny na tyden u sebe. Vice jsem preferoval ten vintage mod. S mym fuzzem delal docela slusne, ale citelne masakry. Dobre se doplnoval s boostem. Vycetl bych tomu snad jen velke rozmery.

Je dobre ze Fulltone se u nas zacina sirit cim dal vice a rychleji...
misadlouhy

Pro zájemce - objevil jsem efekt v pražském shopu Alexim
http://www.kytarnet.cz/kytarove-a-basov ... 52/50.html, ale nevím jestli skladem skutečně znamená, že jej mají skladem :?: . U Thomanna je taky dostupný http://www.thomann.de/gb/fulltone_fulldrive_mosfet.htm.. já jej mám z druhé ruky přes bazar kytary.cz. Sehnat se tedy asi dá...
Norman ST 40 folk
misadlouhy

Norman ST 40 folk
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Mozna OT: Nedavno jsem poridil OCD V4... a taky jsem z nej pryc... Hraje uzasne...Hlavne takove mirnejsi rockove zkresleni je uzasna vec :) ...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Tady je docela zajímavej komentář, v čem se liší od TS808 (3.post shora)

http://www.tdpri.com/forum/stomp-box/12 ... about.html

U mě ale vyhrál Z.Vex - Box Of Rock :twisted:
(po tom šlápnutí vedle s Carl Martin Plexi jsem si s ním spravil chuť..)

Ale na FullDrive II možná taky někdy dojde.. Akorát na rozdíl od novějších pedálů týhle kategorie (Xotic,Zvex) nemá samostatnej clean boost.. Ale třeba mě by tohle ani nevadilo.
I´m wheels... movin´wheels
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tonda píše:Tady je docela zajímavej komentář, v čem se liší od TS808 (3.post shora)

http://www.tdpri.com/forum/stomp-box/12 ... about.html

U mě ale vyhrál Z.Vex - Box Of Rock :twisted:
(po tom šlápnutí vedle s Carl Martin Plexi jsem si s ním spravil chuť..)

Ale na FullDrive II možná taky někdy dojde.. Akorát na rozdíl od novějších pedálů týhle kategorie (Xotic,Zvex) nemá samostatnej clean boost.. Ale třeba mě by tohle ani nevadilo.
Ahoj, a přes co hraješ s tim BORem? Někde jsem čet že je to spíš na dochucení Marshallů než na simulaci Marshallu na Fenderu... Teda tak by to bylo u mě, tak se zajímám...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Přes Victorii 35310 (to je replika tweedovýho Bandmastera, 5E7 - předchůdce Bassmana) - a bere si to moc dobře.
Taky ty první Marshally byly kopie Bassmana, takže tady tyhle starý Fendery jsou s nima dost příbuzný..
+ Pak přes Fendera HRDlx, ale ten je celkově ve všem horší.

Nešlo mi ani tak o simulaci Marshalla, ale celkově o zvuk, dynamiku - reakci na hraní a tak. Taky dělá divy s jinejma distort.,když se daj před něj. :lol:
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Mylann píše:Mozna OT: Nedavno jsem poridil OCD V4... a taky jsem z nej pryc... Hraje uzasne...Hlavne takove mirnejsi rockove zkresleni je uzasna vec :) ...
Ja muzu jenom potvrdit. Kdyz mate kytaru na metal, zni metalove i zvuk, ale kdyz vintage, tak ten ton je tak nadhernej. Ocd je mosfet bez bosteru. A nehlede na to, ze je o mnnhem mensi. To ovladani low a high. Low je takovej ten barovej jazz/blues. A high je klasickej british sound se stredama a nadhernym ujecenym tonem. Kdyz hraju pres high, vzdy se ocitnu na podiu v 60 letech. Ale neni jen vintage. Dejte pred neho emg, drive na plno a to jrou pak metal riffy.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Ja pouzivam oboje moznosti :) ...ale casteji LP
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Mylann píše:Ja pouzivam oboje moznosti :) ...ale casteji LP
jak ti svítí dioda?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

ted jsem si všiml, že jste založili téma o Fullfrive - Mosfet.) Ano, prodávám ho, protože, jak se všeobecně ví, Fender Blues Deluxe se nekamarádí hned s každou krabičkou a tak je tomu i v případě Fulldrivu. Zkoušel jsem ho v obchodě na Blues Juniora a to byla lahoda - EL84 v konci dokáže podráždit znamenitě, ale na Blues Deluxe to pořád tak něják nebylo ono, až jsem se rozhodl, že si pořád vystačím s MXR Zakk Wylde.) ale na každym jinym aparátu, i na trandáku (Laney HCM65) zněl skvěle, velice ten zvuk pozvedl.)
V Aleximu ho mají, tam jsem ho také kupoval...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no el84 jdou nakopnout docela jednoduse snad cimkoli... na tech lampach se dela takove to vintage zkresleni samo... na 6L6 je to tezko... osobne se me na fenderu s 6L6 koncem jeste zadne kreslitko moc nelibilo.

mxr zw 44 jsem mel tedko doma a je to dobry pedalek. zvukove je to podle me dalsi z klonu ts 808. ma pdle me trosku jinak posazene stredy a zvuk ma takovy ostrejsi, mene kultivovany. za penize, za ktere se obcas objevi na bazaru, je to dobry pedal. podle me je ale fulldrive jina liga - hlavne v moznostech variability.

jinak je sice hezke, ze ma spousta pedalu boost tak nejak separe... pruser ale je, ze kdyz chce clovek pomoci toho boosteru aparat poradne nakreslit, tak se dostane na uplne jinou zvukovou uroven s porovnani s cistym zvukem... na fulldrivu jsem se jako na jedinem pedalu dostal na uroven srovnatelnou - coz je pro me OBROVSKE + a taky je super, ze si clovek pomoci potaku tone ten booster i pribarvi k obrazu svemu. takze i jako booster je pro me fulldrive porad neprekonatelny :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Na těch pedálech se samostatným boostem si samozřejmě můžeš taky nakroutit libovolně zkreslenej zvuk před boostem ( jako na FullDr.), ale samostatnej clean boost na FD není.
Jinými slovy, skokové zesílení čistého zvuku FD neumí - jen zkresleného.
Znovu opakuju, že mě třeba by tohle ani nevadilo, ale některejm lidem třeba jo - prostě je potřeba s tím počítat.
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

60'Rock_N'_Roll píše:
Mylann píše:Ja pouzivam oboje moznosti :) ...ale casteji LP
jak ti svítí dioda?
Co tím myslis? Barvu? Intenzitu? :) ...sviti cervene = OCD V4...myslim, ze OCD V1 a V2 sviti modre...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tonda píše:Na těch pedálech se samostatným boostem si samozřejmě můžeš taky nakroutit libovolně zkreslenej zvuk před boostem ( jako na FullDr.), ale samostatnej clean boost na FD není.
Jinými slovy, skokové zesílení čistého zvuku FD neumí - jen zkresleného.
Znovu opakuju, že mě třeba by tohle ani nevadilo, ale některejm lidem třeba jo - prostě je potřeba s tím počítat.
na FD je - asi jsi ho neumel prepnout :)

soráč ale nedalo mě to protože takovouhle blbost jsem už dlouho nečetl...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Mě by zajímaly ty pedály "o třídu výš" z ankety. :) Je zajímavý že lidi to tu nenapíšou...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak Tonda je uplne nekde jinde nez my, to uz nam ukazal drive... :lol:
misadlouhy

Jsou tam (na FD2 Mosfet) tři pozice páčky - 1, Flat Mids 2, Vintage (liší se jen v detailech zvuku, dá se s nimi nakroutit overdrive + aplikovat jednu ze dvou pozic druhé páčky /Standard, Mosfet/ + samozřejmě tone + druhým spínačem přihodit bosst) a 3, Compcut. Compcut je to postupné nakreslování čistého zvuku. Reaguje na tone, overdrive he velmi velmi jemně přikresluje tj. na maximálním overdrive je to pořád jen velmi jemně zkreslený čistý zvuk + druhá páčka /Standard, Mosfet/ + boost s Compcutem udělá to, že přes něj hodí dost znatelný boost, signál se rázem nakreslí, ale není to tak pěkné zkreslení jaké se dá vyladit s Flat Mids/Vintage.

Jak qwer říkla, tak vepředu je ještě volume knoflík který upravuje hlasitost zkresleného signálu oproti Bypass tj. není problém mít zkreslený zvuk tišší/stejně hlasitý/hlasitější o trochu/hlasitější o hodně než čistý.

Jako jediná nevýhoda se mi zdá při změně režimů FM/Vintage X CompCut nutnost upravit hlasitost (CompCut alespoň při nízké hlasitosti na kombu byl hlasitější), případně ta samotná nutnost přepnout páčku když chcete m+nit režim, ale to je detail, stačí si zapamatovat dvě oblíbená nastavení (na CompCut a FM/Vintage) a je to.

Při FM/Vintage když je overdrive naplno, tak sepnutí boostu má na výsledný zvuk nepatrný vliv. Spíš se projeví když je overdrive tak na 1/3 - 2/3. Dobré je že se dá nastavit i úroveň boostu, není to "natvrdo".

Poslední věc která by mohla mást - když je zaplý boost a vypnete pedál prvním spínačem tak tam máte bypass. Pedál se vypíná a zapíná prvním spínačem, boost může zůstat zaplý ale zvuk neovlivňuje.

Fajn overdrive, neříkám nejlepší (jiné neznám), prostě jsem s ním spokojený.

Pro ilustraci přikládám obrázek.

Obrázek

PS o třídu lepší pedály :) Však jsem tu anketu tak naformuloval, aby ti co nechtějí napsat nevím mohli nějak vyjádřit nesouhlas :). Plus "stojí na špici" je taky šalamounsky napsáno, že nevíte zda znamená že pedál je ze všech nejlepší nebo patří k nejlepším. S odstupem bych to viděl že má znamenat že patří k nejlepším a v tom případě by mě taky zajímalo, jaké jsou o třídu lepší pedály :)... Ale je to dobrá zpráva, máme tu s trochou štěstí 9! lepších pedálů, minimálně aspoň jeden (jestli mysleli pánové všichni ten stejný:))
Norman ST 40 folk
Tonda

Příspěvek od Tonda »

qwer píše: na FD je - asi jsi ho neumel prepnout :)

soráč ale nedalo mě to protože takovouhle blbost jsem už dlouho nečetl...
Zjevně nechápeš, co je to clean boost: :roll:

Tak ještě jednou pomalu: FD2 sice má spínač kde je napsáno BOOST, jenže to je boost už zkresleného signálu, protože to v efektu nejsou oddělené 2 samostatné jednotky (Dist. a Boost) - na rozdíl třeba od GT-500, BB Plus a dalších.. Prostě FD čistý signál neboostuje ani kdyby ses na hlavu stavěl.

Oni trochu matou lidi tím, že (vychytrale) spínač zkreslení označili On/Off, takže to řada lidí nechápe.. jak je vidět :lol:

A celkově nechápu ty přemrštěný reakce, no tak jste se do tý vykopávky zamilovali, no - a co :lol: :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“