Zdravím, tady na fóru jsem nový (prolézám aktivně fórum ale už celých 40 minut!) a tak mě napadlo, že jsem měl (rozuměj mám) celkem zapeklitý dotaz (rozuměj problém

) - Když hraju na kytaru, jakštakš dobrý, když se snažím(a rozehraju...tedy aspoň to rozehrání přisuzuji) tak po chvíli nemám problémy ani s rytmusem...když mám spívat k písničce, kterou znám, nemám problém. (pouze rozsahový, jinak zpívám paralelně s textem, abych tak řekl to souzní v jedno, tak jak to asi má být) Ale pozor, dámy a pánové, zde nastává onen problém : když chci obě tyto úžasné činnosti spojit vjedno, nejde to. Zjednodušeně řečeno : poraďte mi, jak se mám naučit zaráz hrát i zpívat, myslím, že to je v podstatě celkem automaticky očekávaná věc od kytaristy (teď si nejsem jistý těmi i/y, doufám že jsem to trefil

) - když už né lead tak aspoň background vokály...Když se o to pokouším ( a dosti mne se..jří když to někdo umí jen tak "odpřírody"...ne že bych jim to nepřál

) tak buď, a to častěji, ze sebe nic moc nevyloudím, nebo pouze pokulhávající kusy slov..a nebo se mi rozhodí rytmus..či oboje, což je pak už pomalu na věšení...Zkrátka a dobře to nejde zaráz, myslím že projevy toho jak to nejde nejsou důležité, resp. jsem je asi nepopsal úplně nejlépe, vždy se to liší, občas jen mlčím a zpívám v hlavě...Prosím tedy o rady, nápady, připomínky...Jsem začátečník, na akustiku jsem začal asi před cca 6 lety, ale moc mě to nebavilo a 4 roky jsem ji flákal, a poslední rok a půl, rok a třičtvrtě, takněják, jsem začal aktivně hrát na elektriku, baví mě to a vyžívám se v tom, i když nemám moc sluch (párkrát jsem ani neslyšel že něco hraju o půltón vedle, párkrát jsem zas hrál noty přesně jak jsem je slyšel, tak nevím

) Teorii neovládám vůbec, předtím mě nebavila, teď na to není čas, abych byl upřímný, ani noty na hmatníku nemlátím podle názvu...i když to je ostuda, co ? A k tomu bych chtěl přiřadit ještě jeden problém, asi na něj znám odpověď - časem se to zlepší, snad - ale chtěl bych posudek odbornějších osob - jakožto zarytý fanda Redhotů a tím spíš i JF(jejich kytaristy), se mi líbí..jak to nazvat..inovace písničky za běhu, improvizování do ní...Někdy se mi to povede, jindy ale ne (u Can't stop to šlo báječně..), ale v hlavě, i když se nesnažím, slyším, co bych tam chtěl zahrát, ale nenajdu to na hmatníku...tenhle problém se časem vyřeší?(ty tóny co bych tam sázel občas "cítím" až příliš identicky s jejich kytaristou, ale narozdíl odemě on i ví kam hmátnout, aby to znělo tak jak chce, což je můj problém)...I když se může zdát, že po dvou letech bych už měl "něco málo" umět, v podstatě moc neumím - nějákou tu Nirvánu, zmiňované čilipapriky...a jinak spíš tak sedím a hraju si sám pro sebe..svoje "improvizace", dá-li se to tak nazvat...Tohle je špatně, vyvíjím se, nebo ne ? A sem bych asi prdnul poslední dotaz dnešního večera (jak se koukám na hodiny, už je vlastně Štědrý den !) - moje "improvizace" a doplňování songů či jamů pouze jak to cítí prsty má pořád takový nádech blues, což bych tam nutně pořád mít nemusel, prsty pořád skáčou takové ty lehké věci či jejich inovace se základem (doufám, že to bude vidět)
E---------------------------------------12-14-15-
H-------------------------------12-13-15---------
G-----------------------12-15--------------------
D---------------12-15----------------------------
A--------12-15-----------------------------------
E-12-14-15---------------------------------------
a hodně často se mi tam taky míchá jako jeden z mála přídavných efektů obyč. vytahování...ve výsledku potom všechno moje "improvzování" má nádech Sympathy for the Devil od Rollinů...není to špatné, ale chtěl bych i něco jinýho, takovou tu variabilitu jak je právě u skladeb (a imrpovizací) RHCP...
To jest vše, a že jsem i zarputilým hráčem, dodám sem jednu příhodu co se mi stala dneska při hraní Rise of argonauts (normálně se o hrách nebavím, je to trapný "jo jo a pak jsem je všechny vystřílel a dodělal quest") - Mluvil jsem s malým chlapcem a on mi poté začal zpívat svou písničku co složil. Po každých pár verších se objevila možnost říct, "Stop, that's enough" ale já poslouchal až do konce. A na konci když dospíval a já odcházel tak se mi zapsal archievment "Hrdinská trpělivost". Přeberte si to jak chcete, každopádně děkuji že jste došli až sem a ještě víc děkuji za případné odpovědi.