Hot Rod Deluxe Vs. Reissue Blues

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

Který byste si koupili?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

iann

Hot Rod Deluxe Vs. Reissue Blues

Příspěvek od iann »

Ahoj, rozhoduji se mezi těmito dvěma aparáty Fender. Cena podobná, lampy stejné, snad jen v těch třech kanálech u hot roda je rozdíl. Tedy alespoň podle uváděných parametrů. S kapelou hraji indie/alternative rock, ale zkreslení by mi mělo stačit. Kytaru mám Stratocastera. Prosím poraďte, které kombo vybrat. Napiště rozdíly, zkušenosti, poznatky... díky
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

oboje jsou to nádherný komba. Blues ma moc hezky zkresleni.... Vic ti nereknu. :wink:

Hod sem odkazy
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Pokud hrajes indie/alternative, pak rozhodne z tehle dvojice Hot Rod - je ostrejsi, konkretnejsi, syrovejsi a ve spojeni s Telecasterem je to hodne specifickej zvuk v tomhle stylu (ted na nej hraje Karel ze Sunshine)..Mel jsem Blues Deluxe jeste z US produkce a to je tak na Claptona a jeho medovy riffy;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Hot Rod Deluxe + Telecaster = Bloc Party 8)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Sel bych do HotRoda,ptz jsem o nem uz kdysi uvazoval. Pro me bezva aparat.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

není rozdíl jen v tom, že Hot Rod má More Drive. Blues má jinak stavěný předzesilovač a má jednoznačně hezčí čistý zvuk - mnohem dynamičtější a melodičtější, na druhou stranu jeho zkreslení je vážně docela málo. Také si nerozumí se všemi krabičkami, takže je třeba víc hledat, ale výsledný zvuk je podle mě i za cenu větší námahy, než u Hot Roda rozhodně kvalitnější - určitě si vedle sebe zkus ty komba obě a budeš mít jasno:)obě jsou skvělý:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Maples píše:není rozdíl jen v tom, že Hot Rod má More Drive. Blues má jinak stavěný předzesilovač a má jednoznačně hezčí čistý zvuk - mnohem dynamičtější a melodičtější, na druhou stranu jeho zkreslení je vážně docela málo. Také si nerozumí se všemi krabičkami, takže je třeba víc hledat, ale výsledný zvuk je podle mě i za cenu větší námahy, než u Hot Roda rozhodně kvalitnější - určitě si vedle sebe zkus ty komba obě a budeš mít jasno:)obě jsou skvělý:)
Prave proto u me zvitezil HotRod...Jenze pak kvuli okolnostem jsem musel prejit k prechodnemu reseni alias Blackheart. Ne ze bych si ztezoval :) ...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

znám tyhle komba obě asi nejvíc ze všech, co znám, protože jedno mám sám a druhé kamarád, na které jsem ve zkušebně začínal a jsem rád, že jsem nakonec zvolil Blues Deluxe.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
iann

Příspěvek od iann »

Děkuju za rady, ale příliš jste mi nepomohli, přiznám se, že mám blues taky rád a nevylučuji, že si ho ještě někde zahraji:) To je dilema, děsím se toho, že se mi bude líbit zvuk obou:) Jak je to s případným dokrmením, hlavně u toho reisseu blues?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jako u každé celolampy - to znamená použít jemně ovedrive značek je hodně. Petr Henych například k dokrmení hlav Conford používá overdivery Xotic. Má o tom hezkej report na YT.
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 25.12.2008 15:28, celkem upraveno 1 x.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

možná budu prodavat kopii pedalu TS-808, takze kdyz chvilku vydrzis... :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Hm ted se vali jeden USA HotRod Deluxe na bazaru za 14 000,- Sel bych do nej. Uvidis zda ti sedne a jinak by jsi prodal a koupil Bluese...Myslim, ze se nemusis bat, ze by jsi prodelal...Kdyz je to jeste USA a v poradku, myslim, ze i po delsi dobe muzes prodat za stejnou cenu...

Ja bych do nej sel hned, nechcete nekdo koupit Blackhearta??? :D
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

určitě si ho zajed zkusit.)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Novinka od Fendera je Hot Rod Bluesman :wink: Kdo ho ozkouší?
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
iann

Příspěvek od iann »

Tak všem děkuju za rady! Nakonec jsem koupil Hot Rod, přišel mi univerzálnější a pro mě vhodnější, nemluvě o třech kanálech:) Zní naprosto skvěle, ani jsem ho nemusel nijak štelovat, stačilo přinést, zapojit a hrát. Zvukově se mi líbi mnohem víc, než třikrát dražší stack Marshall, co má kolega:)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

tak gratuluji ke spokojenosti, v téhle volbě nebylo co zkazit a jeden poslouží lépe, než druhý.)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“