Identifikace kytary (sběrné téma)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
plazmik

Příspěvek od plazmik »

Řekl bych, že je to Syrinx (dle těla) s přestříkanou hlavou a logem ESP.

http://www.jolana.cz/syrinx/
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

no možný to je ale chybí mi tam na syrinxu ten poták
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
plazmik

Příspěvek od plazmik »

Druhý poťák to bude pravděpodobně lidová tvořivost :lol:
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

no ona celá ta kytara je lidová tvořivost a co dům dal :D
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Identifikace kytary

Příspěvek od Smrťokvítek »

Našel jsem tenhle obrázek ale ta kytara mi nic neříká. Jediné co je celkem zřejmé, že je to nějaká variace na Firebird od Gibsonu a asi to i Gibson je. Lepší fotku jsem nenašel.
Kdyby někdo věděl budu rád. :)

Obrázek
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Znáš-li toho chlapa, tak potvrď/vyvrať mou domněnku, že si jí postavil sám....takový nástroj vidím poprvé a nějak profesionálně nevypadá (to bílé lemování a tak).Samozřejmě se můžu plést :wink:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

No tohle asi sám nepostavil Jmenuje se Clarence "Gatemouth" Brown a měl svůj signature Firebird s takovým pickguardem z kůže s nějakým vlisovaným vzorem. Byl to ale takovej ten klasickej nepřevrácenej Firebird takže tvarově dost podobné tomuhle. On byl asi na ty Firebirdy nějak zatížený. :)

Tohle je ale úplně jiná liga, už to nevypadá jako špatně opracovaná deska na nějaký stůl ale jako kytara. Po dlouhé době kytara která mě vážně zaujala.

Gibson by to mohl být právě podle toho vzhledu. Značky na krku, rozmístění potenciometrů a "Gibsoňácké" uchycení strun.
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Nádhernej kousek. Zaujal mě ten přepínač, takhle jsem to ještě neviděl. Jinak na tý kobyle je něco napsáno, nepomůže to identifikaci?
To co má pod rukávem pravačky (to zlato) je co? Jenom nějaká dekorace?
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jestli to vidím správně tak tam stojí "The Man". Což je tak obecné slovní spojení, že googlem to ani nemá cenu. Já už hledal než jsem téma založil ale nic jsem nenašel. Proto se ptám kdyby to někdo náhodou znal. :)
Finnegan

Příspěvek od Finnegan »

Clarence "Gatemouth" Brown used various Gibsons including ES-335s and L5s. His main guitar was a late-60s non-reverse Firebird.

na Gibson fóru to píšou, ovšem co sem se díval na googlu na ty firebirdy tak to vypadá trochu jinak, má to přepínač jinde, kulatější rohy. No možná sem našel jen pozdější Firebirdy nebo je měl upravený, anebo to co drží na fotce je nějakej úplně jinej firebird :lol:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Finnegan píše:Clarence "Gatemouth" Brown used various Gibsons including ES-335s and L5s. His main guitar was a late-60s non-reverse Firebird.

na Gibson fóru to píšou, ovšem co sem se díval na googlu na ty firebirdy tak to vypadá trochu jinak, má to přepínač jinde, kulatější rohy. No možná sem našel jen pozdější Firebirdy nebo je měl upravený, anebo to co drží na fotce je nějakej úplně jinej firebird :lol:
jj však o tom už jsem psal :P
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Alcarmo píše:Nádhernej kousek. Zaujal mě ten přepínač, takhle jsem to ještě neviděl...
Já jo, na Jolanách. :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Smrtokvitek: A zahranicni hudebni fora jsi zkousel? Na Harmony-Central foru by se urcite nekdo prihlasil s odpovedi...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

no ja teda nevim, na tom už přeci dál není co řešit :) prostě je to upravenej Firebird pro toho kytaristu, je to krásná kytara, ale co víc k tomu shánět za info, seriovka to nebude určitě :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A kdo ten upraveny Firebird delal, co ma za snimace, kdy to bylo, jake drevo, jake extra doplnky v elektronice atd. Smankote ja bych mel otazek na celou A4 ... :lol:
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Sorry za OT, ale Smrťokvítku, ty když vidíš nějakou kytaru a nevíš co je zač, tak jsi z toho tak na větvi? :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak v tom pripade je tech lidi vice na vetvi... :roll:

Ty vole, mas rybi kosti ci bram. salat az v mozku nebo co?
loos

Příspěvek od loos »

no mě to taky docela zajímá a jestli někoho ne tak to přece nemusí číst ne??? :roll: na tom snad neni nic tak nepochopitelnýho....BTW Firebirdy obecně mě dost berou a tohle teda je kousek :twisted:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

pupack píše:no ja teda nevim, na tom už přeci dál není co řešit :) prostě je to upravenej Firebird pro toho kytaristu, je to krásná kytara, ale co víc k tomu shánět za info, seriovka to nebude určitě :)
Už jsi druhý co prakticky skoro zopakoval co jsem napsal. Řekl bych, že to nic nového nepřineslo...
Giof píše:Sorry za OT, ale Smrťokvítku, ty když vidíš nějakou kytaru a nevíš co je zač, tak jsi z toho tak na větvi? :D
Člověk je od přírody zvědavý...
Bláhově jsem se domníval, že se tady nebude nikdo povyšovat a něco si dokazovat. No pro příště jsem vyléčen.
wikxzen píše:Smrtokvitek: A zahranicni hudebni fora jsi zkousel? Na Harmony-Central foru by se urcite nekdo prihlasil s odpovedi...
Jo o tom jsem taky přemýšlel ale měl jsem trošku bláhové naděje, že tady bude někdo sdílný nebo alespoň dá nějaké vodítko. :? A že to bude někoho zajímat.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak ja treba nasel tuto fotku, je lepsi nez nabizel Google sam, je to od Masahira Sumoriho, fotka je sice v lepsim rozliseni, ale ja sam to nedovedu porad dobre rozlustit, co na te hlave je...
Obrázek

Koment k fotografii
Gate's main guitar of the day was his famous Gibson Firebird, but he also played the "Blues" guitar that was given to him by a guitar craftsman during his Japan tour this past May. He really seem to like that instrument. He didn't play much fiddle, but he did on "The Drifter", a classic slow blues tune. After the set was over, I had the chance to say hello to Joe Krown, the band's keyboard player. It was nice talking to you, Joe.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“