Identifikace kytary (sběrné téma)
Pravidla fóra
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Identifikace kytary
Našel jsem tenhle obrázek ale ta kytara mi nic neříká. Jediné co je celkem zřejmé, že je to nějaká variace na Firebird od Gibsonu a asi to i Gibson je. Lepší fotku jsem nenašel.
Kdyby někdo věděl budu rád.

Kdyby někdo věděl budu rád.

(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tohle asi sám nepostavil Jmenuje se Clarence "Gatemouth" Brown a měl svůj signature Firebird s takovým pickguardem z kůže s nějakým vlisovaným vzorem. Byl to ale takovej ten klasickej nepřevrácenej Firebird takže tvarově dost podobné tomuhle. On byl asi na ty Firebirdy nějak zatížený.
Tohle je ale úplně jiná liga, už to nevypadá jako špatně opracovaná deska na nějaký stůl ale jako kytara. Po dlouhé době kytara která mě vážně zaujala.
Gibson by to mohl být právě podle toho vzhledu. Značky na krku, rozmístění potenciometrů a "Gibsoňácké" uchycení strun.
Tohle je ale úplně jiná liga, už to nevypadá jako špatně opracovaná deska na nějaký stůl ale jako kytara. Po dlouhé době kytara která mě vážně zaujala.
Gibson by to mohl být právě podle toho vzhledu. Značky na krku, rozmístění potenciometrů a "Gibsoňácké" uchycení strun.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Clarence "Gatemouth" Brown used various Gibsons including ES-335s and L5s. His main guitar was a late-60s non-reverse Firebird.
na Gibson fóru to píšou, ovšem co sem se díval na googlu na ty firebirdy tak to vypadá trochu jinak, má to přepínač jinde, kulatější rohy. No možná sem našel jen pozdější Firebirdy nebo je měl upravený, anebo to co drží na fotce je nějakej úplně jinej firebird
na Gibson fóru to píšou, ovšem co sem se díval na googlu na ty firebirdy tak to vypadá trochu jinak, má to přepínač jinde, kulatější rohy. No možná sem našel jen pozdější Firebirdy nebo je měl upravený, anebo to co drží na fotce je nějakej úplně jinej firebird
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
jj však o tom už jsem psalFinnegan píše:Clarence "Gatemouth" Brown used various Gibsons including ES-335s and L5s. His main guitar was a late-60s non-reverse Firebird.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
no ja teda nevim, na tom už přeci dál není co řešit
prostě je to upravenej Firebird pro toho kytaristu, je to krásná kytara, ale co víc k tomu shánět za info, seriovka to nebude určitě 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
no mě to taky docela zajímá a jestli někoho ne tak to přece nemusí číst ne???
na tom snad neni nic tak nepochopitelnýho....BTW Firebirdy obecně mě dost berou a tohle teda je kousek 
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Už jsi druhý co prakticky skoro zopakoval co jsem napsal. Řekl bych, že to nic nového nepřineslo...pupack píše:no ja teda nevim, na tom už přeci dál není co řešitprostě je to upravenej Firebird pro toho kytaristu, je to krásná kytara, ale co víc k tomu shánět za info, seriovka to nebude určitě
Člověk je od přírody zvědavý...Giof píše:Sorry za OT, ale Smrťokvítku, ty když vidíš nějakou kytaru a nevíš co je zač, tak jsi z toho tak na větvi?
Bláhově jsem se domníval, že se tady nebude nikdo povyšovat a něco si dokazovat. No pro příště jsem vyléčen.
Jo o tom jsem taky přemýšlel ale měl jsem trošku bláhové naděje, že tady bude někdo sdílný nebo alespoň dá nějaké vodítko.wikxzen píše:Smrtokvitek: A zahranicni hudebni fora jsi zkousel? Na Harmony-Central foru by se urcite nekdo prihlasil s odpovedi...
Tak ja treba nasel tuto fotku, je lepsi nez nabizel Google sam, je to od Masahira Sumoriho, fotka je sice v lepsim rozliseni, ale ja sam to nedovedu porad dobre rozlustit, co na te hlave je...

Koment k fotografii

Koment k fotografii
Gate's main guitar of the day was his famous Gibson Firebird, but he also played the "Blues" guitar that was given to him by a guitar craftsman during his Japan tour this past May. He really seem to like that instrument. He didn't play much fiddle, but he did on "The Drifter", a classic slow blues tune. After the set was over, I had the chance to say hello to Joe Krown, the band's keyboard player. It was nice talking to you, Joe.