Problém s laděním

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
mary.bary

Problém s laděním

Příspěvek od mary.bary »

Zdravim. Doufám že mi tu někdo poradí. Můj problém je následovný: nedávno jsem měnil komplet struny (prvně v životě) a nyní mám problém naladit kytaru aniž by se mi nezvedlo tremolo čimž se mi vlastně při ladění další struny ta předchozí rozladí. a to tremolo by určitě nadzvednuté být nemělo. je možný něco zkazit při výměně strun? nebo v čem by mohla být chyba?
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

napis co mas za kytaru, at vime jakou mas kobylku..
mary.bary

...

Příspěvek od mary.bary »

Yamaha - PACIFICA 112 CPJ
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

hledat (utahnout, ci pridat pruziny)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Tak, tak, hledat a pak utáhnout (přidat asi nebude třeba, pokud jsi tam nedal namísto 9 nové 11)

Jsou vánoce, to co musíš udělat uvidíš tuná: http://www.youtube.com/watch?v=TsYmITgD ... A&index=14
Projdi si to všechno od začátku, ušetříš si spoustu dotazů, rozhodně nejsi první kdo řeší nějaký problém s nastavením:
http://www.youtube.com/watch?v=2BsDcMpL ... 1A&index=0
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

vim zcela presne, kde je porblem :) no dobre, zcela presne ne, ale myslim, ze to bude ono ;)
na kytare mas vzadu takovej stribrnej nebo plastovej kryt. ten odsroubuj a naleznes takovou dutinu, ve ktery je umistena zadni cast kobyly, ktera je pripevnena pruzinama. jednu pruzinu pridej tak, aby byly rovnomerne rozmisteny(nad timhle moc nedumej, proste jde o to, abys nemel na jedny strane tri a na druhy jednu, i kdyz predpokladam, ze ted tam mas asi jenom 2). Pruzinu bud kup, nebo bys ji(jako ja) mohl mit pribalenou ke kytare spolu s inbusovejma klicema. idelani je to natahnout tak, ze zahaknes, oko napichnes na sroubovak a dotahnes to tam. nebo teda rukou, pokud na to mas silu :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
mary.bary

...

Příspěvek od mary.bary »

Díky hned to vyzkoušim. A je to pravda struny jsem dal silnější:) snad máte pravdu a bude to ono. ;) ještě jednou dík. ještě napíšu jak to dopadlo...
Shrot

Příspěvek od Shrot »

emh.. nestacilo by to proste dotahnout tema sroubama?
Ferino

Příspěvek od Ferino »

Shrot píše:emh.. nestacilo by to proste dotahnout tema sroubama?
Někdy jo, ale skok z 9 na 11 struny bude asi chtít spíš další pružinu.
mary.bary

...

Příspěvek od mary.bary »

Tak mi praskla další struna takže v pondělí jedu koupit struny a pružinu. Ještě takovej dotaz sice to bude to tremolo držet, ale vydržej struny?
mrkendy

Re: ...

Příspěvek od mrkendy »

mary.bary píše:Tak mi praskla další struna takže v pondělí jedu koupit struny a pružinu. Ještě takovej dotaz sice to bude to tremolo držet, ale vydržej struny?
jj je to odzkouseny.. ten tlak na struny vlastne zustane stejnej pri nezmenenym ladeni...
Chlebik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chlebik »

mary.bary píše:Tak mi praskla další struna takže v pondělí jedu koupit struny a pružinu. Ještě takovej dotaz sice to bude to tremolo držet, ale vydržej struny?
Kde to budeš prosím tě kupovat? potřeboval bych tip na obchod s těma pružinama, kobylku totiž s tělem rovnoměrně nemám... Anebo bych mohl zkusit dotáhnou šrouby co drží ten plíšek s pružinama že? Ty šrouby mi lezou dost ven, na tom videu z youtube (viz výše) jsou skoro celé zašroubované.
Kytara: Vintage V6 Sunset Sunburst
Kombo: LINE6 - Spider III 15
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Chlebik píše:
Kde to budeš prosím tě kupovat? potřeboval bych tip na obchod s těma pružinama, kobylku totiž s tělem rovnoměrně nemám... Anebo bych mohl zkusit dotáhnou šrouby co drží ten plíšek s pružinama že? Ty šrouby mi lezou dost ven, na tom videu z youtube (viz výše) jsou skoro celé zašroubované.
dotazeni tech sroubu(pokud mas strata, coz mslim V6 je) ti k nicemu nepomuze, ty srouby akorat drzi kobylku, aby ji tah strun nepretah smerem ke krku. na vysku kobyly maj minimalni, pokud vubec nejakej, vliv.
navic, to, ze ji nemas rovnobezne(to jsi asi myslel tim "rovnomerne") nemusi byt vubec spatne, mas z toho dvouzvratny tremolo. Nevyhodu to ma, ze musis kdykoliv po meneni strun za jen trochu jiny typ serizovat.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Asanoth píše: dotazeni tech sroubu(pokud mas strata, coz mslim V6 je) ti k nicemu nepomuze, ty srouby akorat drzi kobylku, aby ji tah strun nepretah smerem ke krku. na vysku kobyly maj minimalni, pokud vubec nejakej, vliv.
navic, to, ze ji nemas rovnobezne(to jsi asi myslel tim "rovnomerne") nemusi byt vubec spatne, mas z toho dvouzvratny tremolo. Nevyhodu to ma, ze musis kdykoliv po meneni strun za jen trochu jiny typ serizovat.
Proč mateš lidem hlavy ? Samozřejmě že dotažením šroubu se to zlepší - větší předpětí pružiny - proto tam ty šrouby jsou, aby šli popřípadě pružiny přitáhnout. A s "rovno-měrno-běžností" kobylky - kur*a, furt tady každý vykřikuje jak je důležité to utáhnout, zašprajcovat a já nevím co a najednou hle, odborník který radí udělat si z toho dvojzvratné tremolo... a nemusí to být vůbec špatné... jdu se uklidnit 8)
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

rain píše:
Asanoth píše: dotazeni tech sroubu(pokud mas strata, coz mslim V6 je) ti k nicemu nepomuze, ty srouby akorat drzi kobylku, aby ji tah strun nepretah smerem ke krku. na vysku kobyly maj minimalni, pokud vubec nejakej, vliv.
Proč mateš lidem hlavy ? Samozřejmě že dotažením šroubu se to zlepší - větší předpětí pružiny - proto tam ty šrouby jsou, aby šli popřípadě pružiny přitáhnout. A s "rovno-měrno-běžností" kobylky - kur*a, furt tady každý vykřikuje jak je důležité to utáhnout, zašprajcovat a já nevím co a najednou hle, odborník který radí udělat si z toho dvojzvratné tremolo... a nemusí to být vůbec špatné... jdu se uklidnit 8)
Souhlas, kdyz ten hreben, za kterej se vesi pruziny, posunes smerem ke krku, tak se zvetsi tah a tremolo se zacne vyrovnavat. Kdyz ho posunes nakonec a jeste se ti to nevyrovna, musis pridat pruzinu. Pomoci tech sroubu se to vlastne spis jenom jemne doladuje.

Obrázek
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak jsem myslel jiny srouby :oops: :oops:
jinak, raine, mam pocit, ze strat tremolo melo bejt puvodne dvouzvratny. ja ho tak vcelku dlouho mel, a vubec o neni spatne :)
a ty srouby podle me stejne nepomuzou ;)

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
dwesrnky

Příspěvek od dwesrnky »

Chlebik píše:Kde to budeš prosím tě kupovat? potřeboval bych tip na obchod s těma pružinama, kobylku totiž s tělem rovnoměrně nemám... Anebo bych mohl zkusit dotáhnou šrouby co drží ten plíšek s pružinama že? Ty šrouby mi lezou dost ven, na tom videu z youtube (viz výše) jsou skoro celé zašroubované.
V Brne kupis tie pruziny v MusicData na Lidickej - ale daj si pozor na velkosti (lidl ani musiccenter ich nema vobec)...

tiez som riesil (a v podstate stale resim) podobny problem...moj Squier ma kobylku fulcrum ktora je pripevnena len na dvoch miestach a funguje ako dvojzvratne tremolo...pridal som jednu pruzinu (ale bola kratsia ako tie co som tam mal predtym) a ta ho stiahla uplne na telo...odvtedy to ladi ale mam taky dojem ze trosku utrpel sustain :(...skusim pridat dve rovnake pruziny ze co to spravi - mate niekto nejake skusenosti? nech to nekupujem zbytocne...
The events and characters depicted in this message are fictitious. Any similarity to actual persons, living or dead, is purely coincidental.
Practice cures most tone issues - John Suhr
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

sustain utrpel mozna tim, ze jsi snizil dohmat a struny ti drnci(brzdi se) o prazce.
zvedni ho, treba to pomuze.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
dwesrnky

Příspěvek od dwesrnky »

Asanoth píše:sustain utrpel mozna tim, ze jsi snizil dohmat a struny ti drnci(brzdi se) o prazce.
zvedni ho, treba to pomuze.
nemyslim ze by to bolo znizenim dohmatu (drncanie prazcov by som si vsimol :) ). skor mam taky dojem ze by to mohlo byt prave tym ze ta pruzina stiahla kobylku uplne na telo (odvtedy uz to tremolo nie je dvojzvratne) a chvenie struny je tlmene prave dotykom kobylky a tela.
The events and characters depicted in this message are fictitious. Any similarity to actual persons, living or dead, is purely coincidental.
Practice cures most tone issues - John Suhr
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak ono to nemusi drncet jako traktor. ale ta struna se pri vibraci "dotyka" prazcu(pri nizkym dohmatu) a to zkracuje sustain.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“