Katapult efekt / zesák?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
vitovsky
Bandzone: http://www.bandzone.cz/masaker
Kontaktovat uživatele:

Katapult efekt / zesák?

Příspěvek od vitovsky »

Zdar, potřebuji docílit zvuku, který má Olda Říha na koncertě 2005 v Plzni, když hraje Katapult, Lesní Manekýn a podobné hity. Jenže mám doma samé metalové zgarby a na Marshalla ted opravdu nemám ani pomyšlení. Chtěl bych docílit tohoto zvuku kvalitně a levně, protože mám starý zesák, bylo by lepší přes efekt. Co by jste mi doporučili? Děkuji za rady
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

zvuk je pouze vytavenej crunch starejch Marshallů

efekty myslím vůbec nepoužívají... jen bezdráty Samson Airline...
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Je to tak, jednak Marshall, jednak telecaster....
DirX

Příspěvek od DirX »

Myslím si že na tom svojem marsahllu má jěště pre-amp jmp1
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

tak ještě jinak:

útržky z rozhovoru Oldy Říhy pro časopis Music Store
(celý rozhovor vidění ZDE: http://www.music-store.cz/testy3.asp?ID=84 )

"Já hraju od pětasedmdesátýho neměnně na dva marshally a starej analog Boss delay, kterej používám jako předzesilovač, tomu trochu hallu a trochu chorusu. Je to analogová mašina s teplým zvukem už tedy ne lamp, ale má blíž lampám než tranzistoru. Kdykoliv jsem se pokusil tam ze zvědavosti dát nějakou jinou krabičku, tak jsem tam slyšel ty jedničky a nuly, celou tu chemii, která to táhla někam do prdele. Musím říct, že mne fascinoval Blackmore, kterej když přijel do Prahy, tak tam měl ten starej magneťák Akai, kterej pustil, a ten udělal analogovej hall.To já mám vlastně taky. Jsou prostě některý lidi, který neopustěj svoji cestu.

Nejradši bych koupil nějaký starý kombo Vox, na který hráli Beatles nebo koneckonců i Stouni, nebo nějaký starý Laney, prostě trofejní věci a k tomu trofejní kytary a zkoušet si, co to dohromady dělá. To je to, co provádí Krawitz. Von je stará k***a, běhá po světě, jde a zkoupí aparát od Black Sabbath. Zoufale schání věci, na kterých se tenkrát nahrávalo, protože to bylo to nejlepší. Já jsem takovej blbec, že jsem si koupil ještě jednoho Marshalla a ve studiu mám dalšího, starej typ 1970 nebo co to je , já už ani nevím. Super Lead 100 W, ty mám dva, pak byla MK II, ta byla druhá a pak se dělali ty více děrový s tím masterem a to mám. Teď jsem si koupil MK II, ještě s těma zlatejma mřížema, prostě úplně novej, v pořadí třetí do studia, abych s tím nemusel hejbat, vykládat, nakládat, prostě příjdu a vono to hraje."

jeho kytarový aparát se skládá z:

* Boss Delay DM 100
* Marshall 1960 A (repro Celestion G12H 30)
* Marshall JMP Series Super Lead 100 (propojeny stereo)
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Hoši on nechtěl ať mu řeknete, že si má koupit Marshalla, dokonce psal, že zrovna tohle slyšet nechce. Chce vědět, jaký si má koupit efekt aby se tomu zvuku co nejvíce přiblížil.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

kdyby se k tomu slo tak snadno priblizit, nebyl by duvod kupovat original...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Tak třeba teď se na bazáči (za parádní cenu) válí Marshall Drivemaster - ten se na napodobnení Marshallů naprosto skvěle hodí...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

chorus na čistej/nakřáplej zvuk
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

co mas za kombo?
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
vitovsky
Bandzone: http://www.bandzone.cz/masaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitovsky »

Nemám kombo žádné, mám kytaru Squier by Fender Affinity Strat a zesilovač budu mít podomácku vyrobený od jednoho chlapa. Zkusím před ten zesák hodit ten Crunch.
malejpeavey

Příspěvek od malejpeavey »

marshall Guv"nor ti pomůže :-) dokáže vyloudit zvuk marshalla na ledasčem :-)
VOX AC50 vlastní Homemade+Marshall AVT412XAT, Epiphone Les Paul Custom Plus, Tubescreamer, Guvnor plus, DigiTech Quad rack efect, CryBaby Dunlop
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

vitovsky píše:Nemám kombo žádné, mám kytaru Squier by Fender Affinity Strat a zesilovač budu mít podomácku vyrobený od jednoho chlapa. Zkusím před ten zesák hodit ten Crunch.
No pokud ti ho vyrábí, tak by ti tam mohl postavi kopii nějakýho Guv'nora rovnou dovnitř. Myslím (podle toho, co píšeš), že jsi trochu limitovanej penězma, takže když ti postaví kopii Guv'nora, tak v součástkách to bude jen o stovku víc, mechaniku nebude moc řešit, protože to bude vevnitř (jenom musí vymyslet nožní přepínání). Schémata se válej po webu...
Slušný simulace Marshalla jsou drahý, takže když ti doporučím Carl Martin Plexi tone, tak je to víc, než tě asi bude stát celej zesik. Sice dobrej efekt, ale drahej. SansAmp bude asi taky drahej, takže ti jinak za levný peníz zůstávají nějaký jejich napodobeniny, třeba GDI21 místo originálu GT2 by mohl udělat zajímavou službu, pokud zesik bude nějaký tranzistor. Jukni na porovnání sem: http://www.youtube.com/watch?v=N75nqIWFD2A
Ale fakt napiš, kolik na to máš peněz. Já sice tuším, že malinko, ale mohu se mýlit.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“