Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kmanglogi
Kontaktovat uživatele:

Efekt - Blink 182, Sum 41

Příspěvek od kmanglogi »

Ahoj, chtel bych nejakej efekt aby to aspon trochu pripominalo kytary Blink 182 a Sum 41. Spis Blink 182.
Muzete mi nejakej doporucit?
Naposledy upravil(a) kmanglogi dne 15.06.2009 20:08, celkem upraveno 4 x.
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

tak tak...nic na tom není :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Mesa? :D
tedy pokud nemáš cenová rozpětí :D :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
kmanglogi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kmanglogi »

ja se ptal na efekt ne na zesilovac atd. .. jeste mi muzes poradit at si koupim Fender Tom Delonge strat.. ja chci ale efekt nebo distortion kterej by to trochu napodobil...
Naposledy upravil(a) kmanglogi dne 15.06.2009 20:08, celkem upraveno 5 x.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tak hlavní zvuk je tam opravdu to tremolo, dodáva takovej ten vintage nádech.. pouzivam ho s nastavenim 7,51hz na tenhle song
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=1557

jinak ja jsem hral blinky s SD1 a gainem na max a spokojenost
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

pupack píše:tak hlavní zvuk je tam opravdu to tremolo, dodáva takovej ten vintage nádech.. pouzivam ho s nastavenim 7,51hz na tenhle song
těch 7,51 Hz přesně si nastavíš jak? na mulťáku?
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

Mesa/Boogie V-Twin preamp
Obrázek
to by bylo na Blink 189

Dave Baksh ze SUM 41 hrál na JCM 2000 DSL 50, ale když nechceš zesilovače tak tenhle zvuk se dá namíchat na Marshall Guv´Nor
Obrázek
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ondies píše:
pupack píše:tak hlavní zvuk je tam opravdu to tremolo, dodáva takovej ten vintage nádech.. pouzivam ho s nastavenim 7,51hz na tenhle song
jojo mam PODxt vetsina modulačních efektů (chorus, tremola, univibe atd) se nastavují v tech Hz popripade se da TAPovat do rytmu, na tenhle song mi nejvic sedi tech 7,51
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

pupack píše:
ondies píše:
jojo mam PODxt vetsina modulačních efektů (chorus, tremola, univibe atd) se nastavují v tech Hz popripade se da TAPovat do rytmu, na tenhle song mi nejvic sedi tech 7,51
ty digitály maj něco do sebe, ale stejnak mi to přijde všechno moc chemický... :-D
afektband

Příspěvek od afektband »

Tom měl mixovanej zvuk Mesa a Marshall, takže na obě asi bude nejlepší Marshall Guv´Nor, pár lidí tu ale psalo, že tam odchází přepínač. A další věc, vyserte se na zvuky kapel, najdětě si svůj. :twisted:
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

ondies píše:
pupack píše:
ondies píše: těch 7,51 Hz přesně si nastavíš jak? na mulťáku?
ty digitály maj něco do sebe, ale stejnak mi to přijde všechno moc chemický... :-D
tak to se pleteš, chemické je akorát zkreslení u digitálů...(proto ho taky nepoužívám) ale zrovna modulační a jiné efekty jsou ve svojem smyslu vlastně umělé.. hlavní je jak to hraje, pak mi je jedno jestli je to vintage analog nebo nový digitál.. asi tak, a když ti nahraju kytaru s různejma chorusuma poznáš prd :D ;) a hlavně k čemu mi je analog chorus když si na něm nemůžu přesně nastavit co potřebuju ;)

Dark Axel: upraven počet citací
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

afektband píše:Tom měl mixovanej zvuk Mesa a Marshall, takže na obě asi bude nejlepší Marshall Guv´Nor, pár lidí tu ale psalo, že tam odchází přepínač. A další věc, vyserte se na zvuky kapel, najdětě si svůj. :twisted:
marshall jcm900 byl jen na prvnich (asi 3???) albech... pak uz ssebou bral marshalla jako zalohu a pak ho zaszoupila druha mesa, respektive rack s triaxisem a koncem (nevim presne jakej asi 50:50)

jinak souhlas, stejne nesezenou zvuk ty a ty kapely, co ma vybaveni za x desitek tisic tak, ze si koupej efekt... chce to hledat svoje
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

přesně tak, najděte si svůj zvuk. Běž do obchodu, vyzkoušej si tam x efektů a vyber si ten co se ti bude nejvic libit(ne vzhledem, ale zvukem:D). Já vůbec neřeším jakej kdo má zvuk atd, nastavim si prostě zvuk co se mi líbí :idea:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=9805

A thread o efektu na blinky tu taky byl..

Vy ostatní nechte si ty rady at si hledá svůj zvuk. Souhlasím s váma, ale když chce poradit tak mu nepište tyhle moudra, ale k věci!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Za mě Mesa V-twin , počkejte až se vrátí Nero , má ho tak nám poreferuje :-P ... Btw Neříkejte , že nejde sehnat zvuk těch kapel , ja nakroutil Halena v guitar rigu a měl jsem ho zadarmo :-P
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

pupack píše:
ondies píše:
pupack píše: jojo mam PODxt vetsina modulačních efektů (chorus, tremola, univibe atd) se nastavují v tech Hz popripade se da TAPovat do rytmu, na tenhle song mi nejvic sedi tech 7,51
tak to se pleteš, chemické je akorát zkreslení u digitálů...(proto ho taky nepoužívám) ale zrovna modulační a jiné efekty jsou ve svojem smyslu vlastně umělé.. hlavní je jak to hraje, pak mi je jedno jestli je to vintage analog nebo nový digitál.. asi tak, a když ti nahraju kytaru s různejma chorusuma poznáš prd :D ;) a hlavně k čemu mi je analog chorus když si na něm nemůžu přesně nastavit co potřebuju ;)

Dark Axel: upraven počet citací
noo to myslim, zkreslení na digitálech... jinak modulace beru... takovej sen je T.C.Electronic GSYSTEM (jen modulace), takže do mulťáku pudu až budu mít přebytečnejch 40 k. :-D

Dark Axel: Upraven počet citací, UVAŽUJTE A ČTĚTE PRAVIDLA
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

to ondies: jojo ten bych taky bral :) jednou bych rád krásný rack...

toDARK AXEL nojooooooooooo :D :D ale na druhou stranu, mohl by onen dotyčný který spravuje soubor posting.php udělat jednoduchou smyčku a omezit citace třeba na počet 3 a čtvrtá by byla nový příspěvěk...já vim, sem rejpavej ;)
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

to pupack:

yo rack :oops: ... poslední dobou si nedávám ani hlavu na bednu, ale někam vedle, líbí se mi samotnej marshall jen...
ale ten rack je sen no:-D bych tam mrsknul zesík, preamp, mulťák, ladičku a různý ty cajky jako noisegate atd...:-D
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

pupack píše:a je to SlunečnÝ hrob :)
SlunečnÝ hrob je jiná verze ... s houslema a bez zpěvu... Tohle je SlunečnÍ hrob.. a jinak díky.. kámoš to potřeboval vědět a já akorát nevěděl jak se říká tomu efektu :)

btw wow.. už jsem s příspěvkama na dvou třetinách cesty do pekla :)
Naposledy upravil(a) Giof dne 31.12.2008 4:02, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“