Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
Efekt - Blink 182, Sum 41
Ahoj, chtel bych nejakej efekt aby to aspon trochu pripominalo kytary Blink 182 a Sum 41. Spis Blink 182.
Muzete mi nejakej doporucit?
Muzete mi nejakej doporucit?
Naposledy upravil(a) kmanglogi dne 15.06.2009 20:08, celkem upraveno 4 x.
ja se ptal na efekt ne na zesilovac atd. .. jeste mi muzes poradit at si koupim Fender Tom Delonge strat.. ja chci ale efekt nebo distortion kterej by to trochu napodobil...
Naposledy upravil(a) kmanglogi dne 15.06.2009 20:08, celkem upraveno 5 x.
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=1557
jinak ja jsem hral blinky s SD1 a gainem na max a spokojenost
jinak ja jsem hral blinky s SD1 a gainem na max a spokojenost
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
jojo mam PODxt vetsina modulačních efektů (chorus, tremola, univibe atd) se nastavují v tech Hz popripade se da TAPovat do rytmu, na tenhle song mi nejvic sedi tech 7,51ondies píše:těch 7,51 Hz přesně si nastavíš jak? na mulťáku?pupack píše:tak hlavní zvuk je tam opravdu to tremolo, dodáva takovej ten vintage nádech.. pouzivam ho s nastavenim 7,51hz na tenhle song
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ty digitály maj něco do sebe, ale stejnak mi to přijde všechno moc chemický...pupack píše:jojo mam PODxt vetsina modulačních efektů (chorus, tremola, univibe atd) se nastavují v tech Hz popripade se da TAPovat do rytmu, na tenhle song mi nejvic sedi tech 7,51ondies píše:těch 7,51 Hz přesně si nastavíš jak? na mulťáku?pupack píše:tak hlavní zvuk je tam opravdu to tremolo, dodáva takovej ten vintage nádech.. pouzivam ho s nastavenim 7,51hz na tenhle song
Tom měl mixovanej zvuk Mesa a Marshall, takže na obě asi bude nejlepší Marshall Guv´Nor, pár lidí tu ale psalo, že tam odchází přepínač. A další věc, vyserte se na zvuky kapel, najdětě si svůj. 
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
tak to se pleteš, chemické je akorát zkreslení u digitálů...(proto ho taky nepoužívám) ale zrovna modulační a jiné efekty jsou ve svojem smyslu vlastně umělé.. hlavní je jak to hraje, pak mi je jedno jestli je to vintage analog nebo nový digitál.. asi tak, a když ti nahraju kytaru s různejma chorusuma poznáš prdondies píše:ty digitály maj něco do sebe, ale stejnak mi to přijde všechno moc chemický...pupack píše:jojo mam PODxt vetsina modulačních efektů (chorus, tremola, univibe atd) se nastavují v tech Hz popripade se da TAPovat do rytmu, na tenhle song mi nejvic sedi tech 7,51ondies píše: těch 7,51 Hz přesně si nastavíš jak? na mulťáku?
Dark Axel: upraven počet citací
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
marshall jcm900 byl jen na prvnich (asi 3???) albech... pak uz ssebou bral marshalla jako zalohu a pak ho zaszoupila druha mesa, respektive rack s triaxisem a koncem (nevim presne jakej asi 50:50)afektband píše:Tom měl mixovanej zvuk Mesa a Marshall, takže na obě asi bude nejlepší Marshall Guv´Nor, pár lidí tu ale psalo, že tam odchází přepínač. A další věc, vyserte se na zvuky kapel, najdětě si svůj.
jinak souhlas, stejne nesezenou zvuk ty a ty kapely, co ma vybaveni za x desitek tisic tak, ze si koupej efekt... chce to hledat svoje
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=9805
A thread o efektu na blinky tu taky byl..
Vy ostatní nechte si ty rady at si hledá svůj zvuk. Souhlasím s váma, ale když chce poradit tak mu nepište tyhle moudra, ale k věci!
A thread o efektu na blinky tu taky byl..
Vy ostatní nechte si ty rady at si hledá svůj zvuk. Souhlasím s váma, ale když chce poradit tak mu nepište tyhle moudra, ale k věci!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Za mě Mesa V-twin , počkejte až se vrátí Nero , má ho tak nám poreferuje
... Btw Neříkejte , že nejde sehnat zvuk těch kapel , ja nakroutil Halena v guitar rigu a měl jsem ho zadarmo 
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
noo to myslim, zkreslení na digitálech... jinak modulace beru... takovej sen je T.C.Electronic GSYSTEM (jen modulace), takže do mulťáku pudu až budu mít přebytečnejch 40 k.pupack píše:tak to se pleteš, chemické je akorát zkreslení u digitálů...(proto ho taky nepoužívám) ale zrovna modulační a jiné efekty jsou ve svojem smyslu vlastně umělé.. hlavní je jak to hraje, pak mi je jedno jestli je to vintage analog nebo nový digitál.. asi tak, a když ti nahraju kytaru s různejma chorusuma poznáš prdondies píše:ty digitály maj něco do sebe, ale stejnak mi to přijde všechno moc chemický...pupack píše: jojo mam PODxt vetsina modulačních efektů (chorus, tremola, univibe atd) se nastavují v tech Hz popripade se da TAPovat do rytmu, na tenhle song mi nejvic sedi tech 7,51![]()
a hlavně k čemu mi je analog chorus když si na něm nemůžu přesně nastavit co potřebuju
Dark Axel: upraven počet citací
Dark Axel: Upraven počet citací, UVAŽUJTE A ČTĚTE PRAVIDLA
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
to ondies: jojo ten bych taky bral
jednou bych rád krásný rack...
toDARK AXEL nojooooooooooo
ale na druhou stranu, mohl by onen dotyčný který spravuje soubor posting.php udělat jednoduchou smyčku a omezit citace třeba na počet 3 a čtvrtá by byla nový příspěvěk...já vim, sem rejpavej 
toDARK AXEL nojooooooooooo
- Giof
- Kontaktovat uživatele:
SlunečnÝ hrob je jiná verze ... s houslema a bez zpěvu... Tohle je SlunečnÍ hrob.. a jinak díky.. kámoš to potřeboval vědět a já akorát nevěděl jak se říká tomu efektupupack píše:a je to SlunečnÝ hrob
btw wow.. už jsem s příspěvkama na dvou třetinách cesty do pekla
Naposledy upravil(a) Giof dne 31.12.2008 4:02, celkem upraveno 1 x.