Dva nulte prazce

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
mrkendy

Dva nulte prazce

Příspěvek od mrkendy »

Obrázek

Co si o tom myslite? Mate to tak nekdo na kytare?
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Takhle to standartně dělala jolana, nic nového pod sluncem. :wink:
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

A k čemu je to dobré? :D
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

To Petan: ja taky nepisu, ze je to neco noveho.. Dostal se mi do ruky krk, ktery to ma takhle a doted sem to mel udelany klasicky.. A kcemu je to dobrý? Prý májí struny stejny kovovy zvuk pri hrani akordu. Ale nevim, jestli to neni fama.. Ma s tim nekdo zkusenost?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Neni to fama, nulty prazec je ze stejne prazcoviny jako prazce ostatni - takze zvuk prazdne struny je podobny zvuku na dalsich prazcich. Apropos, je to lepsi reseni nez nulak z nejakeho pochybneho plastu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

plast drží rozteč a ten opravdu nultý pražec určuje výšku. A jak píše Atkins, tak je struna opřená o stejný materiál jako na ostatních pražcích.

Kdybych měl ještě odpovědět na otázku "co si o tom myslíte", tak to vidím, jako nejlepší řešení .... krom zámků :P
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Zalezi teda na kvalite nulteho prazce (plast x grafit x kost) nebo ne? Prakticky je ta struna oprena o ten kovovy prazec smerem od hmatniku, tam kde se chveje struna.. A cast struny od mechanik je oprena o plastovej nultak a na ty IMHO prd zalezi..
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pokud tam budes mt ten druhej prazec kovovy, pak je uplne jedno z ceho je ten nulak. Ten jenom urcuje roztec strun a je jasne, ze musi byt prorezan hloubeji, nez je vyska prazce kovoveho. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Doomlord

Příspěvek od Doomlord »

no já se teď snažím dát dohromady Irisku, ale ten kovový nultý pražec mi dělá problémy...není ze stejného materiálu jako ostatní pražce, ale z nějakého barevného kovu (typuju mosaz) a je o trochu vyšší...budu měnit všechny pražce, ale nevím, co s tím nultým...zbrousit to už nepůjde, jsou v něm moc hluboké zářezy...možná koupím kousek 2,7mm pražcového drátu a vyměním ho...myslíte, že je to dobré řešení? díky
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Ja bych ho dal stejny jako vsechny ostatni prazce...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

mrkendy píše:Ja bych ho dal stejny jako vsechny ostatni prazce...
Nemůže být stejný, musí být vyšší.

Apropo, někde se mi možná v šuplíku válí, vyhodil jsem ho a dal tam zámky :-) ale už byl taky trochu sjetý...
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

rain píše:Nemůže být stejný, musí být vyšší.

Apropo, někde se mi možná v šuplíku válí, vyhodil jsem ho a dal tam zámky :-) ale už byl taky trochu sjetý...
Měl jsem kdysi dávno Diamantku a Proximu, u obou jsem měnil pražce a ten nultej jsem použil stejnej jako u ostatních a nebyl jedinej problém. Dokonce to potom mělo luxusní dohmat :wink:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

taky mam pocit, ze nemusi byt vyssi. jde spis o vysku sedlovyho(tedy toho, cemu se tu bezne rika nultak), aby se ta struna oprela o pravej nultak(ten druhej, kterej je tam kvuli zvuku).
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Asanoth píše:taky mam pocit, ze nemusi byt vyssi. jde spis o vysku sedlovyho(tedy toho, cemu se tu bezne rika nultak), aby se ta struna oprela o pravej nultak(ten druhej, kterej je tam kvuli zvuku).
Co to meleš ????
Prostě u Irisky (Galaxisky, Proximy, Vikomta....) je ten nultý pražec vyšší než ostatní.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Asanoth?? - Sedlovy je ten v kobylce - uz jsme o tom hovorili. :lol: :lol:
Doomlord

Příspěvek od Doomlord »

Díky...hodím tam pražec, co je stejně vysokej jak ten co tam je teď...tím nic nepokazím
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Stejnej... staci se zamyslet, jak funguje kapodastr :idea:

I na moji kytare je stejnej..
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

mrkendy píše:Stejnej... staci se zamyslet, jak funguje kapodastr :idea:

I na moji kytare je stejnej..
tak ono stačí se zamyslet, jak se chytají jednotlivý struny. Prostě se struna opře o pražec a je jedno o kolikátej, třeba i o nultej, takže poslední slovo je STEJNEJ

.... proto ty moje Jolany měly tak dobrý dohmat, páč nultý pražec měl přesně tu výšku, kterou má mít

..... kdyby byl vyšší, tak se musí struna víc přimáčknout, tím se víc napne a tím se nadladí, takže ikdyž je v pořádku oktáva, tak na 1. 2. 3. a někdy třeba i na dalších pražcích kytara neladí, hlavně při souzvuku s ostatními strunami hranými naprázdno ... a navíc se člověk víc nadře a k ničemu

.... kdyby byl nižší tak je to jasný :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“