Atkins píše:Tak nekomu rekni - tady je kytaristu, ze by se s nema dala zastavet Vltava.
Dvanáctistrunka kolem 5 tis.
Pravidla fóra
- Remy Bonjasky
Na bazaru teď byly dvě dvanáctky Seagull za 7000Kč. To odpovídá nějaké pořizovací ceně kolem 12kKč. To už by mohlo hrát. Šestistrunku Seagull vlastním, má pár chyb, ale celkově to není úplně špatná kytara. Navíc když jsou starší, tak jak tady někdo správně podotknul, aspoň máš jistotu, že se jim už asi víc krk kroutit nebude (tj. jestli je rovný, pravděpodobně už tak zůstane).
- Remy Bonjasky
Tak jenom pro upozornění, na mém Seagullu (a platilo to pro všechny, který jsem v prodejně zkoušel, ale jednalo se o modely kolem roku 1995(?)) byl hrozně hluchý tón G (ten nejhlubší, to jest 3. pražec na basové E struně) a ten o oktávu vyšší na tom byl o trochu lépe, ale taky nic moc. Tipl bych si na nějakou konstrukční nedomyšlenost. Psal jsem si s borcem z Kanady, kde se ty kytary vyrábí, ale borec si evidentně myslel, že člověk z pro něj dálného východu je naprostej nýmand a vůbec tomu nemůže rozumět. Fakt hrozná komunikace. Tak si na to dej případně pozor a případně zkus usmlouvat cenu ...
Případně počkej, až se vrátí Nero (předpokládám, že je někde na horách) a něco Ti k ní napíše, mám takový pocit, že tu dvanáctku vlastní.
Případně počkej, až se vrátí Nero (předpokládám, že je někde na horách) a něco Ti k ní napíše, mám takový pocit, že tu dvanáctku vlastní.
- Remy Bonjasky
to poznas az to uslysisRemy Bonjasky píše:Co přesně znamená ten "hluchý tón" ? Že tak dobře nevyzní ?
jinak, ne, nevyplati se kvuli tomu kupovat levnejsi kytaru, je lepsi nekoupit kytaru s zadnym hluchym tonem
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nevím, jestli se tento výraz skutečně používá. Měl jsem tím na mysli, že má znatelně kratší sustain (dobu doznívání) než ostatní tóny. Síla tönu není slabší než síla ostatních. U toho Seagulla to je při hraní slyšet tehdy, když vybrnkáváš a dlouho držíš jeden akord, tak jeho bas (v tomto případě G) zní krátce. Jestliže hraješ přes všechny struny (jedno jestli trsátkem nebo prstama), tak to nezaregistruješ.Remy Bonjasky píše:Co přesně znamená ten "hluchý tón" ? Že tak dobře nevyzní ?
Jinak na stejný problém jsem třeba narazil u Furcha, u kytary za 20 litrů.
No nic, za zkušenost se holt platí.
Jinak teď, když kupuju kytaru, tak si krom jiného postupně projiždím všechny tóny zvlášť a nechávám je vyznít. U basových strun, když jsou nové struny, by měly tóny znít s delším sustainem minimálně do nějaké 14 polohy. Když tóny na basových strunách přestávají znít někde u osmé polohy, jsou na vině buď staré struny nebo ta kytara stojí víš za co.
EDIT:
Jinak ta kytara Seagull (aspoň ta má) má taky spoustu předností (krásné výšky, které v této cenové skupině nejsou příliš běžné, dřevo s krásnou kresbou, výborné zpracování, ...). Já se jenom vždy snažím člověka upozornit spíš na ty negativa než pozitiva. Na ty lepší věci človék přijde většinou sám a rychle.
- miraslozil
Jester píše:Nevím, jestli se tento výraz skutečně používá. Měl jsem tím na mysli, že má znatelně kratší sustain (dobu doznívání) než ostatní tóny. Síla tönu není slabší než síla ostatních. U toho Seagulla to je při hraní slyšet tehdy, když vybrnkáváš a dlouho držíš jeden akord, tak jeho bas (v tomto případě G) zní krátce. Jestliže hraješ přes všechny struny (jedno jestli trsátkem nebo prstama), tak to nezaregistruješ.Remy Bonjasky píše:Co přesně znamená ten "hluchý tón" ? Že tak dobře nevyzní ?
Jinak na stejný problém jsem třeba narazil u Furcha, u kytary za 20 litrů.
No nic, za zkušenost se holt platí.
Jinak teď, když kupuju kytaru, tak si krom jiného postupně projiždím všechny tóny zvlášť a nechávám je vyznít. U basových strun, když jsou nové struny, by měly tóny znít s delším sustainem minimálně do nějaké 14 polohy. Když tóny na basových strunách přestávají znít někde u osmé polohy, jsou na vině buď staré struny nebo ta kytara stojí víš za co.
EDIT:
Jinak ta kytara Seagull (aspoň ta má) má taky spoustu předností (krásné výšky, které v této cenové skupině nejsou příliš běžné, dřevo s krásnou kresbou, výborné zpracování, ...). Já se jenom vždy snažím člověka upozornit spíš na ty negativa než pozitiva. Na ty lepší věci človék přijde většinou sám a rychle.
- Remy Bonjasky
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Strucne:
1. Krk nesmi byt nijak deformovan - prohnut, zkriven.
2. Ladeni - nutno vyzkouset ladeni v oktavach, u vsech strun.
3. Korpus - nemel by mit zadne praskliny [drobne oderky laku nevadi], pklepanim na korpus je nutne overit, zda neni uvolnene nejake zebro.
4. Zvuk - tony v celem rozsahu nastroje by mely byt vyrovnane, tzn. vsechny by mely mit priblizne stejneou hlasitost a do cca 9 polohy i stejny sustain [dozvuk].
1. Krk nesmi byt nijak deformovan - prohnut, zkriven.
2. Ladeni - nutno vyzkouset ladeni v oktavach, u vsech strun.
3. Korpus - nemel by mit zadne praskliny [drobne oderky laku nevadi], pklepanim na korpus je nutne overit, zda neni uvolnene nejake zebro.
4. Zvuk - tony v celem rozsahu nastroje by mely byt vyrovnane, tzn. vsechny by mely mit priblizne stejneou hlasitost a do cca 9 polohy i stejny sustain [dozvuk].
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Osobně bych ti doporučoval počkat a připlatit si. Pokud to budeš kupovat z druhé ruky většinou nemáš možnost to porovnat na místě s jinými kytarami. A jde tady nejenom o zvuk, ale i o to jak se ti na ní hraje (zvlášť pokud jsi doteď 12 neměl). Já chtěl dvanáctku taky jako druhou kytaru a postupným testováním jsem se zastavil až na 15kkč u furcha čehož nelituju.
- Remy Bonjasky
Tak jsem tu zase, ta kytara co jsem si měl ject koupit byla prodána ještě dřív než jsem se rozhoupal tam ject. Už jsem byl i zkouknout jednu kytaru tady u nás ve městě co jí někdo prodává, ale ta je v příšernym stavu.
Tak koukám dál po obchodech a ta seagulka co maj v kytarách se mi zdá už docela drahá a navíc jí tam ani nemaj. Koukal jsem na tuhle http://kytary.cz/baton-rouge-burnt-12-b ... 31:0:0:1:0 co mi na ní kdo řeknete ?
Tak koukám dál po obchodech a ta seagulka co maj v kytarách se mi zdá už docela drahá a navíc jí tam ani nemaj. Koukal jsem na tuhle http://kytary.cz/baton-rouge-burnt-12-b ... 31:0:0:1:0 co mi na ní kdo řeknete ?
- miraslozil
zkus se kouknout na stranku lidl music, maj tam Nashville 20 dvanactku za slusnou cenu tusim.
samozrejme se ti za ni nemuzu zarucit, ale zkusit ji muzes .)
edit: ted jsem se kouk, co je ta BR za kytaru, a to asi bude nekde uplne jinde jak ta Nashville.
samozrejme se ti za ni nemuzu zarucit, ale zkusit ji muzes .)
edit: ted jsem se kouk, co je ta BR za kytaru, a to asi bude nekde uplne jinde jak ta Nashville.
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Nashville NW-20C
Nashville NW-20C
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hraje pěkně, za ty peníze nenadchne, ani neurazí. Zvuk mi přišel lepší než zpracování.Remy Bonjasky píše:Tak jsem tu zase, ta kytara co jsem si měl ject koupit byla prodána ještě dřív než jsem se rozhoupal tam ject. Už jsem byl i zkouknout jednu kytaru tady u nás ve městě co jí někdo prodává, ale ta je v příšernym stavu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Remy Bonjasky