odtah?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
MetalistaHC

odtah?

Příspěvek od MetalistaHC »

cau ...kdyz hraju na spodnich strunach jak se delaj pull offy? Muzu to tim prstem kterej je bliz ke kobylce jakoby tim prstem ´odskrabnout´ :-D? me to jinak nezni. dik za rady ahoj
EXE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EXE »

nemuzes
EXE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EXE »

:D ne chce to poradne cvicit rychle oddelat prst od struny ...
rejmank

Příspěvek od rejmank »

kup si rockovou kytaru 1 od štefla je to vní všecko vysvětlený a dost se z ní naučíš odkaz:http://www.music-city.cz/eshop/vitezsla ... 3_103083_0
kytara:squier telecaster special 2
kombo:crate flexwave 15
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tož já nevím jak vy, ale já o ni vždycky tím odtahem jakoby brnknu :) Asi to, co autor myslel, a taky nevím jak jinak by se to mělo dělat jinak aby to kloudně znělo.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Já také tím prstem trochu škrtnu o tu strunu, ale tak, aby nebylo nic poznat. Ale chce to ten prst odtáhnout rychle. Většinou je ale přece jen vhodné o tu strunu trochu zavadit, ono tomu nejde ani úplně zabránit, když hraješ déle a taháš struny, to už je ta kůže na prstech trochu "rozrytá" a zavadíš o tu strunu téměř vždy.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
nity

Příspěvek od nity »

to ted teda nevim co myslite...treba 1 prst, struna e 5 prazec, a 3.prst sedmej prazec a ted chcete tim tretim prstem zahrat ten 5 prazec?? aniz byste pouzili pravou ruku...chapu to spravne??? jestli jo tak se to drnknout tim 3 prstem musi, nestaci jen odendat
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Já teda vůbec nechápu co myslí...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Giof píše:Já teda vůbec nechápu co myslí...
Ptá se na to, jak to odtáhnout tak, aby mu to líp znělo... Jinak Giofe, ten tvůj brouk v podpisu mne strašně irituje... Dneska to už je asi po čtvrté, co jsem se ho snažil rozmáčknout :D
nity

Příspěvek od nity »

ja se pro jistotku kouknul do svejch chytrejch knizek...mel sem pravdu,to co sem vysvetloval vejs je sestupny legato neboli pull-off..drnknout se musi
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
woro90

Příspěvek od woro90 »

nity píše:ja se pro jistotku kouknul do svejch chytrejch knizek...mel sem pravdu,to co sem vysvetloval vejs je sestupny legato neboli pull-off..drnknout se musi
Ale nemusí - pokud hraješ hodně rychle, dokonce ani nemůže - ten pohyb směrem do strany tě pak zpomaluje. Aby to bylo to čisté hezké legato, nesmí se skutečně drnknout, ale jen se tím prstem o strunu otřít. Povrch dostatečně ohraných prstů je dost hrubý na to, aby zafungoval trochu jako smyčec, a navázání tónu je plynulé. Hlasitost by měla být nepatrně monší než u příklepu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
nity

Příspěvek od nity »

sry, to nesouhlasim, kazdej muzem mit jinej nazor :)

souhlasil bych s tim ze kdyz mas natrenovano a umis a hrajes rychle, takze se pak snazis omezit ten pohyb do strany..ale kluci nevedi jak to hrat, takze spis de o to jak na to... urcite kdyz dam pravou ruku za zada tak pouhym zvedanim tech prstu toho legata nedocilim...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ja se setkal s obojim, oboje ma svoje plus a minus,takze tvrdim, ze je dobry umet oboji :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

nity píše:sry, to nesouhlasim, kazdej muzem mit jinej nazor :)

souhlasil bych s tim ze kdyz mas natrenovano a umis a hrajes rychle, takze se pak snazis omezit ten pohyb do strany..ale kluci nevedi jak to hrat, takze spis de o to jak na to... urcite kdyz dam pravou ruku za zada tak pouhym zvedanim tech prstu toho legata nedocilim...
Souhlas :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=8851

podobnej problem (neli stejnej) jsem řešil u sola k aces high od iron maiden

video
http://www.youtube.com/watch?v=OtB8hCNmXq0
Už nehraju, pouze poslouchám ...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Re: odtah?

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

MetalistaHC píše:cau ...kdyz hraju na spodnich strunach jak se delaj pull offy? Muzu to tim prstem kterej je bliz ke kobylce jakoby tim prstem ´odskrabnout´ :-D? me to jinak nezni. dik za rady ahoj
:?: :?:
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

dela se to tak ale musis to natrenovat aby to neznelo prasacky jinak to asi ani nejde
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“