Lampove kombo do 21 000..na hrani ve zkusebne a podiu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

začíná to smrdět OT, ale ještě jeden detajl... na kopii JCM800 mám třeba gain i mástr na čtvrt a na metal to je i tak 8)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Firemany

ss

Příspěvek od Firemany »

No chci hrat klasickej rock...a tvrdej..,ale potrebuju taky dobrej Clean...Mam kytaru Fender - Stratocastera za 6 500, ale budu si kupovat Gibosona LP studio...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

turbo_MaCk píše:metal se dá hrát i na blues junior, stejně jako blues na engla.
Jenom je potřeba, aby si to lidi už konečně uvědomili (ukázkovým příkladem jsou lidi, co koupí nějakej uber mega metal efekt na Rage Against The Machine - přitom Morello hraje na JCM800).

Já bych doporučil Engl Thunder / Screamer. Je to univerzální kombo, a určitě ne jenom metalovej aparát (sám ho mám a metal nehraju - http://bandzone.cz/lb1).

Ale vybírat aparát s rockovým zvukem asi nejde, protože rock má hodně podob. Takže bych doporučil projít ukázky na youtube, stránkách výrobce apod. a podle toho vybrat.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

turbo_MaCk píše:začíná to smrdět OT, ale ještě jeden detajl... na kopii JCM800 mám třeba gain i mástr na čtvrt a na metal to je i tak 8)
tak takovej apec by me osobne prisel uplne na nic... na cem bys pak hral blues, jazz, bluegrass???
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Asanoth píše:
turbo_MaCk píše:začíná to smrdět OT, ale ještě jeden detajl... na kopii JCM800 mám třeba gain i mástr na čtvrt a na metal to je i tak 8)
tak takovej apec by me osobne prisel uplne na nic... na cem bys pak hral blues, jazz, bluegrass???
Co když to třeba nehraje? :P
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
ondies
Kontaktovat uživatele:

Re: ss

Příspěvek od ondies »

Firemany píše:No chci hrat klasickej rock...a tvrdej..,ale potrebuju taky dobrej Clean...Mam kytaru Fender - Stratocastera za 6 500, ale budu si kupovat Gibosona LP studio...
kdeže jsi sehnal Fendra Strata za 6 500? :-D že bych si koupil rovnou dva třeba 8)
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

ondies píše:
Firemany píše:No chci hrat klasickej rock...a tvrdej..,ale potrebuju taky dobrej Clean...Mam kytaru Fender - Stratocastera za 6 500, ale budu si kupovat Gibosona LP studio...
kdeže jsi sehnal Fendra Strata za 6 500? :-D že bych si koupil rovnou dva třeba 8)
není to Squier by Fender? :-O
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Tak potom bych se vážně nebál Marshallů DSL nebo TSL řady, sám je moc rád nemám, ale s Gibsonama si rozumí dobře a jejich zkreslenej zvuk není tak špatnej...Engly jsou dost specifický na to, aby se líbili každýmu, mě osobně nesedí, a pokud by ses pro něj rozhodl, je třeba to pořádně vyzkoušet...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

blues? na ten stejnej zvuk, proč ne... Já ovládám zvuk kytary, ne aparát :roll:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Joey píše:
Asanoth píše:
Co když to třeba nehraje? :P
no, radsi si nepredstavuju cloveka, kterej non stop drti metal :D

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
zepp

Příspěvek od zepp »

Za sebe bych jednoznačně doporučil H&K Statesman. Sice jej nevlastním, ale měl jsem možnost přes něj hrát a jak čistej, tak zkreslenej zvuk je naprosto super. Mrkni na jejich stránky http://www.hughes-and-kettner.com/produ ... 6317bf6f62# jsou tam zvukový ukázky na Strata i na LP. Dost jich je i na youtube.
Kopie Ibanez RG-handmade, Vintage LP V100TSB, Vintage VS6 SG GH, ADA MP1 Classic, Fender G-DEC Junior
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

hele, a co Marshall 1987(nebo nejakej jinej jednokanal), pod to nejakou ne tak dobrou bednu a k tomu krabku dle gusta?

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

za 21k s klidem sezenes mesu calibera nebo F30, kdyz se budes dobre koukat tak i neco z mark serie :)

jinak HK statesman hraje opravdu super.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hele vážně bych sem napsal alespoň kapelu, která se ti líbí zvukem kytar, nebo bližší styl, tohle totálně nikam nevede. Sám vidíš, že ti to s výběrem nepomůže, když tady každej jmenuje něco jiného, co se komu líbí, nebo jo?.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
mr.sneidy

Příspěvek od mr.sneidy »

Já bych diporučoval tohle kombíčko ;) http://kytary.cz/randall-celolampove-ko ... 48:0:0:1:0 hraje skvěle
afektband

Příspěvek od afektband »

mr.sneidy píše:Já bych diporučoval tohle kombíčko ;) http://kytary.cz/randall-celolampove-ko ... 48:0:0:1:0 hraje skvěle
Má to něco společnýho s tutím?
http://kytary.cz/randall-celolampova-hl ... 43:0:0:1:0

nebo je to jinej model?
Já jenom že ta hlava hraje příšerně.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
mr.sneidy

Příspěvek od mr.sneidy »

to je ono :) ale jen hlava bez reproduktoru
afektband

Příspěvek od afektband »

mr.sneidy píše:to je ono :) ale jen hlava bez reproduktoru
Já že to kombo je RG a hlava RH, no každopádně jestli je to to samí, tak od toho ruce pryč. Je to hnus velebnosti. Všechny ostatní komba co tu zazněli jsou mnohonásobně lepší.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

na randallu asi moc rocku nevykroutis. ty marshally nejsou spatny i kdyz jcm 2000 je hi-gain aparat spise na tvrdsi. jak uz tady nekdo zminoval toho voxe tak do toho bych sel a nebo peavey classic. ale ten vox si myslim ze by mohl byt dobrej. ale nikdo ho tady nezminuje tak nevim
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Randall nebrat! nechápu, na co v tom kombu jsou lampy...no, nejen, že jsem je tam neviděl, ale hlavně tam vážně nemůžuou hrát:D kdyby tam dali aspon žárovky, aby to svítilo:D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“