Snímače nebo kombo šumí

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
DL
Kontaktovat uživatele:

Snímače nebo kombo šumí

Příspěvek od DL »

Zdar, nechci říct, že mám problém, ale vadí mi že pokud mám jen zapnutý kombo a zapojenou kytaru tak mi v něm něco šumí, celkem dost.
Když se dotknu strun tak to přestane :roll:
Čím to je? Někde jsem slyšel špatně uzemněný kombo.
Co s tím?

Dík moc.

BTW. magický tlačítko hleda mi nefunguje, házi to chybu tak mě hned nekamenujte, že zakládám zbytečná téma. :)

DL.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

špatné zemění v kytaře.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Chlebik
Kontaktovat uživatele:

Šum při zkreslení

Příspěvek od Chlebik »

Mě to dělá to stejný pokud mám zaplý zkreslení na kombu, pokud dám čistý zvuk tak v poho.

Prý to může být tím, že snímače chytají všemožný vlny co jsou okolo - třeba z špatně odstíněnýho počítače a podobně.
Kytara: Vintage V6 Sunset Sunburst
Kombo: LINE6 - Spider III 15
P5YCHO

Re: Šum při zkreslení

Příspěvek od P5YCHO »

2 Chlebik:
To samý jak u tebe.Řekl bych,že to je tim,že určitě máme všichni distortion a ten udělá i s hodně tichym šumem z kytary pěknej bordel...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Kdy ty lidi začnou hledat? Šumí mi to...je to tu snad stokrát. :?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

chlebiku, ty asi budes mit urvanej nejakej drat. zemneni kobyly, snimacu nebo neceho.
vy dva dalsi(mate asi singly), bud vymente snimace a nebo odstinte medenou paskou(je tu o tom topic). idealne oboji.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Demilich píše:špatné zemění v kytaře.
Co s tím?
Joey píše:Kdy ty lidi začnou hledat? Šumí mi to...je to tu snad stokrát. :?
Kdy ty lidi začnou číst první příspěvky až dokonce ? :(
Asanoth píše:vy dva dalsi(mate asi singly)
Mám jen 2xHB
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Chlebik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chlebik »

Joey píše:Kdy ty lidi začnou hledat? Šumí mi to...je to tu snad stokrát. :?
Jestli narážíš i na mě tak já nežádal radu, kdybych si to chtěl vyřešit tak pohledám, když bych nenašel tak napíšu že sem nenašel a zeptám se. Jen jsem chtěl DLovi sdělit že v tom není sám a čím to může být, ikdyž sem asi minul.

Nicméně: P5YCHOvi a Asanothovi jsem vděčný za jejich rady, jak budu dávat pružiny do tremola (až v music data dodělají inventuru) tak na to kouknu :wink:
Kytara: Vintage V6 Sunset Sunburst
Kombo: LINE6 - Spider III 15
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

DL: tak koukni na draty, nekde se ti asi neco urvalo.
nebo mas extremne shitozni snimace nebo kombo nebo kabel :)

jionak, kdyz to hodi chybu , tak kliknete na F5(v pripade potreby nekolikrat)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

2 Asanoth:
U mě bude problém jinde. Mám 2 x HB a kytara je fungl nová...Kabely od Bespeca sou téměř nezničitelný,takže bych řekl,že malér bude jinde. :wink:
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

P5YCHO píše:2 Asanoth:
U mě bude problém jinde. Mám 2 x HB a kytara je fungl nová...Kabely od Bespeca sou téměř nezničitelný,takže bych řekl,že malér bude jinde. :wink:
to je přesně jedna z věcí, na kterou jsem narážel ve vlákně o kytarách. To je prostě Stagg (a nejen stagg, ale i jiné kytary za tu cenu). S tím toho moc neuděláš. Snad jen trochu zmírnit s Noisgate - ale zdá se mi, že noisegate by se měl využívat v úplně jiných situacích než k omezení šumu stockových snímačů Staggů atd.
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

2 Saul:
No nevim,každopádně až budou prachy,tak de ten sajrajt z domu.Sloužila dobře,ale jestli je to taková ehm...... Jak tu všichni říkaj...Tak radši sáhnu po něčem jinym.
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

napřed si ale něco jiného vyzkoušej. Hardware je k ničemu, ale třeba máš náhodou dobrý kus, který se povedl. Zaskoč do hudebnin a zkoušej.
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

To bude potřeba.Hlavně chci PODa a nový kombo.Protože kombo mam samozřejmě 10W od Stagga,ještě ze setu s tim stratem.To SG už nemá tak hroznej zvuk,ale i tak to chrastí.Taky hlasitosti sou u Deadnote problém...Ale to by bych mohl srovnat kompresorem,ne?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Co řešíte? Z uvedeného popisu je zcela jisté špatné zemění. A co s tím? :D Rozebrat kytaru, kouknout na elektroniku a zemění dobře spájet. Uzemnit všechno (oplet snímačových kabelů, pokud máte + zemnící kabely snímačů) přes zadky poťáků ke kobyle (pokud je vyvedený kablík) a to všechno k zemnícímu kolíku na jacku.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Demilich píše:Co řešíte? Z uvedeného popisu je zcela jisté špatné zemění. A co s tím? :D Rozebrat kytaru, kouknout na elektroniku a zemění dobře spájet. Uzemnit všechno (oplet snímačových kabelů, pokud máte + zemnící kabely snímačů) přes zadky poťáků ke kobyle (pokud je vyvedený kablík) a to všechno k zemnícímu kolíku na jacku.
amen
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

turbo_MaCk píše:
Demilich píše:Co řešíte? Z uvedeného popisu je zcela jisté špatné zemění. A co s tím? :D Rozebrat kytaru, kouknout na elektroniku a zemění dobře spájet. Uzemnit všechno (oplet snímačových kabelů, pokud máte + zemnící kabely snímačů) přes zadky poťáků ke kobyle (pokud je vyvedený kablík) a to všechno k zemnícímu kolíku na jacku.
amen
Plus bych ještě doplnil. Jestli jsou to singly tak ty prostě šumět budou trochu vždycky a jestli dáš distorsion tak budou šumět o to víc. Zase úplně se tomu prostě zabránit nedá. Takže jestli tu náhodu neřešíte něco co je zcela normální.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

aivn86 píše:
turbo_MaCk píše:
amen
Plus bych ještě doplnil. Jestli jsou to singly tak ty prostě šumět budou trochu vždycky a jestli dáš distorsion tak budou šumět o to víc. Zase úplně se tomu prostě zabránit nedá. Takže jestli tu náhodu neřešíte něco co je zcela normální.
To co tu celou dobu řešim já naprosto normální je...Vysvětluje to spousta věcí,kerý se na tom zapřičinili a já je všechny shrnu jednim jménem. Stagg. Stačí? :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“