Zdar, nechci říct, že mám problém, ale vadí mi že pokud mám jen zapnutý kombo a zapojenou kytaru tak mi v něm něco šumí, celkem dost.
Když se dotknu strun tak to přestane
Čím to je? Někde jsem slyšel špatně uzemněný kombo.
Co s tím?
Dík moc.
BTW. magický tlačítko hleda mi nefunguje, házi to chybu tak mě hned nekamenujte, že zakládám zbytečná téma.
chlebiku, ty asi budes mit urvanej nejakej drat. zemneni kobyly, snimacu nebo neceho.
vy dva dalsi(mate asi singly), bud vymente snimace a nebo odstinte medenou paskou(je tu o tom topic). idealne oboji.
Joey píše:Kdy ty lidi začnou hledat? Šumí mi to...je to tu snad stokrát.
Jestli narážíš i na mě tak já nežádal radu, kdybych si to chtěl vyřešit tak pohledám, když bych nenašel tak napíšu že sem nenašel a zeptám se. Jen jsem chtěl DLovi sdělit že v tom není sám a čím to může být, ikdyž sem asi minul.
Nicméně: P5YCHOvi a Asanothovi jsem vděčný za jejich rady, jak budu dávat pružiny do tremola (až v music data dodělají inventuru) tak na to kouknu
P5YCHO píše:2 Asanoth:
U mě bude problém jinde. Mám 2 x HB a kytara je fungl nová...Kabely od Bespeca sou téměř nezničitelný,takže bych řekl,že malér bude jinde.
to je přesně jedna z věcí, na kterou jsem narážel ve vlákně o kytarách. To je prostě Stagg (a nejen stagg, ale i jiné kytary za tu cenu). S tím toho moc neuděláš. Snad jen trochu zmírnit s Noisgate - ale zdá se mi, že noisegate by se měl využívat v úplně jiných situacích než k omezení šumu stockových snímačů Staggů atd.
2 Saul:
No nevim,každopádně až budou prachy,tak de ten sajrajt z domu.Sloužila dobře,ale jestli je to taková ehm...... Jak tu všichni říkaj...Tak radši sáhnu po něčem jinym.
To bude potřeba.Hlavně chci PODa a nový kombo.Protože kombo mam samozřejmě 10W od Stagga,ještě ze setu s tim stratem.To SG už nemá tak hroznej zvuk,ale i tak to chrastí.Taky hlasitosti sou u Deadnote problém...Ale to by bych mohl srovnat kompresorem,ne?
Co řešíte? Z uvedeného popisu je zcela jisté špatné zemění. A co s tím? Rozebrat kytaru, kouknout na elektroniku a zemění dobře spájet. Uzemnit všechno (oplet snímačových kabelů, pokud máte + zemnící kabely snímačů) přes zadky poťáků ke kobyle (pokud je vyvedený kablík) a to všechno k zemnícímu kolíku na jacku.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
Demilich píše:Co řešíte? Z uvedeného popisu je zcela jisté špatné zemění. A co s tím? Rozebrat kytaru, kouknout na elektroniku a zemění dobře spájet. Uzemnit všechno (oplet snímačových kabelů, pokud máte + zemnící kabely snímačů) přes zadky poťáků ke kobyle (pokud je vyvedený kablík) a to všechno k zemnícímu kolíku na jacku.
amen
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Demilich píše:Co řešíte? Z uvedeného popisu je zcela jisté špatné zemění. A co s tím? Rozebrat kytaru, kouknout na elektroniku a zemění dobře spájet. Uzemnit všechno (oplet snímačových kabelů, pokud máte + zemnící kabely snímačů) přes zadky poťáků ke kobyle (pokud je vyvedený kablík) a to všechno k zemnícímu kolíku na jacku.
amen
Plus bych ještě doplnil. Jestli jsou to singly tak ty prostě šumět budou trochu vždycky a jestli dáš distorsion tak budou šumět o to víc. Zase úplně se tomu prostě zabránit nedá. Takže jestli tu náhodu neřešíte něco co je zcela normální.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
amen
Plus bych ještě doplnil. Jestli jsou to singly tak ty prostě šumět budou trochu vždycky a jestli dáš distorsion tak budou šumět o to víc. Zase úplně se tomu prostě zabránit nedá. Takže jestli tu náhodu neřešíte něco co je zcela normální.
To co tu celou dobu řešim já naprosto normální je...Vysvětluje to spousta věcí,kerý se na tom zapřičinili a já je všechny shrnu jednim jménem. Stagg. Stačí?