Vox Amplug AC30
Pravidla fóra
- misadlouhy
Já jsem se AC30 (obyč) zbavil asi 2 týdny po zakoupení. Vrátil jsem jí na kytary.cz. Začalo se mi zdát, že když ji budu mít ještě chvíli, tak se mi vyvyklá ten jack kytarový vstup, ta plastovitost je zkrátka strašně evidentní. Plus se mi nelíbil ten strašně ostrý výškový čistý zvuk. Tak jsem se toho krámu
zbavil a dokud nekoupím lepší kombíčko, zůstávám na tichém panelákovém hraní na Kustomu 12A
Norman ST 40 folk
AC 30 nebo Classic rock?
Jak jsem pročítal tohle fórum, tak tu máte zkušenosti jak s modelem AC 30 tak i s Classic rock. Můžete mi prosím poradit, který je zvukově bližší zkreslení z Boss SD1? Poslouchal jsem ukázky na oficiálních stránkách a rozhoduju se mezi těmito dvěma modely. Díky za odpověď
- AlienW
- Kontaktovat uživatele:
zdravim.tak jsem novym majitel Vox Amplug Metal. musim rict ze me tahle vecicka opravdu prekvapila. trosku bych o tom poreferoval protoze s verzi metal tu moc lidi nema zkusnosti apson co jsem se docetl.
Cena je stejna jako u predeslých modelu. v této chvíli to teda stoji 1039 v music centru - http://www.musiccenter.cz/VOX-amPlug-Me ... e/:3:28737
Musim rict ze jsem velmi narocny na zkresleni ale toto ma zkresleni opravdu hutne. Krome volume se da nastavit take TONE a taky GAIN to jest klasika. nevim k cemu bych to zkresleni prirovnal ale rekl bych ze to bude asi k nejakemu randallovi. lidem hrajicím metal do doopravdy doporučuji je opravdu velmi šikovna vecička. neda se tam sice nastavit milion tonu ale na cestovani do vlaku to opravdu staci. zkresleni to ma asi tak stejne rekl bych spise brutalnejsi nez boss OS 2 . Je to takova pila. zadne lehke ale ani zahuhlane zkresleni. Zkouseno se sluchatky Koss Porta Pro. opravdu me to prekvapilo a lidi co hraji na aparaty jako je mesa, peavey, engl či randall toto na cvičení či cestování opravdu doporučuji.
Cena je stejna jako u predeslých modelu. v této chvíli to teda stoji 1039 v music centru - http://www.musiccenter.cz/VOX-amPlug-Me ... e/:3:28737
Musim rict ze jsem velmi narocny na zkresleni ale toto ma zkresleni opravdu hutne. Krome volume se da nastavit take TONE a taky GAIN to jest klasika. nevim k cemu bych to zkresleni prirovnal ale rekl bych ze to bude asi k nejakemu randallovi. lidem hrajicím metal do doopravdy doporučuji je opravdu velmi šikovna vecička. neda se tam sice nastavit milion tonu ale na cestovani do vlaku to opravdu staci. zkresleni to ma asi tak stejne rekl bych spise brutalnejsi nez boss OS 2 . Je to takova pila. zadne lehke ale ani zahuhlane zkresleni. Zkouseno se sluchatky Koss Porta Pro. opravdu me to prekvapilo a lidi co hraji na aparaty jako je mesa, peavey, engl či randall toto na cvičení či cestování opravdu doporučuji.
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
Já to použil na Gibson SG i na strata. Zvukově dobrý, ale pokud chceš úplně čistý zvuk, nedostaneš ho.Ale jinak dobrá věcička, pokud si chceš v klidu někam zalýzt a brnkat si v soukromí do sluchátek. Jo a do toho strata to sedne jako ulitý. Ono je to pro něj ze zadu tvarovaný. Z Gibsona mi to trčí do předu docela blbě. Ve stratu prostě sedí. Doporučujufelixx píše:uvažuju o tom, ale z fotky se mi zdá, že by díky tvaru mohl být problém zapojit do vstupu u STRATA. použíl jste to někdo se stratem?
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
Re: Vox Amplug AC30
vlastnite/pouzivate niekto nejaky ten plug uz dlhsiu dobu? nevyskytli sa problemy? celkom vazne uvazujem o kupe, kludne aj z druhej ruky, z ukazok na youtube sa mi to zdalo byt postacujuce na doma...
konkretne este zvazujem metal a classic rock, mate niekto skusenosti s oboma?
konkretne este zvazujem metal a classic rock, mate niekto skusenosti s oboma?
- Darth Maul
Re:
http://www.musiccenter.cz/produktyGTA/v ... tal_z1.mp3Johny_G píše:Tak ta AC30 se mi nelíbila nikdy, ale o ten Metalový kousek bych měl docela zájem. Fakt by nikdo nedal dohromady pár vteřin záznamu? Byl bych mu vážně vděčný, není to zas tak málo peněz.
http://www.musiccenter.cz/produktyGTA/v ... tal_z2.mp3
http://www.musiccenter.cz/produktyGTA/v ... tal_z3.mp3
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Washburn D10SB
tie ukazky som videl/pocul na musiccentre, ale potesila by skor nejaka vlastna nahravka, skusenost, doporucenie od niekoho kto to vlastni/vlastnil/ vyskusal
myslim varianty metal a classic. ide z toho metalu nejakym sposobom vytiahnut aj cisty zvuk? a z classic rocku nejake 'metalovejsie' skreslenie?
Mel jsem metal, za sebe radim ber radsi treba ten rock, protoze metal ma gainu sice hodne, ale ten zvuk pak neni moc dobrej...
Jinak cistej se z toho vytahnout da taky, dobre to reaguje na potaky. Pokud chces hrat jen do sluchatek, je to rozhodne fajn vec.
Jinak cistej se z toho vytahnout da taky, dobre to reaguje na potaky. Pokud chces hrat jen do sluchatek, je to rozhodne fajn vec.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Darth Maul
Osobně jsem měl Classic Rock, ale po pár dnech jsem ho vrátil - malé kombo Roland Microcube za pouze dvojnásobnou cenu mi určitě poslouží mnohem víc...
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Washburn D10SB
Washburn D10SB
Nazdar, ja mám Amplug metal už asi rok a pol, je až neuveriteľné, koľko tam vydržia batérie. Chodí absolútne bez problémov, len pri sede treba dať pozor o nejaké hrubšie zavadenie, neviem či by to vydržal. Ale to chcem vyriešiť krátkym predlžovacím káblom. Mám rackovú zostavu, no na Amplug nedám dopustiť, to skreslenie je výborné aj pri malej hlasitosti a ja som často hrával na sucho, tak teraz hrávam s Amplugom. Dlhší čas ležal v šuflíku, lebo proste tie slúchadlá, ten zvuk, to nebolo ono, a časom ma to prestalo baviť. No len tak zo srandy som doňho pichol malý aktívny tužkovou batériou napájaný repráčik, čo som dostal k mobilu Nokia 5310 XpressMusic, a páni, tá reakcia na hru a ruky, to je 100 a jedno, slúchadla Koss Porta Pro, ktoré som plánoval, som zrušil. Hlasitosť sa dá krásne prispôsobiť ktorejkoľvek nočnej hodine, vyskúšajte to, trebárs aj na vaše počítačové cukorničky.Chcel som malé kobíčko na cvičenie, no nemá to význam.Pre crunch alebo čistejší zvuk sa treba pohrať s nastavením na gitare, mám S. Duncan SH - 4JB, a rozumie si s Voxikom pekne. Jednoznačne doporučujem a už som to niekde písal, čo by som ja dal za niečo takéto pred 15-20 rokmi, aj keď vtedy bol Rockman Tom Scholtz, no cenovo vtedy pre mňa nedostupný. Keby že ho rozmlátim, tak hneď na druhý deň si idem po ďalší. Chcem ešte lacnú záložnú gitaru ( napr. Vintage 100 Icon LP )a to, že kedykoľvek si tieto dve veci hodím do auta a cvičím kedy chcem a kde chcem a s kým chcem, to je fascinujúce.
Howk.
Howk.
Co byste doporučili na metal ve stylu Iron Maiden, Saxon, Judas Priest, Helloween. Ten classic rock nebo metal?? Ještě jsem tu malou blbůstku nikdy neměl v uších ani v ruce, ale hodně mě zaujala, protože v paneláku to s mým cratem není zrovna sranda 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
ten Metal je hodně brutální, možná spíše ten classic rock
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
-
Teorge
A nemá někdo zkušenosti s Dunlop Rockmany? Jsou drahé
, nikde jsem neviděl ukázky, ani možnost si to vyzkoušet, a hodně mě to zajímá.
Ještě jsem to taky neslyšel. Našel jsem jen tohle:Teorge píše:A nemá někdo zkušenosti s Dunlop Rockmany? Jsou drahé, nikde jsem neviděl ukázky, ani možnost si to vyzkoušet, a hodně mě to zajímá.
http://kytary.cz/dunlop-rockman-guitar-ace/HN106670/
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Dunl ... od_id;1193
Je to docela za peníze
Gibson SG-SFWCH
Tenhle mrňous má vážně 1W?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
woro90-1
Do téhle krabičky by se v pohodě vešel i 15W zesík. Jenže u tranzistoráků se většinou píše kolik toho koncák vydrží, ne kolik z něj jde tahat - to jsou dvě různé věci, protože lampáč můžeš hnát až do saturace, zatímco tranďák přebudit nemůžeš, v zájmu slušného zvuku. Navíc často nebývají krmené plným napětím.Bummer píše:Tenhle mrňous má vážně 1W?
Aktuálně - má ho někdo? A nahrávali jste už někdo s ním? Docela by mě to zajímalo, jak na to.