o ukázky se pokoušet nebudu

ale pošlu fotky (moment)
Zvukově je AC30 dost dobrá - na sluchátka určitě, jak čistý zvuk, tak když přidáte zkreslení (gain). Jsou na ní 3 levně vypadající umělohmotná kolečka - gain, tone (basy < - > výšky) a hlasitost, pak switch on/off(off="stand by"), dioda signalizující zapnutí, malý jack na sluchátka a malý jack vstup na mp3 přehrávač/discman. Bez baterek je ta věc hrozně lehká, působí jako levná plastová krabička, když tam strčíte baterky, tak ten pocit trochu pomine ale umělohmotná kolečka a zapínací knoflík moc bytelnému dojmu nepřidají.
Zvuk ve sluchátkách Beyerdynamic DT231 (cca 1700,-,uzavřená sluchátka kvalitativně asi na úrovni Koss Porta Pro, excelentní výšky a středy, slabší basy, velmi čístý = věrný zvuk) při nižší hlasitosti je čistý zvuk příjemný
(oprava: po chvíli hraní mi ostrý čistý zvuk trochu vadí), zkreslený zvuk průrazný pěkně reagující s určitou "příchutí" zvuku lampového aparátu. Pěkné výšky. Střední hlasitost je stále příjemná=srozumitelná a uspokojivě působí dojmem, že hrajete nahlas na kvalitní aparát. Při vyšší hlasitosti, přestává být zvuk příjemný, ale spíš díky povaze sluchátek - větší hlasitost se do nich nehodí.
Specidika tohoto konkrétního modelu (AC30) - i při nejvyšším zkreslení sóla mají pouze nádech zkresleného zvuku. Je to takový nakřáplý zkreslený zvuk, není to na zpěvná metalová sóla. To bych spíš šáhl po modelu AC30 Metal - tam by měla být sóla a pily podstatně .. metalovější

.
Celkově jsem spokojen, umím si představit uplatnění před koncertem když hraje někdo jiný - nasadit si sluchátka a hrát si sám pro sebe. Zajímavá je možnost připojit mp3 přehrávač (nezkoušel jsem). No a samozřejmě ideální na hru večer / v noci v paneláku nebo když nechcete tahat někam kombo a přesto chcete hrát - stačí tohle, sluchátka, kytara. Kvalitativně je zkreslený zvuk ve sluchátkách mnohem lepší než zkreslený zvuk komba Kustom 12Wa ze sluchátkového výstupu, opravdu o dost. Ani vzdáleně se zkreslení kombíčka Amplugu nerovná. Čistý zvuk je ve sluchátkách z amplugu ostřejší než čistý zvuk z komba Kustom. Je sice docela dobrý, ale u čistého zvuku z Kustomu mám pocit větší plnosti, více prostorovějšího zvuku. Zvuk z Amplugu je oproti Kustomu ve sluchátkách plošší, cinkavější - přesto je fajn, není špatný.
Napadlo mne zkusit zapojit jako zkreslení před čistý zvuk v kombu, ale nejsem si jistý, jestli tím neohrozím kombo. Četl jsem, že kdosi zapojil na koncertě Ampluga přímo do PA a výsledek byl opravdu hodně dobrý (viz odkaz recenze výše). Nezk**vím si kombo, když potáhnu zvuk z výstupu na sluchátka do komba? Chybí mi redukce velký jack - malý jack, jinak bych to už vyzkoušel..

Doufám, že výsledné zkreslení bude lepší než zkreslení komba Kustom.