Vox Amplug AC30

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
misadlouhy

Vox Amplug AC30

Příspěvek od misadlouhy »

Máte už to někdo?

Obrázek
Cena 1250,- na Kytarách.cz, 3 modely

Vynikajicí sluchátkový zesilovač s dokonalou imitací drahých VOX zesilovačů. Můžete hrát kdekoli a kdykoli, aniž byste se museli složitě zapojovat, stačí píchnout do kytary, nasadit sluchátka a můžete hrát. Navíc je zde možnost připojit CD/MP3 přehrávač, tudíž si můžete zajamovat se svým oblíbeným interpretem či kapelou.

Tato věcička funguje na dvě tužkové AAA baterie, které při plném provozu vydrží déle jak 15 hodin.

Vox amplug AC30
http://www.voxamps.co.uk/downloads/audi ... ajesty.mp3

Vox amplug AC30 MT Metal
http://www.voxamps.co.uk/downloads/audi ... l_Fest.mp3

Vox amplug AC30 CR Classic Rock
http://www.voxamps.co.uk/downloads/audi ... _Blues.mp3
misadlouhy

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

zajímavé, VOX dělá docela slušné efektíky v těch svých kombech takže by to nemuselo být špatné. Ta cena taky není nijak extrémní ale kdyby to stálo půlku nezlobil bych se :).

// teď se dívám a na Amazonu za 40$, což je asi 720kč. To není špatná cena jenom by tam musel někdo jet. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

A nedalo by se to nějak poslat ? Možná by to pořád vyšlo levnějc než v Čechách...
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

EBay
52 dolaru i s postou, to je neco malo pres 900
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
misadlouhy

nejlepší je asi ta klasická (tj. obyčejná) AC30
Naposledy upravil(a) misadlouhy dne 15.12.2007 2:29, celkem upraveno 2 x.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

misadlouhy píše:nejlepší je asi ta klasická AC30
také si myslím :)
misadlouhy

misadlouhy

tak jsem šťastným majitelem AC třicítky
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

odkud ? z kytar ? :) gratuluji
Chci slyšet ukázky :lol: :twisted:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

misadlouhy píše:tak jsem šťastným majitelem AC třicítky
Tak se podel o zkusenosti, zacinam o tom premyslet jako o practice 'ampu' na takove to domaci hrani, ted hraju na sucho, ale nektery veci se takhle blbe trenuji.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

no právě, by mě zajímalo jak moc dynamiky to pobralo. Zas cvičit na něčem alá Amplitube, který nedá vyniknout chybám, takže si pak člověk myslí jak dobře to hraje, to je taky na nic.
Pokud by to bylo dobrý tak akorát jako blbůstka na simulaci zvuku, tak to možná za to ani nestojí. Podle těch ukázek co jsem viděl to ale vypadalo pěkně.
misadlouhy

o ukázky se pokoušet nebudu 8) ale pošlu fotky (moment)

Zvukově je AC30 dost dobrá - na sluchátka určitě, jak čistý zvuk, tak když přidáte zkreslení (gain). Jsou na ní 3 levně vypadající umělohmotná kolečka - gain, tone (basy < - > výšky) a hlasitost, pak switch on/off(off="stand by"), dioda signalizující zapnutí, malý jack na sluchátka a malý jack vstup na mp3 přehrávač/discman. Bez baterek je ta věc hrozně lehká, působí jako levná plastová krabička, když tam strčíte baterky, tak ten pocit trochu pomine ale umělohmotná kolečka a zapínací knoflík moc bytelnému dojmu nepřidají.

Zvuk ve sluchátkách Beyerdynamic DT231 (cca 1700,-,uzavřená sluchátka kvalitativně asi na úrovni Koss Porta Pro, excelentní výšky a středy, slabší basy, velmi čístý = věrný zvuk) při nižší hlasitosti je čistý zvuk příjemný (oprava: po chvíli hraní mi ostrý čistý zvuk trochu vadí), zkreslený zvuk průrazný pěkně reagující s určitou "příchutí" zvuku lampového aparátu. Pěkné výšky. Střední hlasitost je stále příjemná=srozumitelná a uspokojivě působí dojmem, že hrajete nahlas na kvalitní aparát. Při vyšší hlasitosti, přestává být zvuk příjemný, ale spíš díky povaze sluchátek - větší hlasitost se do nich nehodí.

Specidika tohoto konkrétního modelu (AC30) - i při nejvyšším zkreslení sóla mají pouze nádech zkresleného zvuku. Je to takový nakřáplý zkreslený zvuk, není to na zpěvná metalová sóla. To bych spíš šáhl po modelu AC30 Metal - tam by měla být sóla a pily podstatně .. metalovější :lol: .

Celkově jsem spokojen, umím si představit uplatnění před koncertem když hraje někdo jiný - nasadit si sluchátka a hrát si sám pro sebe. Zajímavá je možnost připojit mp3 přehrávač (nezkoušel jsem). No a samozřejmě ideální na hru večer / v noci v paneláku nebo když nechcete tahat někam kombo a přesto chcete hrát - stačí tohle, sluchátka, kytara. Kvalitativně je zkreslený zvuk ve sluchátkách mnohem lepší než zkreslený zvuk komba Kustom 12Wa ze sluchátkového výstupu, opravdu o dost. Ani vzdáleně se zkreslení kombíčka Amplugu nerovná. Čistý zvuk je ve sluchátkách z amplugu ostřejší než čistý zvuk z komba Kustom. Je sice docela dobrý, ale u čistého zvuku z Kustomu mám pocit větší plnosti, více prostorovějšího zvuku. Zvuk z Amplugu je oproti Kustomu ve sluchátkách plošší, cinkavější - přesto je fajn, není špatný.

Napadlo mne zkusit zapojit jako zkreslení před čistý zvuk v kombu, ale nejsem si jistý, jestli tím neohrozím kombo. Četl jsem, že kdosi zapojil na koncertě Ampluga přímo do PA a výsledek byl opravdu hodně dobrý (viz odkaz recenze výše). Nezk**vím si kombo, když potáhnu zvuk z výstupu na sluchátka do komba? Chybí mi redukce velký jack - malý jack, jinak bych to už vyzkoušel.. :wink: Doufám, že výsledné zkreslení bude lepší než zkreslení komba Kustom.
Naposledy upravil(a) misadlouhy dne 16.12.2007 5:51, celkem upraveno 3 x.
misadlouhy

slíbené fotky

obsah balení
Obrázek

zezadu
Obrázek

Obrázek
Obrázek

sorry za špatnou kvalitu - aspoň pro představu - nad nápisem Vox hlasitost, tone, gain a vstup na mp3, vedle diody neviditelný on/off switch
Obrázek

Obrázek
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Do nástrojovýho vstupu by to možná šlo ale asi to bude hrát blbě. Pokud máš nějaký zesilovač na hudbu (vež nebo cokoliv jiného), tak bych to zkusil napojit do něj. :)
Nebo by se hodil linkový vstup na kombu ale to ten Kustomek nemá :? .

// s tím provedením vzhledu souhlasím, je to takový až moc "laciný"
Naposledy upravil(a) Smrťokvítek dne 15.12.2007 18:47, celkem upraveno 3 x.
misadlouhy

made in japan
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Objednána metalová verze to musím mít :D Konec bouchání sousedů při hraní na mýho MicroCuba
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
misadlouhy

dneska jsem se z testovacích důvodů zkusil probudit o něco dřív :D

produkt má samozřejmě i své mouchy, kromě již zmíněného levného zpracování je to to, že jiný charakter zvuku než jaký vám amplug dává z ní nedostanete (leda ji dát za reverb nebo jiný pedál), nejvíc mi to vadí u čistého zvuku, který tu příchuť Voxu má v sobě jako prokletí. U zkresleného je to ok, ale u čistého ta voxovitost (zvonivost výšek...) trochu překáží a nedá se dát pryč. Není to příjemný kulatý čistý zvuk ale ostrý trochu plochý.. ale žít se s tím dá. Zvýrazňují jej určitě i použitá sluchátka (zaměřené na věrné podání středů a výšek) a snímač u krku.

+ přenosnost
+ zkreslení v ohledu k velikosti pěkně napodobuje zkreslení Vox AC30 aparátu
+ vstup na mp3 přehrávač
- levné zpracování
- u zkreleného je voxovitost zvuku předností, u čistého nevýhodou a nedá se jí zbavit
- nutnost měnit baterky 2xAAA po 15hod hraní (bez vstupu na adaptér)
- při vyšší hlasitosti bez zkreslení (minimální gain, maximální hlasitost) vyšší šum
Norman ST 40 folk
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Isachs píše:Objednána metalová verze to musím mít :D Konec bouchání sousedů při hraní na mýho MicroCuba
Tak pak poreferuj... Taky by mě zajímala... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Mě taky zajímá ta metalová !! :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“