v našem krásném městě (Litvínov) zakládáme kapelu. Zatim sme párkrát zkoušeli něco odehrát ale furt sháníme hardware. Zatím máme 2 komba, jedno na el. kytaru a druhé basové na basovou
Díky, Stiefell...
oKa, eh no komba nevím přesně co jsou za typy, já jsem zpěvák, zatím mám jen mikrofon a nevím jestli si nemám koupit nějaké slabší kombo. Máme basistu, zpěváka, a kytaristu (elektrická), bicí máme, včetně snad už i bicmana. Takže celkem sme 4...Caggan píše:tak jako pokud chcete hrát ve dvou tak vám stačí ty dvě komba. za předpokladu že máte kytary.
my máme jen každý svoje kombo a bicí. zpěv zaítm nemáme, klavesy taky ne. napiš kolik vás bude, co máte za kytary, co máte za komba. jestli má bubeník bicí, popřípadě jestli vubec mate bicmana. na takovouhle obecnou otázku se špatně odpovídá
Stiefell píše: oKa, eh no komba nevím přesně co jsou za typy, já jsem zpěvák, zatím mám jen mikrofon a nevím jestli si nemám koupit nějaké slabší kombo. Máme basistu, zpěváka, a kytaristu (elektrická), bicí máme, včetně snad už i bicmana. Takže celkem sme 4...
Esli to chápu dobře, ptáš se na zpěvovej aparát...? Standardně se na zpěv používá mixážní pult neboli mixák, zesilovač (odhaduju 200W a víc) a reprobox neboli bedna, případně bedny dvě. Pochopitelně ještě nějakou tu kabeláž. Jak vidíš, je to spousta krámů a tak začínající, ale řek bych i pokročilý amatérský kapely si vystačí s lecčíms co zesiluje a reprodukuje zvuk.oKa, eh no komba nevím přesně co jsou za typy, já jsem zpěvák, zatím mám jen mikrofon a nevím jestli si nemám koupit nějaké slabší kombo. Máme basistu, zpěváka, a kytaristu (elektrická), bicí máme, včetně snad už i bicmana. Takže celkem sme 4...
co je tohle zas za chujovinu? Kytaristi si budou jako brnkat nasucho nebo co?dajcek píše:Hele kamo co potrebujes na hrani je vedet kde chces hrat,pokud po klubech tak ti staci nejakej powermix cca 200w-300watt a reproboxy o sile minimalne 300watt at to ma svih a jedno kombicko pro basu tot vse hele;)
tak tohle mě dostalo do kolenCaggan píše:tak jako pokud chcete hrát ve dvou tak vám stačí ty dvě komba. za předpokladu že máte kytary.
jo, to sem se spletl s těma bicíma.. a stačilo by to na 2 kytary, baskytaru, 3 mikrofony, já se totiž v těch vstupech a výstupech nějak nevyznám a nevím kterej je výstup a kterej vstup, jako ten mix ještě nemám...McKozias píše:brouku, zkus si o tom neco precist...jenom na bici mivas sadu tak 5 mikrofonu, tady ten mixak ma vstupy na 4 majky..tak co myslis? ikdyz totalne nechapu na co mix pro bici...chces hrat rovnou na zvucenou techniku nebo co?
6 komb? jedno basove, jedno kytarove, jedna bedna na zpevy...broukk píše:bedny ještě nemám a jaký je vůbec rozdíl v pasivních a aktivních? a proč? no do kapely, protože se mi nechce utrácet za 6 komb...