Co je všechno potřeba pro základ kapely?

Místo pro prezentaci Vašich skupin a jiných hudebních projektů ...
Stiefell
Kontaktovat uživatele:

Co je všechno potřeba pro základ kapely?

Příspěvek od Stiefell »

Ahojte,

v našem krásném městě (Litvínov) zakládáme kapelu. Zatim sme párkrát zkoušeli něco odehrát ale furt sháníme hardware. Zatím máme 2 komba, jedno na el. kytaru a druhé basové na basovou :). Chtěl bych se zeptat co přesně potřebujem aby sme si mohli už něco vyzkoušet nahrát. Také bych se chtěl zeptat jak zesílit mikrofon, koukal sem na jedno fórko ale z toho sem nic moc nepochopil. Kdyby mi někdo osvětlil jak a co tak bych mu byl moc vděčnej :). A omlouvám se jestli je to špatná sekce, nemohl jsem najít tu správnou :D.

Díky, Stiefell...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

tak jako pokud chcete hrát ve dvou tak vám stačí ty dvě komba. za předpokladu že máte kytary.

my máme jen každý svoje kombo a bicí. zpěv zaítm nemáme, klavesy taky ne. napiš kolik vás bude, co máte za kytary, co máte za komba. jestli má bubeník bicí, popřípadě jestli vubec mate bicmana. na takovouhle obecnou otázku se špatně odpovídá
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Stiefell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stiefell »

Caggan píše:tak jako pokud chcete hrát ve dvou tak vám stačí ty dvě komba. za předpokladu že máte kytary.

my máme jen každý svoje kombo a bicí. zpěv zaítm nemáme, klavesy taky ne. napiš kolik vás bude, co máte za kytary, co máte za komba. jestli má bubeník bicí, popřípadě jestli vubec mate bicmana. na takovouhle obecnou otázku se špatně odpovídá
oKa, eh no komba nevím přesně co jsou za typy, já jsem zpěvák, zatím mám jen mikrofon a nevím jestli si nemám koupit nějaké slabší kombo. Máme basistu, zpěváka, a kytaristu (elektrická), bicí máme, včetně snad už i bicmana. Takže celkem sme 4...
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Stiefell píše: oKa, eh no komba nevím přesně co jsou za typy, já jsem zpěvák, zatím mám jen mikrofon a nevím jestli si nemám koupit nějaké slabší kombo. Máme basistu, zpěváka, a kytaristu (elektrická), bicí máme, včetně snad už i bicmana. Takže celkem sme 4...

tak jako slabší kombo nemá cenu. aspon ať to přeřve ty bicí. jaký máte finanční limit???? potřebujete nějaké bedny a zesák, popřípadě klavesove kombo přes které potáhnete zpěv. jak jsou ty komba kytarove a basove silne? teoreticky potřebujete už "jen" bednu na zpěv
Lase

Příspěvek od Lase »

oKa, eh no komba nevím přesně co jsou za typy, já jsem zpěvák, zatím mám jen mikrofon a nevím jestli si nemám koupit nějaké slabší kombo. Máme basistu, zpěváka, a kytaristu (elektrická), bicí máme, včetně snad už i bicmana. Takže celkem sme 4...
Esli to chápu dobře, ptáš se na zpěvovej aparát...? Standardně se na zpěv používá mixážní pult neboli mixák, zesilovač (odhaduju 200W a víc) a reprobox neboli bedna, případně bedny dvě. Pochopitelně ještě nějakou tu kabeláž. Jak vidíš, je to spousta krámů a tak začínající, ale řek bych i pokročilý amatérský kapely si vystačí s lecčíms co zesiluje a reprodukuje zvuk.
My používáme na zpěv starý, pro kytaristy v podstatě už nepřitažlivý kytarový kombo (resp. na jeden zpěv tranzistorový kombo a na druhej letitej lampovej stack s lampama na odpis). Souhlasím s Cagganovým názorem, že slabší kombo na zpěv nemá cenu. Po všech možnejch chrchlátkách jsme postavili do zkušebny výše zmíněný aparáty každej po 100W a zpěv je konečně slyšet jak má.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pokud chcete mít ještě klávesy, tak pouvažujte nad tímhle:

http://kytary.cz/laney-klavesove-kombo- ... 28:0:0:1:0

naše kamarádská kapela to má pro klávesy a dva zpěvy, a je to docela masakr. a za tuhle cenu bedny a zesák neseženete, pokud budete chtít nový věci.

jinak kytarové kombo by mělo byt v poměru k bicím tak 60w, basové tak 100. a zpěv by měl být tak od 120w nahoru, pokud to potáhneš přes zesák a bedny. samozřejmě mužete použít i slabší, jde o to co hrajete a tak, v jaký zkušebně. ale tohe je takový pruměr od kterého byste se měli odrážet. jestli chceš pisni ICQ, zkušebnu momentálně zařizujem tak mám nějaké zkušenosti a nápady
dajcek

Re: Co je všechno potřeba pro základ kapely?

Příspěvek od dajcek »

Hele kamo co potrebujes na hrani je vedet kde chces hrat,pokud po klubech tak ti staci nejakej powermix cca 200w-300watt a reproboxy o sile minimalne 300watt at to ma svih a jedno kombicko pro basu tot vse hele;) :wink:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

dajcek píše:Hele kamo co potrebujes na hrani je vedet kde chces hrat,pokud po klubech tak ti staci nejakej powermix cca 200w-300watt a reproboxy o sile minimalne 300watt at to ma svih a jedno kombicko pro basu tot vse hele;) :wink:
co je tohle zas za chujovinu? Kytaristi si budou jako brnkat nasucho nebo co?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Rainmaker »

Caggan píše:tak jako pokud chcete hrát ve dvou tak vám stačí ty dvě komba. za předpokladu že máte kytary.
tak tohle mě dostalo do kolen :-D
Už nehraju, pouze poslouchám ...
broukk

Příspěvek od broukk »

zdarec, pokouším se založit kapelu, chci se zeptat jestli by šel mikrofon, 2 kytary, baskytara a mikrofony z bicích vše zapojit do tohoto mixpultu - http://muziker.cz/mixpulty/analogove-mi ... s802a.html a z mixpultu to zapojit do dvou reproboxů ??? díky za odpovědi
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

brouku, zkus si o tom neco precist...jenom na bici mivas sadu tak 5 mikrofonu, tady ten mixak ma vstupy na 4 majky..tak co myslis? ikdyz totalne nechapu na co mix pro bici...chces hrat rovnou na zvucenou techniku nebo co? :)
broukk

Příspěvek od broukk »

McKozias píše:brouku, zkus si o tom neco precist...jenom na bici mivas sadu tak 5 mikrofonu, tady ten mixak ma vstupy na 4 majky..tak co myslis? ikdyz totalne nechapu na co mix pro bici...chces hrat rovnou na zvucenou techniku nebo co? :)
jo, to sem se spletl s těma bicíma.. a stačilo by to na 2 kytary, baskytaru, 3 mikrofony, já se totiž v těch vstupech a výstupech nějak nevyznám a nevím kterej je výstup a kterej vstup, jako ten mix ještě nemám...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

precti si popis toho mixaku...co myslis, kdyz tma je napsane, ze tma jsou 4 mikrofoni vstupy a dva vstupy pro klavesy, tak kolik mikrofonu tma narves? :D

a taky je lepsi, kdyz basa a kytara maji svoje aparatury, a do mixu jdou jen mikrofony
broukk

Příspěvek od broukk »

[quote="McKozias"]precti si popis toho mixaku...co myslis, kdyz tma je napsane, ze tma jsou 4 mikrofoni vstupy a dva vstupy pro klavesy, tak kolik mikrofonu tma narves? :D

jo, to sem si četl, mikrofony sou mi jasný, ale kytary ne, nic se tam se tam o nic nepíše, ale jacků je tam dost.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a do jakych beden to poustis? jsou aktivni? nebo pasivni? mas ktomu koncovy zesilovac? a proc chces probuh cpat kytaru a basu do mixu spolecne se zpevem? bude to nahovno..
broukk

Příspěvek od broukk »

bedny ještě nemám a jaký je vůbec rozdíl v pasivních a aktivních? a proč? no do kapely, protože se mi nechce utrácet za 6 komb...
raw.kpy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raw.kpy »

:D :D :D :D hlavně mít spolehlivý muzikanty,místo na zkoušení :D :D ,a taky nějakou výbavu,kytarový aparáty,basovej,bicí,zpěvovej apec malej mixák případně,mikrofon,můžete i odposlechy a je toho hoooodně. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hlavvně to nevzdávat,a začít makat!
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

broukk píše:bedny ještě nemám a jaký je vůbec rozdíl v pasivních a aktivních? a proč? no do kapely, protože se mi nechce utrácet za 6 komb...
6 komb? jedno basove, jedno kytarove, jedna bedna na zpevy...
..a ver ze to bude 100x lepsi, (a dost mozna i levnejsi) nez abys secko posilal do mixu..a vysledny zvuk take bude lepsi, ony totiz dobre bedny, ktere ti to neslejou do jedne kase taky neco stoji...nebo proc myslis ze 99% amaterskych kapel pece pres komba zvlast? ze by je bavilo utracet? :) myslim ze ne...

a nez tu zacnes resit mix, precti si rozdil aktivni x pasivni bedny, myslim ze ti to usetri hodne starosti
broukk

Příspěvek od broukk »

kytarove, basove + 2 nebo 3 mikrofony + bubnový mikrofony
Odpovědět

Zpět na „Vaše skupiny a projekty“