NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

ondies píše:další smítko :twisted:

další kůň se jmenuje TECH21 - British, jak sám popisek na kytarách.cz píše, jedná se o jakýsi simulátor Marshallovského zkreslení... ale ten zvuk :oops: :twisted:

kochejte se: http://www.youtube.com/watch?v=9YKdiMcI2NU
Odpovim timto:
Direct Drive od Barbera
http://www.proguitarshop.com/product.ph ... goryID=441
afektband

Příspěvek od afektband »

wikxzen píše:
ondies píše:další smítko :twisted:

další kůň se jmenuje TECH21 - British, jak sám popisek na kytarách.cz píše, jedná se o jakýsi simulátor Marshallovského zkreslení... ale ten zvuk :oops: :twisted:

kochejte se: http://www.youtube.com/watch?v=9YKdiMcI2NU
Odpovim timto:
Direct Drive od Barbera
To je dost jiná kvalitka. Podle těch ukázek zní ten tech uplně mega příšerně. Jak levnej mulťák. Ale myslim že ale naživo to nebude o nic lepší.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

wikxzen píše:
Odpovim timto:
Direct Drive od Barbera
tomu říkám odpověď... má hodně podobnej zvuk jako ten Maxon co chci... teď zas nevim... ku*va :(
Vaako

Digitech

Příspěvek od Vaako »

Ahoj chtěla jsem se otázat zda-li je možno zkombinovat 2 efetový pedály?(Digitech Grunge a Digitech Death Metal)Vím že když si s tím pohraju něco z toho vyleze ale jestli to má vůbec cenu kombinovat 2 skoro stejý efekty?Díky moc
Lachim

Příspěvek od Lachim »

De všechno,ale k poslouchání to teda nebude
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
wikxzen
Rádce

Re: Digitech

Příspěvek od wikxzen »

Vaako píše:Ahoj chtěla jsem se otázat zda-li je možno zkombinovat 2 efetový pedály?(Digitech Grunge a Digitech Death Metal)Vím že když si s tím pohraju něco z toho vyleze ale jestli to má vůbec cenu kombinovat 2 skoro stejý efekty?Díky moc
To bude zvuk jako kdyz nekdo vezme igelit a noviny a tyto dve slozky pred mikrofonem zacne naraz muchlat. Chrasteni a susteni...

Jinak tady jsme hlavne na kvalitni overdrive zamereni...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Vaako píše:Ahoj chtěla jsem se otázat zda-li je možno zkombinovat 2 efetový pedály?(Digitech Grunge a Digitech Death Metal)Vím že když si s tím pohraju něco z toho vyleze ale jestli to má vůbec cenu kombinovat 2 skoro stejý efekty?Díky moc
zkus to, treba se ti to bude libit.
mozna by se na tom dalo nakroutit neco poslouchatelnyho(i kdyz spis pro priznivce ruznych hardcore death trash power speed fucking metalu(ty druhy neznam), nez pro nas british klasiky :) )
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
afektband

Příspěvek od afektband »

Asanoth píše:
zkus to, treba se ti to bude libit.
mozna by se na tom dalo nakroutit neco poslouchatelnyho(i kdyz spis pro priznivce ruznych hardcore death trash power speed fucking metalu(ty druhy neznam), nez pro nas british klasiky :) )
Tomu nevěřim, už jenom proto, že ani jeden pedál nehraje. Grunge je písek, Death Metal je víc písku, kterej se nadá ani ubrat.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

to už by bylo asi lepší koupit si tu chemickou továrnu s výbušninama jménem RP-50 od Digitechu :D
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

krásnej overdrive... bublavej zvuk... další fantazie:

jmenuje se Mad Professor Sky Blue Overdrive Pedal

http://www.proguitarshop.com/product.ph ... goryID=467
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

ondies píše:krásnej overdrive... bublavej zvuk... další fantazie:
jmenuje se Mad Professor Sky Blue Overdrive Pedal
Bomba zvuk. Taky bomba cena. Co je to za song, co hraje na začátku? Znám ho, ale nemůžu si vzpomenout ...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak pánové právě mi po Praze jezdí MJM Phantom Overdrive v autě GLS, takže až přijdu domů, snad se spolu shledáme po těch několika měsících čekání. Jeden člen thegearpage ho popsal jako "Ultimate Tubescreamer" tak jsem zvědavej. :twisted: Očekávejte mojí (ne moc dobře zahranou) ukázku v příštích hodinách či dnech, podle toho jak mi to s tim půjde vykoumat. 8) :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
ondies
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondies »

rasomaso píše:Tak pánové právě mi po Praze jezdí MJM Phantom Overdrive v autě GLS, takže až přijdu domů, snad se spolu shledáme po těch několika měsících čekání. Jeden člen thegearpage ho popsal jako "Ultimate Tubescreamer" tak jsem zvědavej. :twisted: Očekávejte mojí (ne moc dobře zahranou) ukázku v příštích hodinách či dnech, podle toho jak mi to s tim půjde vykoumat. 8) :lol:
no tedy, jestli hraje tak luxusně jak vypadá, tak to musí bejt fakt šťáva 8)
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Takže první dojmy:
je to tubescreamer :lol: teda zní tak jak jsem si myslel že bude znít tubescreamer, protože jsem doteď na žádnej nehrál 8)
Jak jste asi pochopili tonhle nebude recenze typu... "hmm tak když bych to měl srovnat třeba s fulldrivem nebo sparkle drivem tak je to..." jelikož nemám srovnání. Zvuková ukázka snad prozradí víc, každopádně dnes nebude protože na mě už ťukali sousedi :twisted: asi sem to moc solil :lol:
Když dám preamp na BJr naplno, tak to je docela soda. Oblíbil jsem si to mít přepnutý na ten novej mód pomocí switche ve prostřed. Ono Junior nemá až takovej low-end takže mid-hump TSka tomu taky moc nepomůže. Když dám switch doprava, tak se mi přidaj basy a drive.
S overdrivem z ampu to zní úplně skvěle a pěkně čitelně (jo sorry za tu anglinu, to mám z toho gearpage :roll:), když do toho ale dám ještě fuzz, stanou se dvě věci v závislosti na umístění: (u obojího gain na plno :lol:)

a) bude to zahuhlaný a bude to i s trochou pomoci vazbit, nebude to ani moc brumět (kytara>fuzz>phantom>BJr)

b) bude to hodně ostrej zvuk, kterej bude při nečinosti brumět a vazbit
ještě jsem na to nenašel úplný řešení a budu si s tím muset trochu pohrát. (kytara>phantom>fuzz>kombo)

Každopádně dílem to může bejt i kvůli repru v BJr, který pokud jsem slyšel správně "nesnese velký zkreslení". No, každopádně fuzz samotnej s drivem na kombu naplno je taky zahuhlanej, tak nevim jestli je na vině repro, fuzz, kombo, nebo nevim co. Když dám kombo na míň tak to zas je víc fuzzovitý než overdrivovitý... No hele, ještě jsem si s tím moc nepohrál, dohromady to chce asi víc nastavování. S volume na kytaře se to vyčistí a zní to dobře. Fakt nevim. Jaký pořadí byste dávali vy nezávisle na mojí situaci? Fuzz do overdrivu nebo overdrive do fuzzu?
Jinak bez fuzzu to zní skvěle furt. :D
Ty audio samply na mjmguitarfx.com nejsou úplně tak přesný. Je tam hodně zvuku toho přes co to hraje (myslim že to je Matchless DC-30 ale nejsem si jistej), takže když se zas kouknete na video na youtube kde to (Blues Devil) hraje chlápek přes Vintage/Modern tak je tam taky hodně slyšet ten zvuk VM. Zkrátka vezme to zvuk vašeho komba a posune dál a přidá trochu toho všeobecnýho TS zvuku. Ale vy jste asi tubescreamer už používali, takže tim tady nikomu do hlavy díru neudělám co? :lol:

Teď jsem na to hrál tři hodiny v kuse takže první dojmy jsou vážně pozitivní (i když to tak nevypadá). Jdu si udělat něco k papů, jo a koupil jsem k tomu i dva 3metrový Fulltone kabely, a jeden z nich je vadnej. :lol: Sem ho picnul do kytary a ten jeden jack co jsem měl v kytaře ztrácí signál když na něj netlačim směrem k sobě. :lol: No abych pravdu řek, je mi to celkem jedno, asi ho časem hodim do popelnice... né dělám si srandu, hodim ho za efekty do komba a nějak tam ten jack zaaretuju aby to mělo signál. Hrál jsem přes starej rockcable z kytary a z efektů mi šel novej fulltone, a rozdíl tam teda byl. 8)

a teď fotečky: 8)

Obrázek
moje nová oblíbená trojka 8)

Obrázek
Ty nový diody jsou úplně mega světlý, dělá to takovej ten druh světla co je vidět na velkou dálku a nikdy ho nezaostříte. Very cool :twisted: :lol:

Tohle s tim asi moc nesouvisí ale takhle vypadá ten fuzz vevnitř:

Obrázek

Obrázek

opět very cool 8) :twisted:

P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

2 rasomaso:
Nemáš někde videjko jak ten fuzzík hraje? Vypadá dost jednodušše na sestrojení,tak by mě to docela zajímalo. 8)
Stagg SG + Guitar Rig 3
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

hraje asi takhle http://www.youtube.com/watch?v=iwwiAN4bX1A
ale asi tam bude hodně důležitý jaký tam budou komponenty, je to v podstatě Dallas Arbiter Fuzz Face

Jo a v jakym pořadí byste je teda dávali? (jestli vůbec) :?:

P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

2 rasomaso:
Thywe,nádhernej zvuk na sóla.Nevíš co je v tom za elektroniku?Jako jaký sou poťáky odpory atd,nebo jestli je někde schéma,to bylo uplně nej. :D
Stagg SG + Guitar Rig 3
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Určitě najdeš schéma úplně jednoduše, stačí hledat germaniovej fuzz face... je tu o tom téma někde a linky na stránky se schématama, máš to hned tady v tý sekci nahoře. Ale dost už OT, když tak tam v tom topicu :wink:

Tak dneska to snad nahraju ten phantom, ale bude to přes mp3 takže kvalita nebude oslňující :lol:

Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

rasomaso píše:hraje asi takhle http://www.youtube.com/watch?v=iwwiAN4bX1A
ale asi tam bude hodně důležitý jaký tam budou komponenty, je to v podstatě Dallas Arbiter Fuzz Face

Jo a v jakym pořadí byste je teda dávali? (jestli vůbec) :?:
Já bych to dal podle síly zkreslení, to silnější za to slabší, kdybych chtěl totiž kytaru nakopnout ještě více ... 8)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“