Canon Rock

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Milda

Canon Rock

Příspěvek od Milda »

Asi každý z vás už viděl podobné video: http://www.youtube.com/watch?v=QjA5faZF ... playnext=1 nedavno jsem našel na tuto skladbu lekci která je kompletně zadarmo http://www.guitarmasterclass.net/solo-g ... ck-lesson/ ještě verze pro GP5 http://www.edisk.cz/stahni/81230/canon- ... .25KB.html no a tak mě napadlo tady uspořádat menší klání kdo se s touto "vlezlou" skladbou dokáže nejlépe poprat.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

já osobnbně v Canonu už nevidim žádný smysl. dysi jsem se moh po**** abych se tohle naučil, ale 2 dny jsem nedělal nic jineho než se učil jak ty tony jdou po sobě. začalo mě to docela jít, ale když sem to dva dny nehrál tak sem to zase zapoměl. a od te doby si semtam zahraju ten uvodni riff a na zbytek kašlu, nema to cenu.

ale kdo to umí, klaním se mu.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Milda

Příspěvek od Milda »

Dík za odkaz, netušil jsem že už to tady bylo probíráno. Při jeho pročítání mi dost stouplo sebevědomí, protože jsem si myslel že problém s pamětí mám jen já. :lol: Jinak souhlasím s tím, že tahle skladba je dost náročná, ale na druhou stranu je pro svoji melodičnost a vlezlost zase dost tvárná, takže jí vlastně může slušně zahrát i průměrný kytarista (pokud si jí ovšem zapamatuje :lol: ). Navíc proč se jí hned učit celou, pošlete záznam třeba jen první minuty a pokud by se to chytlo třeba se časem dopilujem i k celé skladbě.
Jinak nesouhlasím s tím, že je zbytečný se kvůli téhle skladbě měsíce učit dokonale všechny techniky co v ní jsou, protože pokud by se to opravdu někomu podařilo tak má obrovskej základ pro další hraní.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

me zas tak narocna, az na ten obcasny sweep, nepride.

Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Asanoth píše:me zas tak narocna, az na ten obcasny sweep, nepride.
neříkám že je náročná, zahrát se to dá docela s přehledem až na některých pár pasáží. ale než ji zahraješ musíš se to pulroku šprtat. je tam na mě moc tonu, a pod par minutach už mě to hraní nudí
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hlavně bych se to neučil už z principu že Canon a Nothing Else Matters se učí snad každej... radši budu umět a pilovat něco co ostatní ocení a sami to neumí :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

pupack píše:hlavně bych se to neučil už z principu že Canon a Nothing Else Matters se učí snad každej... radši budu umět a pilovat něco co ostatní ocení a sami to neumí :)
tak nothing else matters je základ ne? :roll:
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Mjkl píše:
pupack píše:hlavně bych se to neučil už z principu že Canon a Nothing Else Matters se učí snad každej... radši budu umět a pilovat něco co ostatní ocení a sami to neumí :)
tak nothing else matters je základ ne? :roll:
no ja nevim, ja se ji nikdy neučil a pritom žiju a na kytaru hraju :D kazdej bere jako zaklad asi neco jineho no...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

pupack píše: no ja nevim, ja se ji nikdy neučil a pritom žiju a na kytaru hraju :D kazdej bere jako zaklad asi neco jineho no...
já sem se nothing else učil jako uplně první věc, dělal sem na tm hrozně dlouho, ale tu píseň mám moc rád. a je škoda že nám nějak "zmainstreamovaťela" a učí se ji opravdu každý, ale to mě neodradí od toho abych ji dál poslouchal a dál ji hrál.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Heh já Nothing Else Matter dodneška neumím :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

mám dojem, že NEM byla mainstreamová vždy :idea:

každopádně zpět k tématu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Ferino

Příspěvek od Ferino »

Dark Axel píše:mám dojem, že NEM byla mainstreamová vždy :idea:
To ano a teď bude ve zdejších vodách i canon rock, jen už to není taková sranda a brnkačka se ho naučit. :lol:
Multy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Multy »

Nejsem zrovna šikovnej kytarista, spíš línej věčnej začátečník :) ale tenhle song jsem se s výjimkou sweepů naučil poměrně rychle .. ale souhlasím, že na paměť asi nic moc, protože když ho nehraju nějakej pátek, tak prostě nevím :D
darthtuk

Příspěvek od darthtuk »

http://cz.youtube.com/watch?v=eCMSydlCN ... re=channel koukněte se na tohle! jenom si nejsem jistej jestli to neni fake
Cremona Luby 1975________________________________Tortex 1.14mm
Cort Evl-K2_______________________________________Kábly nějaký+Neutriky
Line6 SpiderIII 15R________________________________Wah-Wah Michalík
Basa Tenson :D(ale hraje špičkově)
Harke HA3500+Peavey TVX410
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Když už něco od Jerry C-ho, tak Rock on... zrovna dneska jsem si to zase začal hrát.. je to super písnička...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

darthtuk píše:http://cz.youtube.com/watch?v=eCMSydlCN ... re=channel koukněte se na tohle! jenom si nejsem jistej jestli to neni fake
Neni neni neni neni mattrach je hovado , mattrach je hovado :roll:
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Disasterpiece píše:
darthtuk píše:http://cz.youtube.com/watch?v=eCMSydlCN ... re=channel koukněte se na tohle! jenom si nejsem jistej jestli to neni fake
no, na me to zas tak dojem neudelalo
hraje to rychle jako prase(aby udelal machra, ze...), ale hlavne ta kriticka(teda, alespon kdyz se to hraje na piano :D ) cast od 49s je hodne nepresna a preklepova.

Kawai ES-8

Nashville NW-20C
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

tak lego je dost velkej borec a ja tam ty chyby ani nehledam... proste mu to hezky zni i kdyz je fakt ze by moch trochu zvolnit :-D
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

Asanoth píše:
Disasterpiece píše:
no, na me to zas tak dojem neudelalo
hraje to rychle jako prase(aby udelal machra, ze...), ale hlavne ta kriticka(teda, alespon kdyz se to hraje na piano :D ) cast od 49s je hodne nepresna a preklepova.
myslim že na jeho věk a skill by machra dělat i mohl :) má tam dokonce záznam z francouzký televize jak hraje, to že se ale tváří jak magor je věc druhá :D
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“