C G C F A D

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
DL
Kontaktovat uživatele:

C G C F A D

Příspěvek od DL »

Zdarec, mám dotaz.
Pokud chci naladit ladění
6 5 4 3 2 1
C G C F A D

Tak dám na ladičce o kolik půltonů dolu? :roll:

Dík , DL
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

tak na půltóny by to bylo takhle

C G C F A D
4 2 2 2 2 2

Prostě E o dva tóny a zbytek o tón.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

jo díky, ty čísla tam jsou samozřejmě jako čísla strun ;)
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

to je drop C ne? A jinak neboj se točit s těma strunama :D maximalně ti to praskne :D
woro90

Příspěvek od woro90 »

Co by mu to praskalo? Snad pozná jestli přitahuje nebo povoluje... Navíc když to shazuje o tón... A třeba neopletené G se dá přetáhnout až na C (bratránek hluchoň natáhl struny tak, aby je tam prostě měl) :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
afektband

Příspěvek od afektband »

woro90 píše:Co by mu to praskalo? Snad pozná jestli přitahuje nebo povoluje... Navíc když to shazuje o tón... A třeba neopletené G se dá přetáhnout až na C (bratránek hluchoň natáhl struny tak, aby je tam prostě měl) :wink:
Já jednou zkoušel kolik vyrží tenký E (0,09) a přetáhl jsem ho bez praskunutí až na D.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

asi nemáš chromatickou ladičku co? na chromatice si totiž můžeš naladit co chceš:)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Mightning
last.fm: http://www.last.fm/user/Mightning
Bandzone: http://bandzone.cz/backslider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mightning »

to mi pripomnelo takovou moji blbou myslenku: nikdy jsem to nezkousel, ale myslite si, ze jako se podlazuje, ze by sla kytara i "nadladit", resp. pouziva to nekdo? vim ze treba bending by byl peklo, ale ja to myslim treba kdyz mi song nesedi hlasove a lepsi by to bylo treba o pulton vys...
http://bandzone.cz/backslider

Kytary: Cort M600, Fokus-H Stratocaster
Komba: Randall RG75G3, Crate V5
Efekty: Digitech RP100A

http://www.last.fm/user/Mightning
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Mightning píše:to mi pripomnelo takovou moji blbou myslenku: nikdy jsem to nezkousel, ale myslite si, ze jako se podlazuje, ze by sla kytara i "nadladit", resp. pouziva to nekdo? vim ze treba bending by byl peklo, ale ja to myslim treba kdyz mi song nesedi hlasove a lepsi by to bylo treba o pulton vys...
jednodušší by bylo asi použít kapodastr :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

tele.kom píše:
Mightning píše:to mi pripomnelo takovou moji blbou myslenku: nikdy jsem to nezkousel, ale myslite si, ze jako se podlazuje, ze by sla kytara i "nadladit", resp. pouziva to nekdo? vim ze treba bending by byl peklo, ale ja to myslim treba kdyz mi song nesedi hlasove a lepsi by to bylo treba o pulton vys...
jednodušší by bylo asi použít kapodastr :)
jojo kapodaster, bez toho bych se neobesel :D kvuli zpevu ho pouzivam na kazdej druhej song
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

pupack píše: jojo kapodaster, bez toho bych se neobesel :D kvuli zpevu ho pouzivam na kazdej druhej song
Mě občas i zarazí, jak nekterý songy zněj v těch vyšších polohách líp :) Je to prostě dobrá věc...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Buď použít kapodaster a nebo písničku transponovat o půltón a nebo o libovolný počet tónů výše - samozřejmě použití kapodastru je mnohem konfortnější.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Remy Bonjasky

Příspěvek od Remy Bonjasky »

afektband píše:
woro90 píše:Co by mu to praskalo? Snad pozná jestli přitahuje nebo povoluje... Navíc když to shazuje o tón... A třeba neopletené G se dá přetáhnout až na C (bratránek hluchoň natáhl struny tak, aby je tam prostě měl) :wink:
Já jednou zkoušel kolik vyrží tenký E (0,09) a přetáhl jsem ho bez praskunutí až na D.
:shock: O tolik ?? Já bych se bál ladit to tak na G a ono to jde až na D ? Vždyť to je skoro o oktávu ...
afektband

Příspěvek od afektband »

Remy Bonjasky píše:
afektband píše:
:shock: O tolik ?? Já bych se bál ladit to tak na G a ono to jde až na D ? Vždyť to je skoro o oktávu ...
Možná že by praskla, kdybych do ní brnknul, ale takhle to vydržela.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já si občas nadladím E na F když si drnkám Falling Slowly...ale to je jedna struna.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

KIWI píše: Já si občas nadladím E na F když si drnkám Falling Slowly...ale to je jedna struna.
V klasice hraju skladby, kde se A přelaďuje na H. Ale komplet celý ladění o stejný interval posunout nahoru je blbost, to řeší, jak tady bylo správně řečeno, kapodastr.
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Mjkl píše:to je drop C ne? A jinak neboj se točit s těma strunama :D maximalně ti to praskne :D
Když podlazuješ?... spíš ne

Nemusí to být nutně peklo, můžeš pak použít tenší struny (třeba .009). Co já vim, tak to nikdo nepoužívá, ale to bude taky tím, co hraju a v jakých kruzích kytaristů se pohybuju ;) tam se spíš podlazuje (dokonce i 7dmi strunky - blázni :lol: ) :twisted:

Edit Red Bull: Spojeny dva příspěvky pod sebou.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“