Co by mu to praskalo? Snad pozná jestli přitahuje nebo povoluje... Navíc když to shazuje o tón... A třeba neopletené G se dá přetáhnout až na C (bratránek hluchoň natáhl struny tak, aby je tam prostě měl)
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
woro90 píše:Co by mu to praskalo? Snad pozná jestli přitahuje nebo povoluje... Navíc když to shazuje o tón... A třeba neopletené G se dá přetáhnout až na C (bratránek hluchoň natáhl struny tak, aby je tam prostě měl)
Já jednou zkoušel kolik vyrží tenký E (0,09) a přetáhl jsem ho bez praskunutí až na D.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
to mi pripomnelo takovou moji blbou myslenku: nikdy jsem to nezkousel, ale myslite si, ze jako se podlazuje, ze by sla kytara i "nadladit", resp. pouziva to nekdo? vim ze treba bending by byl peklo, ale ja to myslim treba kdyz mi song nesedi hlasove a lepsi by to bylo treba o pulton vys...
Mightning píše:to mi pripomnelo takovou moji blbou myslenku: nikdy jsem to nezkousel, ale myslite si, ze jako se podlazuje, ze by sla kytara i "nadladit", resp. pouziva to nekdo? vim ze treba bending by byl peklo, ale ja to myslim treba kdyz mi song nesedi hlasove a lepsi by to bylo treba o pulton vys...
Mightning píše:to mi pripomnelo takovou moji blbou myslenku: nikdy jsem to nezkousel, ale myslite si, ze jako se podlazuje, ze by sla kytara i "nadladit", resp. pouziva to nekdo? vim ze treba bending by byl peklo, ale ja to myslim treba kdyz mi song nesedi hlasove a lepsi by to bylo treba o pulton vys...
jednodušší by bylo asi použít kapodastr
jojo kapodaster, bez toho bych se neobesel kvuli zpevu ho pouzivam na kazdej druhej song
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
woro90 píše:Co by mu to praskalo? Snad pozná jestli přitahuje nebo povoluje... Navíc když to shazuje o tón... A třeba neopletené G se dá přetáhnout až na C (bratránek hluchoň natáhl struny tak, aby je tam prostě měl)
Já jednou zkoušel kolik vyrží tenký E (0,09) a přetáhl jsem ho bez praskunutí až na D.
O tolik ?? Já bych se bál ladit to tak na G a ono to jde až na D ? Vždyť to je skoro o oktávu ...
O tolik ?? Já bych se bál ladit to tak na G a ono to jde až na D ? Vždyť to je skoro o oktávu ...
Možná že by praskla, kdybych do ní brnknul, ale takhle to vydržela.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Já si občas nadladím E na F když si drnkám Falling Slowly...ale to je jedna struna.
KIWI píše:
Já si občas nadladím E na F když si drnkám Falling Slowly...ale to je jedna struna.
V klasice hraju skladby, kde se A přelaďuje na H. Ale komplet celý ladění o stejný interval posunout nahoru je blbost, to řeší, jak tady bylo správně řečeno, kapodastr.
Mjkl píše:to je drop C ne? A jinak neboj se točit s těma strunama maximalně ti to praskne
Když podlazuješ?... spíš ne
Nemusí to být nutně peklo, můžeš pak použít tenší struny (třeba .009). Co já vim, tak to nikdo nepoužívá, ale to bude taky tím, co hraju a v jakých kruzích kytaristů se pohybuju tam se spíš podlazuje (dokonce i 7dmi strunky - blázni )
Edit Red Bull: Spojeny dva příspěvky pod sebou.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
---------------------------------------------------------------------------- BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC? BandZone - SKAliSKA Ska/Punk BandZone - Disagree of despair Alternative Metal