Elektroakustika nebo elektrika
Pravidla fóra
-
tomas.fejfar
- Kontaktovat uživatele:
Elektroakustika nebo elektrika
Zdravim, potřeboval bych poradit s výběrem. Chci si koupit kytaru. Zvažuji jestli elektriku nebo elektroakustiku. Hrál sem osm let na akustiku v ZUŠce, ale nebylo to ono. A teď hraju už tak 3 roky na polorozpadlou elektrickou Jolanu a začnám toho mít dost.
Měl bych jí na hraní v kapele, ale současně i doma nebo s kamarádama na nějaké akci. Mam to jako vedlejší koníček, hraju tak dvakrát, třikrát do čtvrt roku. Původně byla volba jasně pro elektriku, ale teď váhám. Líbí se mi, že u elektroakustiky nejsem vázaný jen na proud a nemusim s sebou tahat kombo, když nehraju ve větších prostorech. Ovšem pro hraní v kapele bych potřeboval, aby se dal z kytary vyloudit zvuk podobný alespoň trochu elektrice. Nehrajeme sice zrovna hard-rock, řekl bych tomu spíš folk-rock, ale i tak ten elektrický zvuk dost táhne.
Pokukuji po IBANEZ Talman TCY10+ STAGG 10 AA EU, ale nevím, jestli není zbytečně dobrá a drahá na moje omezené hraní. A z fotek nějak nepoznám, jestli má úzký nebo široký hmatík. Nevím vlastně taky, jaký je rozdíl mezi aktivním a pasivním snímáním a jestli by mi nestačilo obyčejné kombo k elektrické kytaře.
Díky předem za odpovědi.
Měl bych jí na hraní v kapele, ale současně i doma nebo s kamarádama na nějaké akci. Mam to jako vedlejší koníček, hraju tak dvakrát, třikrát do čtvrt roku. Původně byla volba jasně pro elektriku, ale teď váhám. Líbí se mi, že u elektroakustiky nejsem vázaný jen na proud a nemusim s sebou tahat kombo, když nehraju ve větších prostorech. Ovšem pro hraní v kapele bych potřeboval, aby se dal z kytary vyloudit zvuk podobný alespoň trochu elektrice. Nehrajeme sice zrovna hard-rock, řekl bych tomu spíš folk-rock, ale i tak ten elektrický zvuk dost táhne.
Pokukuji po IBANEZ Talman TCY10+ STAGG 10 AA EU, ale nevím, jestli není zbytečně dobrá a drahá na moje omezené hraní. A z fotek nějak nepoznám, jestli má úzký nebo široký hmatík. Nevím vlastně taky, jaký je rozdíl mezi aktivním a pasivním snímáním a jestli by mi nestačilo obyčejné kombo k elektrické kytaře.
Díky předem za odpovědi.
Tomáš Fejfar
V ektroakustikách se moc nevyznám, ale věcem od staggu se raději vyvaruj...
btw: pokud nehrajete opravdu hard věci, tak bych byl spíš pro tu elektroakustiku... jestě by byla možnost zakoupení nějakého efektu (ale nevím, jak se to bude s tou elektroakustikou fungovat).
Ještě můžeš koupit akustiku (ale s kovovejma strunama) a nějakej snímač do ozvučnýho otvoru. Tím by ses mohl zvukem přiblížit k tý elektrice víc.
btw: pokud nehrajete opravdu hard věci, tak bych byl spíš pro tu elektroakustiku... jestě by byla možnost zakoupení nějakého efektu (ale nevím, jak se to bude s tou elektroakustikou fungovat).
Ještě můžeš koupit akustiku (ale s kovovejma strunama) a nějakej snímač do ozvučnýho otvoru. Tím by ses mohl zvukem přiblížit k tý elektrice víc.
taky se moc nevyznám, moc elektroakustik sem v ruce nedržel, ale dám ti jednu radu. Neber talmana, před vánoci jsem ho měl v rukách, a není vubec slyšet, hraní elektricky to jde. ale na sucho to hraje jak elektrika, je to prostě jen takova "hlasitější elektrika na sucho". radši se poohlidni po něčem jiném, a spíš jdi do hudebnin a zkoušej, když máš nějakou prax, tak si prostě vyber co se ti líbí
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
-
tomas.fejfar
- Kontaktovat uživatele:
No, tos mě nepotěšil s tim Talmanem. Mě se právě líbí, že je to blíž té "elektrické" šířce. Ale pravda, logicky, to pak nemůže mít tak dobrý zvuk. Asi to raději půjdu vyzkoušet někam do kamenného shopu... Já právě s elektroakustikama nemam moc zkušenosti, no, ale přece jen - koupit jen elektriku je děsně omezující a na obě dvě varianty nemam prachy 
Tomáš Fejfar
tohle by sis koupil jen elektriku v takovém akustickém oblečku. plnohodnotná hra na akustiku to není. taky jsem nad ní dlouho uvažoval, ale potom co jsem ji vzal do ruky řek sem si že už nikdy víc nemyslet na něco takového. Ale krásná je no.
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Doporučil bych ti elektroakustiku z masivní přední deskou.... talmana jsem taky chtěl ale když jsem slyšel tuhe
http://www.dumhudby.cz/eshop/kyt-west-e ... 66071.html
dneska jsem na ní hrál a lahoda... taky si vybírám elektroakustiku no nebo pak levnější verze...
http://www.musiccenter.cz/kytary/Cort/C ... e/:3:28436
http://www.dumhudby.cz/eshop/kyt-west-e ... 66071.html
dneska jsem na ní hrál a lahoda... taky si vybírám elektroakustiku no nebo pak levnější verze...
http://www.musiccenter.cz/kytary/Cort/C ... e/:3:28436
vyplati se kupovat elektroakustiku, kdyz tu kytaru chci mit "outdoor"? jako na vyjezdy, trampy apod.
jde mi o to, kdybych dostal vyhodnou nabidku na elektroakustiku, jestli ji mam vzit...
jde mi o to, kdybych dostal vyhodnou nabidku na elektroakustiku, jestli ji mam vzit...
RHEA - progressive rock (neaktivní)
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
pokud to bude vyhodna nabidka, bral bych to. ale pokud bych kupoval kytaru čistě na trampy, k táboráčku apod. tak bych bral určitě normální akustiku. já bych chtěl elektroakustiku kvůli tomu že bych ji chtěl i do zkušebny, ten zvuk je prostě nádhernýAsanoth píše:vyplati se kupovat elektroakustiku, kdyz tu kytaru chci mit "outdoor"? jako na vyjezdy, trampy apod.
-
tomas.fejfar
- Kontaktovat uživatele:
Mjkl: No, ta první je mimo můj cenový rozsah. I ta Ibanezka se mi zdála už na hranici. Ale ta druhá Cortka je na tom cenou dost podobně. To je fajn. Doufám, že bude šance (pokud možno obě) vyzkoušet v nějakých hudebninách v dosahu (asi v Liberci)... Díky všem za rady.
I když mě tak napadá, podle čeho ty kytary hodnotíte? Jasně, že nebude mít stejný zvuk jako čistá akustika, když je menší, ale je otázka, jestli to něčemu brání. Bez zesíku nebudu hrát nikde ve velkejch prostorách a do malé místnosti by ten zvuk stačil, ne? Nebo je ten zvuk nějak "plochý"?
I když mě tak napadá, podle čeho ty kytary hodnotíte? Jasně, že nebude mít stejný zvuk jako čistá akustika, když je menší, ale je otázka, jestli to něčemu brání. Bez zesíku nebudu hrát nikde ve velkejch prostorách a do malé místnosti by ten zvuk stačil, ne? Nebo je ten zvuk nějak "plochý"?
Tomáš Fejfar
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Pokud s tim chces hrat akusticky bez ozvuceni (je celkem jedno v jakem prostoru), tak tyhle "placaty" elektroakustiky hrajou dost mizerne, malo basu, proste mi ten zvuk prijde hroznej. Naopak pres aparat hrajou vetsinou velice hezky a hlavne v rockove kapele je vyhoda, ze mensi telo znamena mensi nebezpeci vazby (houkani).
Na akusticke hrani to chce proste neco s normalni hloubkou tela (tzn kolem 10-12cm). Musis se rozmyslet, jestli ma cenu kupovat drazsi kvalitnejsi elektroakustiku a tahat ji pak ssebou i ruzne po hospodach a podobne. Nebo koupit kytary dve - akustiku bez ozvuceni a do kapely elektriku.
Na akusticke hrani to chce proste neco s normalni hloubkou tela (tzn kolem 10-12cm). Musis se rozmyslet, jestli ma cenu kupovat drazsi kvalitnejsi elektroakustiku a tahat ji pak ssebou i ruzne po hospodach a podobne. Nebo koupit kytary dve - akustiku bez ozvuceni a do kapely elektriku.
-
tomas.fejfar
- Kontaktovat uživatele:
Přesně si vystihnul ten můj problémAbu píše:Musis se rozmyslet, jestli ma cenu kupovat drazsi kvalitnejsi elektroakustiku a tahat ji pak ssebou i ruzne po hospodach a podobne. Nebo koupit kytary dve - akustiku bez ozvuceni a do kapely elektriku.
Já hrozně nerad hraju ná širokých hmatnících. Mam menší ruce, takže se na úzký v pohodě vejdu i při složitějších hmatech... A většina z těch akustik, co tady mají "za pár korun" jsou se širokými hmatníky
Tomáš Fejfar
Jumbo nebo déčko seženeš v pohodě. Sice většinou ne v bazaru, protože se používají až do vystřídání lepším nástrojem, nebo do ohrání na třísky, ale třeba na aukru. Já jsem si teď za srandy objednal 3/4 roundback jumbo za pár korun (kolik, to nepovím;)) na čundry, nicméně neočekávám od toho zvuk vhodný k něčemu jinému než k doprovodu vytí bandy bláznů někde u vody. Kup si nějakou levnou akustiku (třeba tady a tady) a v kapele hraj na elektriku.tomas.fejfar píše:Já hrozně nerad hraju ná širokých hmatnících. Mam menší ruce, takže se na úzký v pohodě vejdu i při složitějších hmatech... A většina z těch akustik, co tady mají "za pár korun" jsou se širokými hmatníky
A abys věděl, mám ruce jako lopaty a na elektriku nebo westernovku je v pohodě poskládám
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...