Humbucker misto singlu

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michalowic »

peterpeter: To je nadherna prace ta kytara :shock:
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Dik... :oops:

Kdo chce upravit, prestavet, vylepsit svoji levnou cinskou kytarku, pze nema prachy na lepsi, at se hlasi u me :lol:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

banana bonus píše:
Martin656 píše:Tak pokud to je stagg ..focus atyhle napodobeniny atk je to jedno..do origos bych to nedaval.. :lol:

Behrigerovská oddrhovačka, takže asi půjdu do toho, jáký by tam byl vhodný? Hraju takový americký punk 8)
jasně dej to tam....

P.S. v podpisu ti chybí v 2. [img]lomítko%20-[/img]

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Ahoj, nechci zakládat nové téma, tak píšu sem. Nedávno jsem předělával mého strata SSS a místo singlu u kobylky jsem dával humbucker RM bridge. Měnil jsem i zapojení snímačů a to tak, aby byl humbucker ve 2. poloze rozepnutý. Takže polohy přepínače ve směru od kobylky jsou takto:
1 - bridge
2 - bridge (1 cívka) + middle
3 - middle
4 - middle + neck
5 - neck

Problém je ale ten, že v poloze 2 snímače brumí úplně stejně, jako v poloze 3. V poloze 2 by podle mě snímače ale brumět neměly, nebo se mýlím? Zkoušel jsem i otočit prostřední a krkový snímač o 180 stupňů, ale žádná změna se nekonala. Neví někdo kde by mohl být problém?
(jinak v poloze 4 je to OK - bez brumu)
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

kdyz otocis snimac, zadna zmena se konat nebude :)
musis prohodit dva draty, ktery ze snimace vedou(u singlu, nevim jak je to u HB). nicmene se priprav, ze to totalne zmeni zvuk v mezipoloze.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
woro90

Příspěvek od woro90 »

Asanoth píše:kdyz otocis snimac, zadna zmena se konat nebude :)
musis prohodit dva draty, ktery ze snimace vedou(u singlu, nevim jak je to u HB). nicmene se priprav, ze to totalne zmeni zvuk v mezipoloze.
Změní se v můj oblíbený u normálního strata :wink: Bude to znít jako něco nezi humbuckerem a singlem.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Jezek

Příspěvek od Jezek »

Asanoth píše:kdyz otocis snimac, zadna zmena se konat nebude :)
Do toho přehazování drátů se mi moc teda nechce, když se tak dívám na délky drátů. Musel bych je nadpojovat a odizolovávat, navíc bych musel předělat i ten krkový snímač.
Možná ty 2 singly ještě vyměním za RMka, pak už by mělěo být po problému a navíc bych měl lepší snímače než teď, no ještě o tom popřemýšlím...
Ale díky, zase jsem o něco chytřejší :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Pokud ti to brumí v mezipoloze, tak buď přehoď dva drátky od HB, nebo předělej rozpínání. Nejspíš to máš tak, že se ti v mezipoloze zkratuje střed HB se zemí - tak ten střed zkratuj s Hot výstupem HB. Tím se ti se středním snímačem spojí ta správná půlka HB. Pokud to bude bez brumu ale znít moc výškově, pak jsou M a HB v protifázi a musíš přehodit výstupy i rozpínání.

Hlavně nemusíš nic nadstavovat, jde jen o to, který drátek z HB kam píchneš.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“