Vliv tloušťky krku na rychlost hraní

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Má tloušťka krku zásadní vliv na rychlost hraní?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

freelancer02 píše:
Nero píše:
Banan58 píše:Stejně jako freelancer02, Schecter a Ibanez, naprosto odlišný krky (schecter má lespaulovskej a ibanez je ibanez) nepoznám rozdíl
To je dost zvláští - přece jen oboje jsou svým způsobem extrémy -> špalek a párátko, to snad musí být poznat.
Musel jsem si jít zahrát na obě kytary, když jsem to čet :lol: Jen takovy pohodovy veci, nejaky Dream Theatre, Satriani, Metallica, abych porovnal rychlost.. Jasne, je poznat co drzim v ruce, jestli spalek, paratko nebo parek v rohliku, ale ani na jedny kytare(na parku nevim) mi nedela problemy neco zahrat v tempu.. Co zahraju na jedny, zahraju i na druhy. Podle me je to o zvyku :wink:
Tak samozřejmě je to o zvyku. Kdybys celej život hrál na párátko a pak dostal do ruky špalek, tak to poznáš a nebude ti to hned sedět.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Hele slyšel jsem o profilech kků C a D...ale u jedný kytary jsem viděl profil krku ploché U...tak nvm jestli je to nějak tenčí
Já si na Malmsteena hrát nemusim....*FUCK*
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
P5YCHO

Příspěvek od P5YCHO »

Brrr.... Na to má vliv hodně věcí.Tloušťka krku je jen jedna z malá.Taky tloušťka prstů,dýlka prstů,použitý struny a hlavně skill kytaristy. ;) Můžeš mít krk tlustej jak strunu,ale když na to neumíš,o moc rychlejš hrát nebudeš. :lol:
Stagg SG + Guitar Rig 3
Filthyfan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filthyfan »

Nevim nevim jak se hraje na profil krku V... :D
Já si na Malmsteena hrát nemusim....*FUCK*
woro90

Příspěvek od woro90 »

Filthyfan píše:
Nevim nevim jak se hraje na profil krku V... :D
Docela příjemně, pokud jseš zvyklý pokládat palec na horní část krku. Pokud jsi odkojený španělkou, sedět ti nebude, to spíš to Dčko. Jinak pokud vím, nepříliš ostré Včko má strat u hlavy. A na Včku se daleko lépe tahá (bending) než na plošších profilech.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

me decko pride moc plochy :) moc maly na mou ruku, rekl bych :) nicmene se na to a hrat. ale jsem pro C :)
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Takhle, ono je stejěn dost problém, že to značení je pouze přibližné, fakticky je relevatní pouze u Fendera, zbytek jsou jen tak jakože podobné (aspon dle mých zkušeností). (Viz např. i současné označování profilů Gibsona, tam řeší už jen to, jestli to je profil ála 50. léta, 60. léta nebo hybrid)

Navíc když vezmeme v úvahu používání termínů jako "Modern U" nebo "Thin D", tak už je opravdu komplikované se ve všem orientovat...

PetrPeter 1975 - 2008
gorax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gorax »

nevím no.. mám Ibanez s ultra párátkem Wizard II a jak sem chyt kámošovu levnější ESP-LTD tak sem nic nezahrál.
Ibanez RG 270DX
Laney TF700

-"kid: I've heard that alcohol makes people stupid."-
-"Fry: No I...doesn't."-
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Otázka zvyku a cviku...

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Nero píše:Takhle, ono je stejěn dost problém, že to značení je pouze přibližné, fakticky je relevatní pouze u Fendera, zbytek jsou jen tak jakože podobné (aspon dle mých zkušeností). (Viz např. i současné označování profilů Gibsona, tam řeší už jen to, jestli to je profil ála 50. léta, 60. léta nebo hybrid)

Navíc když vezmeme v úvahu používání termínů jako "Modern U" nebo "Thin D", tak už je opravdu komplikované se ve všem orientovat...
tak ja ty krky urcuju podle obrazku(jak maj ktery vypadat), ktery srovnam s tim, jak se mi drzej :) ne podle informaci vyrobce.
RHEA - progressive rock (neaktivní)

Petrof pianino, šedesátá léta
Kawai ES-8

Fender USA Strat / Tele PRODÁM NĚKOLIK FENDER USA/JP KYTAR (a sběratelský Framus) ---->ex-Fender 65 Deluxe Reverb / Strymon Iridium
Nashville NW-20C
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

omg já jsem to hodil do tohodle topicu :roll:
no když už jsem tady, tak jen řeknu že bych chtěl vyzkoušet trochu slabší krk v nulťáku a tlustší směrem do dlaně :twisted:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“